עלון קיבוץ גן שמואל

גיליון 100 | 18.08.2024


שקיעות של קיץ

מכתב פרידה ממשפחת ששון


חברי קיבוץ גן שמואל היקרים,


בלב מלא הכרת תודה, אנו כותבים אליכם מכתב פרידה זה. החודשים שחיינו בקיבוץ היו עבורנו פרק מיוחד ובלתי נשכח בחיים. הקבלה החמה והאוהבת שזכינו לה, ההתייחסות האישית והנכונות לסייע בכל עת, הפכו את התקופה המאתגרת שעברנו לאפשרית ואף נעימה.

ברצוננו להביע את תודתנו העמוקה לכל אחד ואחת מכם.ן שתרם ותרמה משמעותית עבורנו לחוויה המיוחדת הזו.

תודה מיוחדת ליונת ועמית דומב ולבנות ריף, סול וגפן, שחיברו אותנו לקיבוץ בתחילת המלחמה ודאגו לנו בכל שלב ושלב. חמימותכם והסיוע הבלתי פוסק שלכם היו עבורנו נקודת אור בתקופה קשה.

אנו מודים על יחסי שכנות טובים שהיו לנו עם אילת ברדה (ואמא שלה עדה), משפחת בראון (מאיר ואשתו), מיכל סער, סלביה ברלינסקי, אסנת ואלן ברדה. מודים על הקבלה החמה, העזרה והשיתוף. הרגשנו ממש כמו חלק ממשפחה, תמיד מוכנים.ות לעזור ולסייע ותמיד התעניינו בשלומנו. תודה גם לשכן הרחוק קצת גל מזרחי שעזר לנו להניע את הרכב.

תודה לצוות המכבסה, ובפרט למיכל נחמיאס מהקומונה, על הסבלנות והמסירות בעזרה בכיבוס הבגדים וקיפולם. תודה גם לגיל גולדשטיין על ההסבר הראשוני והסיוע במכבסה בתחילת הדרך.

חשוב לנו להודות ללזלי ערמון על הליווי, ההקשבה, ההכלה והעזרה. מעריכים את הכל מאוד.

תודה לאיילת גיל, האחראית על המפונים, על כל העזרה והתמיכה לאורך כל הדרך. על מענה לכל בקשה קטנה וגדולה.

תודה ללִיאור גולדשטיין, האחראי על הבתים, על המעורבות והסיוע בכל הנוגע לשיבוץ שלנו בבתים בקיבוץ ומעבר.

תודה גם לעילם בר-לב, מנהל הקהילה, על המעורבות האישית, הקשב והעזרה הרבה. מעריכים את זה מאוד.

לסיום תודה ענקית ומיוחדת לאמנון רותם שוויתר על הבית שלו למעננו ונתן לנו להתגורר בו במשך תקופה ממושכת ברוחב ואמון לב זה ממש לא מובן מאליו!

כל אחד ואחת מכם.ן וכל חברי וחברות הקבוץ בכל נקודת זמן של שהייתנו ובכל מקום בין עם זה על השביל, חדר אוכל בריכה מדשאות נתן לנו להרגיש רצויים ושייכים. ובכך תרם.ה לחוויה הנעימה והמיוחדת. השתתפותנו באירועים השונים, והשיחות הכנות עם חברי הקיבוץ, יצרו אצלנו תחושה של משפחה. מעבר לעזרה המעשית, מה שהכי השפיע עלינו הוא ההרגשה שהיינו חלק ממשפחה גדולה. כולנו התקבלו בחום על ידי חברי וחברות הקיבוץ, והרגשנו שייכים.

מעריכים מאוד ומרוגשים מהתייחסותכם הנעימה הפתוחה והמקבלת.

אנו מודים לכם על כך שהראיתם לנו את פניה היפות של הקהילה, ועל כך שלימדתם אותנו את משמעותה של סולידריות אנושית. החום, האהבה והתמיכה שגיליתם.ן כלפינו, יהוו עבורנו השראה לדרך.

אנו נושאים אתכם בלבנו, ונזכור תמיד את החודשים המיוחדים שלנו בקיבוץ גן שמואל. מאחלים לכם המשך שגשוג ופריחה.

