עלון קיבוץ גן שמואל

גיליון 142 | 27.06.2025

מסכמים תקופת מלחמה, וחזרה לשגרה

משולחן המזכירים | איריס ועילם


שלום לכולם,


בשבועיים האחרונים שגרת חיינו הופרה באופן קיצוני כאשר ישראל פתחה במתקפת פתע על איראן במטרה לשבש את תוכניות הגרעין שלה ועל הדרך, לצמצם את גודל איום הטילים הבליסטיים.

במהלך היסטורי, מבריק ונועז, השיגו הצבא והמוסד תוצאות יוצאות דופן שאף הצליחו להכניס את הצבא האמריקאי למערכה במטרה להעמיק את הפגיעה בתוכניות הגרעין של המשטר האיראני.

מנגד, התקופה הזו לוותה בתחושות עזות של חרדה קיומית עם נחיתת הטילים הבליסטיים שההגנה האווירית פספסה במרכזי האוכלוסייה בישראל. המוני הפצועים, התמונות המחרידות של גודל ההרס מהדף הטילים וריבוי ההתרעות בכל אזורי הארץ הכניסו את כולנו לכוננות דרוכה שעדיין לא הכרנו כה.

הדאגה לשלום יקירנו לצד פערי המיגון בתוך הקיבוץ עמדו במרכז הימים הללו ואתגרו את כולנו. התרעות ואזעקות באמצע הלילה או בשעות הבוקר המוקדמות הוסיפו לתוך המתח גם עייפות גדולה וסגירתן של כל מערכות החינוך השאירה את ההורים העייפים וחסרי המיגון עם ילדיהם כשדאגה קיומית אמיתית מלווה כל משפחה במהלך היום ובמיוחד בשעות הלילה.

חלק מהמשפחות מצאו פתרון של לינה במקלטים. אחרות התארחו בבתים עם ממ"דים בהתארגנות עצמית או דרך המבצע של ממ"ד מארח וחלק מצאו את הדרכים שלהן להישאר בבתיהן והתארגנו בכל התרעה על ירידה למקלטים.

ממש מתחילת המלחמה החלטנו לקיים שעתיים, שאף צמחו לשלוש בהמשך, של פעילות הפגתית להורים ולילדי הגיל הרך. מתן קופרשטיין לקח על עצמו את המשימה בשיתוף של זהר בן-שימול יחד עם עובדי החינוך, בני הקיבוץ ומתנדבים נוספים. זו הייתה הגמשה של הנחיות פיקוד העורף והחלטנו אותה יחד, פה אחד, כל המת"פים וצח"י יחדיו, במטרה לאוורר את ההורים והילדים ובכך לחזק את החוסן הקהילתי שלנו.

בהמשך, כשההנחיות מפיקוד העורף אפשרו לנו, התחלנו בתוכנית לפעילות לילדי המפגשים ואז בדיוק האמריקאים הצטרפו למלחמה וההנחיות הוחמרו והפעילות הופסקה למעט מענה שניתן להורי א-ב וילדיהם.

במקביל לפעילויות לילדים היו גם מבצעים יפים של חלוקת בירות, פיצות, ארטיקים ופרחים לבתי החברים מתוך רצון להעלאת המורל הקהילתי ומתן תשומת לב אישית לחברים. מקווים שזה הורגש...

גם ציבור הוותיקים הגדול שלנו גם כן היה מאותגר בשבועיים הללו וכל אחד עשה את הבחירות שלו. מערכת הרווחה והגיל השלישי עשתה מאמצים גדולים להיות בקשר עם כולם ובמיוחד עם אלה שהיו זקוקים לעזרה והמשיכה לקיים מפגשים חברתים במסגרות מותאמות למצב על-מנת לשמור על הבריאות הנפשית של הוותיקים שלנו.

התקופה הזו היתה מלווה בהרבה מתח ודאגה וגם בהרבה למידה והסתגלות קהילתית. בעוד בימים הראשונים של המלחמה עלו המון מתחים חברתיים מתוך המקלטים בנושא כלבים, שינה של ילדים קטנים וחשיפה לא מותאמת של ילדים לחדשות בטלוויזיות של המקלט, תוך ימים ספורים ועם מעט תיווך שלנו, מרבית המתחים נפתרו והחברים מצאו את הדרך להתחשבות הדדית. זה היה מאוד יפה לראות את התהליך הזה של המעבר מהבית הפרטי בו כל חבר עושה כרצונו, אל המקלט הציבורי, הרב-גילאי הדחוס ונטול התנאים, בו נדרשו כולם לסבלנות והתחשבות.

חברים רבים המתגוררים בבתים עם ממ"ד בפרדס 27 ובדירות הקבע פתחו את ביתם למשפחות צעירות שבאו ללון בבתיהם בשעות הלילה ונתנו להן הרבה שקט וביטחון. זה היה מקסים לראות את פתיחת הלב הקהילתית, את הערבות ההדדית במיטבה ואת החיבורים היפים והמרגשים שהתקיימו בעקבות זאת. אנו מאוד מודים לרועי כורם על הרמת הכפפה ויצירת החיבורים היצירתיים בין המשפחות.

אין הרבה קיבוצים בהם ניהול אירועי החירום מתנהל יחד בין ממלאי התפקידים וצח"י. מאז הקורונה בנינו את העבודה המשותפת בינינו, ללא אגו ניהולי ועם הרבה כבוד הדדי. מדי יום נפגשנו וקיימנו דיונים מה ניתן לפתוח ובאיזה אופן אשר אינו חורג מהנחיות פיקוד העורף. השתדלנו לאורך כל הימים הללו לעדכן ככל שניתן במידע המקומי שלנו, בהשלכות של רמת הכוננות על חיינו הקהילתיים והשקענו בכך זמן רב והרבה שיקול דעת. כשהנחיות פיקוד העורף בלבלו חלק מהציבור, החלטנו לפתוח קבוצת התרעות במקומי ולשלוח בה באופן קצר ובהיר מה נדרש בכל התרעה.

ואז... כמו שזה הגיע... ככה זה גם הסתיים ובן לילה עברנו ממצב כוננות 4 למצב כוננות 1. זה דרש מכולנו למעבר חד משגרת מלחמה שכבר פיתחנו חזרה אל שגרת החיים שלנו. אנחנו מרגישים על בשרנו שעדיין אנחנו לא שם ונדרש זמן לנפש להתאזן חזרה ולחזור לשגרה מלאה.

אנחנו מלאי הערכה למערכת החינוך על ההתגייסות המרשימה שלה שאפשרה את המעבר החד הזה גם בגיל הרך וגם בגילאי היסודי כשהיא מרעיפה המון אהבה על הילדים והבתים בן רגע הפכו להומים בילדים. זה כוח גדול! כל הכבוד לזוהר, להנהלת המערכת וכמובן שלכל הגננות, המטפלות והמדריכים הנפלאים שלנו!

בשבועות הקרובים עוד ניפגש המת"פים וצח"י לסכם את האירוע ואת ההתנהלות שלנו בתוכו על-מנת ללמוד ולהשתפר לקראת המשבר הבא.

אנחנו גם עובדים על סקר ציבורי בנוגע לתפקוד שלנו ולתחושות החברים בזמן המלחמה שיסייע לנו ללמוד ולהשתפר. אנו מקווים שתוך כשבועיים כבר נפיץ אותו לציבור דרך מערכת ההצבעה שלנו כך שניתן יהיה לענות באופן אנונימי.

לסיום, אנו רוצים להודות מעומק ליבנו לכל מי שפתח את דלתו, שדאג לאחר, שהתעניין בשלומו של חברו, שיזם, שדאג והיה שם בשביל שכולנו נעבור את התקופה הזו בשלום ועם נפש חזקה.

ואחרונים חביבים - תודה לצוות המופלא של צח"י והמת"פים: נירית מזרחי, גל מזרחי, ניר בנדק, שלי לנדסמן-ברוך, אסי פלגי, סתיו קנמון, אלון קרל, סיגל שיינקמן, זהר בן-שימול, מתן קופרשטיין (ואנחנו).

ועכשיו נותר רק לצאת מעזה, להחזיר את 50 החטופים שעדיין נמקים שם, להיפטר מביבי ולחפש מחדש קצת שפיות במדינה שלנו...


שבת שלום,

איריס ועילם

0

יש להתחבר כדי להגיב

משק | סיכום ימי המלחמה


עדכון מהמשק בימי מבצע 'עם כלביא'


על אף שאנחנו כבר כשנה וחצי תחת מצבי חירום כאלו או אחרים, נכנסנו לפני כשבועיים למצב חירום בעצימות גבוה יותר עם איומים חדשים ממה שידענו עד היום במהלך המלחמה במסגרת מבצע "עם כלביא".