באהבה והערכה עמוקה,

משפחת ששון

דפנה, יניב, עפרי, מגלי ויהלי.

0

יש להתחבר כדי להגיב

מהנעשה בספריית הילדים | עדכון


שלום לכולם


אנחנו שמחות לספר שהספריה חזרה לפעילות סדירה. יש ספרים חדשים שמחכים לכם.

כמו כן, עברנו לשלוח תזכורות לקוראים מאחרים בהודעת sms במקום פתק. מערכת ה-sms בהרצה, אם יש טעויות עמכם הסליחה. חלק מהחברים יקבלו הודעת תזכורת שמחולקת לשתי הודעות. אם קיבלתם תזכורת והספר אבד או הוחזר כבר אנא עדכנו אותנו בהקדם.

ניתן להחזיר בכל עת לתיבת ההחזרות שמחוץ לספריה. תודה על שיתוף הפעולה. 


תודה ולהתראות,

עינת בן-זאב

0

יש להתחבר כדי להגיב

אומרים.ות תודה | פינת הפירגון


תודה


המון תודות מקרב לב לאיש השוקולד שלנו - בני לפידות, על סדנת השוקולד שבה השתתפנו, נכדי הקטנים ואני.

זכינו בחוויה מעניינת, מהנה, טעימה ומאורגנת טיפ-טופ.

יישר כוח, בני!

נעמי ארבל ונכדיה


חברות וחברים - זה המקום לומר תודה או מילה טובה! ניתן לצרף תמונה או סרטון קצר.

הבמה לרשותכם ולרשותכן.

איזה כיף! אני רוצה לפרגן

0

יש להתחבר כדי להגיב

פתק בכיס | נעמי יצהר


שלהי הקיץ, בואך הסתיו, הם המועד הכי נכון לטיול בשפת הים. שפת הים מורכבת משלוש רצועות: הים עצמו, מפגש המים עם החול והחולות שאליהם המים אינם מגיעים ורק הרוח מעיפה עליהם את טיפות הרסס המלוחות.

"פתק בכיס" השבוע מוקדש לפעילות-חוף לימודית ומהנה של ילדים והורים בכל הגילאים.

חלקת החוף שבין המים והחולות מלאה באוצרות. בעיקר צדפים, קונכיות, חלקי אצות, אבנים ושרידי דגים שהים פלט. חלקם בני אלפי שנים וחלקם בני-יומם. הם תלויי מזג-אוויר, גאות ושפל, סערות והתנהלות האדם.

כל החופים בישראל הם שמורות טבע מוכרזות ולכן בתום הפעילות יש להשיב את כל המציאות היפות לחוף. ולכן גם אין לקטוף את הפרחים והצמחים, אלא למצוא אותם ולעשות איתם הכרות. היוצא מן הכלל היחיד המופיע כאן: הקריתמון הימי, שהוא צמח מרפא ידוע בניחוח וטעם שמזכירים זעתר ומומלץ לטעום ממנו עלה אחד בלבד.

במה להצטייד? בנוסף לדברים הרגילים שאתם לוקחים אתכם לבילוי בחוף, קחו אחד מן השניים: טס ביצים גדול ושטוח או שתיים-שלוש אריזות של 12 ביצים.

לפני תחילת הפעילות (ועדיף עוד בבית קודם), קראו עם הילדים את המגדיר המצורף, שמרו בצילום מסך או הדפיסו וקחו אותו לדרך.


הפעילות:


טיול בחוף, מציאת צדפים, קונכיות, אצות וחלזונות - ומיונם לפי הסוגים והמינים השונים, כשכל הפריטים מאותו הסוג מונחים בשקע אחד בטס הביצים.

שימו כל פריט בשקע אחר. נסו לאסוף רק פריט או שניים מכל סוג.

לדוגמה:

שקע 1: שני מגדלונים

שקע 2: שתי טבוריות

שקע 3: שני ארגמונים

מעבר להיותה מהנה ומשפחתית, הפעילות מלמדת עקרונות מיון פריטים: הבחנה והבדלה בין גודל, צבע, צורה ומרקם, ומאפשרת לימוד שמות פרטיים של צדפים וקונכיות המבדלים אותם מתוך המון הצדפים שבחופינו.

כל הכרות עם פרטים בטבע: צדפים, אצות, דגים, צמחים, פרחים, עצים - כשאנו קוראים להם בשם הם מקבלים זהות והופכים להיות חלק אינטימי בעולמנו כמו בני האדם שאנו מכירים. כפי שראוי שיהיה.


הרעיון של הפינה הוא להציע טקסט זמין בשלוף שיהיה בעת הצורך, שלא מאחסנים במוח, אלא בכיס. מוזמנים לשמור הן בכיס הפיזי, מודפסים דרך האתר, והן בכיס הוירטואלי, בכל מקום בו תבחרו לשמור (טלפון נייד, טאבלט, מחשב הנייד, מחשב הנייח).


שבת שקטה ושיבת כל חטופינו בשלום

נעמי

0

יש להתחבר כדי להגיב

מה יש בִּמְקוֹם? | ממטבחי החברים


"מה יש בִּמְקוֹם?" הייתה השאלה הקבועה בחדר-האוכל בארוחת הצהריים, כשהייתה רק מנה עיקרית אחת, וכל מי שלא אהב אותה, התפלל בליבו שיהיה משהו "בִּמְקוֹם", כלומר אפשרות נוספת במקומה. מטבע לשון גן-שמואלית נפוצה, שנמוגה מחיינו ככל שהמגוון בחדר-האוכל הלך וגדל. לזכר הטבחיות הראשונות, לזיכרון הימים הצנועים ההם, בחיוך גדול ובאהבה והערכה רבה על המאמצים הגדולים שהשקיעו בהאכלת כל הילדים והחברים, מוקדש להן שם המדור.

באותן שנים, הכנת תה בצריף/ בחדר או פרוסת לחם על תנור הנפט היו שיא הקולינריה הקיבוצית במסגרת המשפחה. היום, כשאנחנו רחוקים כמעט שנות אור מהמקום ההוא, נפתח מדור חדש בכוונה שיתמלא במאכלי חברים שיהיו ה"בִּמְקוֹם" לכולנו, יעשירו ויגוונו את הארוחות הביתיות שלנו, כמו גם יגלו לנו דבר או שניים שאיננו יודעים על החברים.

והשבוע, שתי עוגות של רחל טבת. האחת עוגה מפירות הקיץ והשנייה עוגת גזר.

בשנות ה-60 וה-70 עוד גדלו בגינות החברים ובעיקר בבוסתנים של הבינימינאים והצ'כים, שזיפים צהובים, שזיפי סנטה-רוזה אדומים, אגסים, גויאבות ולפעמים גם תותי-שדה שנאכלו טריים, בעיקר לפני שהיו תנורי אפייה בחדרים.

היום, כשבכל בית יש תנור אפייה והפירות שלנו צומחים בעיקר במיניכל או בגן-אלדן ונדירים בגינות החברים, או בעצים הפזורים פה ושם בגן-הנוי הענק שהוא הקיבוץ שלנו, טעמם וריחם חוזרים ומופיעים בעוגות מופלאות. לכבוד פירות אלו - עוגת פירות הקיץ.

העוגה השנייה היא עוגת גזר. מחווה לגן-הירק הישן של הקיבוץ שהשתרע מעבר לפסי-הרכבת, ולמכונת שטיפת הגזר הענקית שאליה הובאו הגזרים מהשדה, ולריח ולטעם המטריף שלהם כשנעקרו ישר מהאדמה. ואפילו שהיו עליהם גרגירי חול, לא היו מתוקים וטעימים מהם. ולשדות הגזר לנצח של ילדי גן-שמואל. 

*לטבעונים שבינינו, ניתן להמיר את הביצים ברסק תפוחי עץ ואת מוצרי החלב בתחליפים טבעוניים.