בתוך כך ניסינו לשמור על שגרת משק מתפקד ככל הניתן בהתאם להוראות המשתנות של פיקוד העורף.

בענפי החקלאות המשיכו לעבוד, תוך דחיית עבודות שאינן דחופות וצמצום הוצאה של עובדים לשטחים פתוחים ככל הניתן.

הפרדס סיים את הקטיף זמן קצר לפני תחילת המבצע והמשיך בעבודות בין עונתיות.

הגד"ש היה עסק בתקופה זו בשתילות כרוב והמשיך בעיבוד השטחים.

הרפת המשיכה בעבודה רציפה, קיים גנרטור חירום למצב של פגיעה באספקת החשמל וכן מלאי מזון מספק לתקופה הקרובה.

גן שמואל מזון מהווה מפעל חיוני, המשיך לפעול כרגיל ופתח בשבועות האחרונים את עונת העגבניות. האתגר המרכזי היה מחסור בכ"א בעיקר בשל סגירת מערכות החינוך במדינה, אך הדבר לא מנע את הפעילות כסדרה. בשל מחסור בכ"א זמני ועצירת יציאת הנעורים לשטחים החקלאיים הפתוחים, ילדי הנעורים התגייסו למשימה ומילאו את קווי מיון העגבניות. תרומתם להמשך פעילות עונת העגבניות הינה משמעותית מאוד ואנו מברכים על כך.  

גם בוי-גארדן המשיכו בפעילות היצור במפעל תוך התמודדות עם אתגר כח האדם.

רוב העסקים הקטנים שהם עסקי פנאי וספורט נסגרו ולא פעלו בתקופת האירועים על פי הנחיות פיקוד העורף. סדנת לוחות החשמל עבדה עם כ"א מקומי בלבד.

המוסך והחשמליה עבדו במצבת כ"א מצומצמת בשל צמצום הגעת שכירים ובעיקר פעלו למענה לפניות דחופות. ענף המים המשיך בפעילות ונתן גיבוי לתקלות ותיקונים גם בשטח הקיבוץ, תוך צמצום יציאה לשטחים פתוחים לצורך עבודות שאינן דחופות.

הפארק המסחרי- המשיך לתת שירותים כרגיל לשוכרים, נפתחו מרחבים מוגנים. עסקים חיוניים היו פתוחים וכן חלק מעסקי המזון. ההיקף הגדול יחסית של עסקים חיוניים מתוך כלל העסקים (כ-35% מתוך המ"ר הכללי בפארק) מצמצם את הפגיעה הצפויה בהכנסות משכירות.  

עם החזרה לשגרה חזרו כל הענפים והעסקים במשק לפעילות מלאה.

אנו מודעים כי להימשכות ועצימות הלחימה הן בחזית מול אירן והן בחזיתות האחרות יכולות להיות השפעות רבות בין היתר על יבוא ויצוא תשומות וחומרי גלם, לרבות חקלאיים, למדינה, על משק האנרגיה במדינה, המצב הכלכלי ועוד ואנו ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות, שאנו מקווים שיהיו רק לטובה.  

זו הזדמנות להודות למנהלי הענפים והעובדים שעל אף המצב המורכב המשיכו להפעיל את המפעלים והעסקים החיוניים במשק ולשמור על שגרת עבודה בכפוף להנחיות.

בברכת ימים שקטים ותפילה להחזרת כל חטופינו הבייתה במהרה,

שלי לנדסמן

0
תכנית משק 2025 >

יש להתחבר כדי להגיב

מפעל | סיכום ימי המלחמה

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


בזמן שבו המדינה כולה הייתה שרויה במצב חירום, נוצר אצלנו במפעל מחסור משמעותי בכוח אדם, מיד עם תחילת עונת העגבניות.

אל החלל הזה נכנסו 34 בני נוער מהקיבוץ (מקבוצות לוטוס, ספיר, אגם וסיגלון) - מלאי מרץ, מחויבות ורוח התנדבות.

במהירות ובנחישות הם לקחו אחריות והתגייסו למשימה. מעבר למילוי השורות, בני הנוער הביאו איתם למפעל רוח רעננה, שמחה וצחוק.

הנערות והנערים מבצעים את העבודה בחריצות יוצאת דופן, בגאווה ובחיוך והזכירו לכולנו במפעל מהי עוצמת הקיבוץ ובני הנוער בפרט ועד כמה הם חשובים למפעל.

תודה לכם, דור העתיד שלנו.

אנו גאים בכם ומודים לכם.

ברק טבת, בשם כל צוות המפעל

0

יש להתחבר כדי להגיב

משאבי אנוש | סיכום ימי המלחמה


עבודה ואי עבודה בזמן מלחמה


מצב הלחימה המתמשך ומתגבר חליפות, במיוחד התקופה האחרונה, "מלחמת 12 הימים" שהייתה ייחודית אפילו ביחס לשאר התקופות, הביאה למצב שיתוק חלק מהפעילות במשק ובקיבוץ בפרט. עד ממש לרגע האחרון לסיום המלחמה באירן, היו שמועות שונות בתחום העבודה וזכויות העובדים שאינם זכאים או זכאים או חיוניים וכו'.

בקיבוץ הוחלט להקל על העובדים שנבצר מהם להגיע לעבודה, מכל מיני סיבות, כולל מקומות עבודה שנאסר לפתוח וכן ימים של חוסר יכולת להגיע למקום העבודה.

ההחלטה הינה על בסיס אחריות כלפי העובדים - חברתית וכלכלית במהותה. החלטה שיש בה מסר כי גורל אחד לחברים ולעובדים המועסקים בקיבוץ.

החלטה לשלם מענק עבודה על הימים בהם היו העובדים בנבצרות. בהחלטה זו אנו מייצרים וודאות כלכלית, שכל כך חשובה בימים אלו ולא רק כלכלית.

ולכל העובדים שהמשיכו בעבודתם ואפשרו את המשך החיים "הרגילים" לחברים בקיבוץ - תודה רבה!


סופ"ש נאה ומהנה, ושבוע טוב לאחריו,

אלון קרל

0

יש להתחבר כדי להגיב

ענף המזון | סיכום ימי המלחמה


במהלך המלחמה צוות ענף המזון עבד כרגיל, למרות החששות, כל הצוות (למעט שני עובדים שנתקעו בחול) הגיעו לעבודה בכל בוקר.

חדר האוכל והמטבח פעלו באופן מלא ומידי יום התעדכנו בהנחיות צוות צח״י לגבי הישיבה במקום או מכירה בלקיחה הביתה בלבד, והתאמנו את עצמינו לדרישה.

את הימים שבהם לא הייתה ישיבה בחדר האוכל ניצלנו לטובת תיקון וצביעת קירות ודלתות חדר אוכל עבורכם.

זו הזמדנות להגיד תודה רבה לצוות ענף המזון האלוף!

שהגיעו כל בוקר והתנהלו באופן שירותי ומקצועי ובאכפתיות רבה, למרות השינויים התכופים ולעיתים המיידיים בהנחיות העבודה ולמרות החשש בדרכים והמשפחות שהשאירו בבית.

שיבואו עלינו ימים טובים,

שרון

0

יש להתחבר כדי להגיב

ועדת רכב | עדכון לציבור


לנהגות ולנהגים שלום רב,


כמו כולנו, אנחנו שמחים על חזרה מבורכת לשגרה שמאפשרת לנו להמשיך ולקדם עוד מספר נושאים לטובת החברות והחברים.


לפניכם מספר עדכונים:


לפני שבוע ניקינו וצבענו מחדש את מגרשי החנייה במתבן, בספרייה ובקומונה.

תודה ליניב קלי ומוסטפא (מהבניין), לשקד אהרון, לעמיר ליזון ולטל רותם - על הביצוע בשטח ומול המחשב. ותודה לכם הציבור, על שיתוף הפעולה.


שדרוג צי הרכב:


זה המקום להודות מאוד לשקד, מאיר וצוות המוסך - על ההתגייסות חסרת התקדים לרכש רכבים חדשים לסידור בזמן של מספר חודשים בלבד.

כל הכבוד חברים!

תודה לשלי לנדסמן, רכזת המשק, וסתיו קינמון, מנהל הכספים וצוות הנה"ח - על התמיכה המשקית והכספית במאמץ העצים הזה.

החל מחודש מרץ כבר נכנסו קרוב ל-20 רכבים חדשים לסידור והיד עוד נטויה!