עוגת פרי בחושה נפלאה


(בתבנית 26 או מקבילה מרובעת)

מצרכים: 4 פירות קיץ (נקטרינות, אפרסקים, שזיפים - אפשר מעורב)

4 כפות סירופ מייפל

3 ביצים בטמפרטורת החדר

½1 כוסות סוכר

½ כוס שמן

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1 כפית שטוחה סודה לשתייה

1 מיכל שמנת מתוקה (ואם אין, גם שמנת חמוצה בסדר)

הוראות הכנה: *לחמם תנור ל-180 מעלות

1. לחתוך את הפירות לקוביות, להניח בקערה עם סירופ המייפל, לערבב ולהניח להם להתמזג.

2. הבלילה: להקציף במיקסר ביצים, סוכר ושמן. כשנהיה קצף, להוסיף: סוכר וניל, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. לערבב היטב ולהוסיף את השמנת המתוקה (או החמוצה).

3. להוסיף לקערת המיקסר את הפרי ולערבב ידנית.

4. לשמן את התבנית ולצקת את התערובת.

5. לאפות כ-50 דקות. שימו לב שזמן האפייה שונה מתנור לתנור. *לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה.


עוגת גזר


(כמות לשתי תבניות אינגליש-קייק חד-פעמיות)

מצרכים: 3 ביצים בטמפרטורת החדר

½1 כוסות סוכר

½1 כוסות קמח

½1 כפיות אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית מלח

1 כפית קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט

300 גרם = 2 כוסות גזר מגורר דק

הוראות הכנה: *לחמם תנור ל-170 מעלות

1. להקציף ביצים וסוכר.

2. אחרי שנהיה קצף להוסיף: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט ולערבב היטב. להוסיף לתערובת את הגזר, ולערבב בשנית.

3. לשמן את שתי התבניות ולצקת את העיסה.

4. לאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות. *לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה.

בהצלחה,

רחל


כולם כולל כולם: ילדים, נוער, חיילים, מתארחים מפונים, חברים, וכל הקוראים מדור זה – מוזמנים בשמחה לשלוח מתכונים למייל של העלון

0

יש להתחבר כדי להגיב

החממה למוזיקה | רינת לומסטרה


שנת הלימודים מתקרבת וההרשמה בעיצומה!

השנה הולך ומתגבש יום לימודים של סקסופון וקלרינט.

כמו כן, יש מקום עדיין בלימודי חליל צד.

נשארו מקומות בודדים בלימודי גיטרה.

ומקום אחד בלימודי תופים.

וחוץ מזה, מכינים לכם הרבה מוסיקה לשנה הבאה.

מ ו ז מ נ י ם 🎶

רינת

0
החממה למוזיקה בפייסבוק >

יש להתחבר כדי להגיב

מהנעשה בבית נחמה | עדכון

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


חברות יקרות וחברים יקרים


מצורפת תכנית הפעילות לשבוע הבא.

גם אם אינכם מבאי הבית הקבועים, אנו מזמינות אתכם להצטרף אלינו בכל עת לאתנחתא קלה.

התוכנית אינה מחייבת הגעה לכלל הפעילויות - ניתן לבחור לאלו פעילויות להצטרף.


עותק מודפס של לוח הפעילות החודשי ניתן לקבל אצלנו.


שבת שלום,

צוות בית נחמה

0

יש להתחבר כדי להגיב

נקודה למחשבה | גלעד קאלך


חידת תרתי משמע


ים, מדבר ואילן עם העונה החמה.

אפי מצטרף לעשירית בסיום

ויוצר מחנה לילדים בקיבוץ.

(4 , 3)


שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il

בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר


פתרון החידה הקודמת: שיא עולם

השיבה נכונה וזכתה בהגרלה: לאה חמיאל

0

יש להתחבר כדי להגיב

השיבוץ הקרוב | שיבוץ ה'

שישי-שבת, 23-24.08.24


השיבוץ הבא | שיבוץ ו'

שישי-שבת, 30-31.08.24

0
לתאריכי השיבוצים | 2024 >

יש להתחבר כדי להגיב

זה הכל להפעם


תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון


ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.


תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il

להתראות בעלון הבא,
איילת ייטב

0
לכל העלונים >

יש להתחבר כדי להגיב

דילוג לתוכן