אנחנו נמצאים בעיצומו של חידוש הצי, ומוכרים רכבים ישנים מדגמי קאיה ויונדאי סטיישן שחלקם איתנו כבר יותר מ 10 שנים.

בנוסף, צוות המוסך עובד על פתרון להגבהת הפרונט ברכבי הטויוטה ההיברידיים החדשים מכיוון שהם נמוכים יחסית. זה המקום לבקש מכל מי שנוהג ברכבים אלו - לשים לב למגע עם סף המדרכה או מפגעים בכביש.


בגזרת הוואנים:


התמונה פחות ורודה, ואנו נתקלים בתקלות חוזרות ונשנות של התחממות מנועים מה שגורם לא פעם להשבתת הוואנים למספר שבועות לצורך החלפת מנוע.

זוהי גם עלות כספית וגם עלות תפעולית גבוהה.

תחזוקה מונעת:

אנו מבקשים מכל מי שיוצא.ת עם וואן לנסיעה ממושכת לעבור במוסך ולבדוק שמן ומים ברכב, ובסופ"ש - לבדוק עצמאית.

זה חשוב ביותר על מנת לא להיתקע בדרך עם מנוע רותח.

בעקבות כך, אין מכירה כרגע של רכבי מיני וואן עד לסוף השנה, מכיוון שהם אמינים יותר מהוואנים (למרות שחלקם כבר ישנים ועם קילומטראז' גבוה).

אנו נדרש לחשיבה בנושא תחזוקת הוואנים השוטפת או להידרש לתוכנית החלפה.


קלאבקרים:


אנחנו מודעים לצורך הציבורי הרב שנוצר עקב המלחמה להקצאת קלאבקארים לצרכי המשפחות הצעירות בזמן חירום על מנת להגיע למקלטים במהירות.

אני מקווה שלא נזדקק עוד לזמנים כאלו, אבל במידה וכן, נדע להשתמש נכון יותר בכלל הקלאבקרים הקיימים בשירותים ובמשק ולא להפחית מאלו שנמצאים בסידור.

קלאב חדש לסידור:

בהזדמנות זו אני שוב מברך את שקד והמוסך על הכנסת קלאב חדש עם ארגז לסידור הרכב (מס. 208).

קלאב זה יעמוד לטובת החברים וגם ישמש, לא עלינו, לטובת נשיאת הארון בלוויות.

קלאב 207, יועבר לשימוש המזגנים ויעמוד לרשות הסידור בסופ"ש כמו שהיה בעבר עם קלאב 208 הישן (אללה ירחמו).


תוכנת סידור הרכב:


למעשה תוכנת הסידור החדשה, כבר רצה (ואנו עובדים כל הזמן מול סדרנט לשפרה) אך הגרסה הסופית שלה עדיין לא יצאה. היא נמצאת כבר ברשותנו על השרת - וברצוננו לעלותה בשבוע הבא. אנחנו נפרסם כמובן טרם עליית הסידור בתצורה החדשה (יש לציין שזהו שינוי קוסמטי בלבד במסך הראשי ואין כל שינוי בהזמנת הרכבים).

פורמט הסידור החדש יהיה מחולק כמו שהוסבר בעבר, להזמנת רכבים לחוד והזמנת קלאבקרים ונגררים לחוד (בתיבה נפרדת על גבי המסך).

הזמנת הקלאבקרים תישאר כמו היום, לחלוקה בין קלאב ארוך לקצר.


נגררים:


יש לנו כיום ארבעה נגררים שיוכנסו לסידור - שלושה מהם כבדים שמותרים לגרירה רק ע"י וואן, מיני וואן, טנדר (מספרים 1,2,3), ונגרר מספר 4 שהוא קל ומתאים גם לפרייבט.


נגררים בסידור:


בעלי ובעלות הניסיון בתחום הנגררים, יהיו בקבוצת המורשים להזמנת נגרר, ומי שירצה או תרצה להצטרף - אנחנו נקיים הדרכות בטיחות של שקד ונצרף לקבוצה זו.

אנו מקווים שזה יהיה השינוי האחרון בתוכנה ושהוא יעבור ללא באגים מיותרים..


תודות:


תודה גדולה לטל רותם ויפתח צפוני על כל התמיכה הטכנית בהטמעת התוכנה.

תודה לאריה זומרפלד שלקח על עצמו לדאוג לתחזוקת הנגררים עם הכנסתם לסידור.


בברכת שגרה ברוכה ונהיגה בטוחה.

יזהר אלדן

רכז ו. רכב

0

יש להתחבר כדי להגיב

בריאות ורווחה | סיכום ימי המלחמה


לחברים שלום


כמה כיף לחזור לשגרה...

את ימי הלחימה קיבלנו, כמו כולם, בהפתעה מוחלטת ובהודעה של הכללית על מעבר לעבודה ב"מרפאות אחודות", פורמט אותו לא הכרנו קודם ובמסגרתו, כל המרפאות שאינן ממוגנות נסגרו, כשהמטופלים והצוות מופנים למרפאות ממוגנות בלבד, דבר שחייב את סגירת המרפאה אצלנו.

את השבת, ניצלנו לתיאומים והתארגנויות שאפשרו לנו להפעיל "מיני מרפאה" מאולתרת בקיבוץ כשסוניה וקלריסה קיבלו מטופלים במשרדי הבריאות, היו בקשר עם ד"ר ארז ותמר במרפאות הגדולות ואיפשרו לחברים לקבל טיפול, הפניות וחידושי מרשמים עד שאושרה פתיחת המרפאה ביום חמישי. זה המקום להודות בענק לעמי רון, אורית קנמון וצוות בית דורות שנענו באהבה ורצון לכל פניה שלנו או של החברים וכך הצלחנו לטפל בחברים בבית ולהימנע מביקורים במיון הממוגן בהלל יפה - חוויה מפוקפקת ביותר.

אנו במשרדים המשכנו ללוות, לקדם ולטפל בפניות שונות של חברים בתחומי הבריאות.

במרפאת השיניים, עבדנו לפי הנחיות פיקוד העורף וניתנו טיפולי עזרה ראשונה ע"י אילנה ברק וד"ר חגית כרמי. טיפולי שיננית ניתנו בימים בהם התאפשר לעשות זאת עפ"י ההנחיות.

צוות בריאות הנפש נערך וזמין לתת תשובות לפניות החברים גם כעת. חברים החשים צורך מוזמנים לפנות להילה סיון.

בימים אלו נערך שיפוץ פינת האוכל במרפאה, עקב קריסת המטבחון הישן. אנו מתנצלים על הרעש ואי הנוחות ומקווים לסיים את העבודה עד תחילת שבוע הבא.


בשמי ובשם הקהילה כולה, שולחת תודה ענקית למתנדבים הרבים שעזרו לנו בתפעול המערכת בימים מורכבים אלו ולכל צוות הרווחה על ענפיו השונים שהיה בקשר יומיומי עם החברים, מי בשטח ומי מהבית, תוך טיפול בילדים ונכדים.

פירוט על פעילות הרווחה בתקופה זאת ניתן למצוא בהמשך בדבריה של אלה בראון, רכזת הגיל השלישי.


בתקווה לשקט גם בחזית הדרומית והחזרת החטופים - ע כ ש י ו !

סיגל שיינקמן

0

יש להתחבר כדי להגיב

חינוך | סיכום ימי המלחמה


שלום לכולם,


אתחיל מכך שלשמחתי הדברים שכתבתי ביום שלישי השבוע השתנו מקצה לקצה עד היום, יום שישי, וטוב שכך..


מאז שפרצה מלחמת "עם כלביא", שיצרה עבורנו מציאות חדשה, אפילו חמורה יותר מהמציאות אליה "התרגלנו" מאז ה-7 באוקטובר, השתדלנו בחינוך לתת לאוכלוסיית הילדים של הגיל הרך וההורים מעין מסגרת חלופית של פעילות, שאפשרה לקיים סדר יום לילדים הרכים.

בהובלת מתן קופרשטיין מהתרבות, ובעזרת עובדי חינוך מהקיבוץ, סטודנטיות ונערים מהמוסד, הצלחנו לפתוח מדי יום מרכז פעילות באזור גן פרפר. מדי יום שחלף ראינו שהמרכז מבוקש מאוד, וענה על הצרכים מבחינת תעסוקה ומפגשים חברתיים לקטנטנים ולהורים.

אני מודה מאוד מאוד לאנשים היקרים שעזרו בביצוע הפעילות . הפעילות היתה סמוכה מאוד למקלט של תובי (תובל בראון), ופעמיים ירדו כולם כשנשמעה ההתראה.

במהלך השבוע ניסינו לאפשר פעילות גם לילדי המפגשים. חשוב לציין שהיינו בצוותים חסרים, ובכל זאת המדריכים המקומיים נרתמו בחפץ לב למשימה. אלא שהפעילות בתוך המקלטים, שנדרש בה ליווי של הורים, נתקלה בקושי משום שלא ענתה על הצורך של הילדים לשחק בחוץ ולפרוק מתח ואנרגיה, ובנוסף הורים רבים העלו קושי בשהייה בסמוך למקלט היות שפעמים רבות יש יותר מילד אחד בבית וחלק מההורים מחוייבים למקומות העבודה. החלטנו לעצור פעילות זו במתכונת שהייתה כי לא ענתה על צרכי הילדים ולא על הוראות הביטחון.

לעומת זאת לילדי מפגש אלה הייתה פעילות מוצלחת עם המדריכים בתוך המקלט.

חשוב לי לציין שכדי לקיים פעילות לילדים במציאות כזאת, היה צורך להפעיל כל הזמן שיקול דעת ולעשות התאמות..

הייתי שותפה לישיבה היומית של המת"פים וצח"י וביחד גיבשנו החלטות. הכוונה של כולם הייתה לאפשר, ככל הניתן פעילות, ויחד עם זאת לא לחרוג מהוראות הביטחון.

גם ספריית הילדים שימשה השבוע מקום חשוב לאוורור וזמן של הנאה מעולם הספרים. תודה לעינת, לאיריס ולצילה.

בנעורים התקיימה פעילות בקבוצות קטנות ובסמוך למקלט הג'ונגל.

תודה לאנשים שהעירו, הגיבו ופירגנו. זה חשוב לנו מאוד ומאפשר עוד נקודות מבט על הסיטואציה המורכבת.

לשמחתי הדברים שכתבתי פה הם נחלת העבר (כרגע לפחות...) ואתמול חזרו כל הילדים לבתים לשגרה הרגילה והמוכרת.

תודה לכל המחנכות והמחנכים.

שתהיה לנו שבת של שקט ושלווה

זהר

0

יש להתחבר כדי להגיב

הגיל השלישי | סיכום ימי המלחמה

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


חברים יקרים,


בימי שגרה רוב ותיקי גן שמואל פעילים מאוד, חלקם עובדים, אחרים משתתפים בחוגים, בפעילות בבית נחמה, בהתנדבות בקיבוץ או בחוץ, יש מי שעוזר עם הנכדים, וחלקם גם וגם וגם...

ההחמרה במצב הבטחוני אילצה את כולנו לשנות מסלול. ביום רביעי עוד יצאנו לטיול בכפר כמא, ויומיים לאחר מכן אנחנו מצווים להתכנס, להוריד פעילות ולהישאר ליד מרחבים מוגנים.

פעילות ומפגש חברתי משמרים ומשפרים בריאות טובה. בימי מלחמה נוסף לזה גם הצורך להתרחק מהחדשות, ולכן ברור שנעשה מה שנדרש כדי להמשיך ולקיים פעילות עד כמה שניתן, והכל כמובן לפי הוראות פיקוד העורף ובאישור צח"י.

מי שהייתה לו אפשרות – המשיך לעבוד או להתנדב ולשמור על שגרה.

חברים רבים עזרו בטיפול ושמירה על הנכדים.

האפשרות להיפגש בחדר האוכל – ככל שאושרה ע"י צח"י - סיפקה אפשרות לצאת מהבית, חברותא והפוגה מהחדשות.

בית דורות המשיך כמובן לתפקד בכפוף להנחיות של משרד הבריאות בחירום.

בית נחמה ממוקם קרוב למקלט הביצה, והפעילות בו התקיימה מדי יום בקבוצות קטנות. פעמיים בשבוע האחרון נדרשו להגיע למקלט, ועשו זאת בשקט וברוגע.

במפגש "בצוותא" ביום רביעי עסקנו במשחקי חשיבה, ומי שבחר להגיע נהנה מהתרגול והשיח שנילווה אליו – הכי רחוק מאקטואליה ופוליטיקה.

את החוג לחיזוק צפיפות העצם העברנו מהריתמיקה לבית אורי, קרוב למקלט חד"א. הקלנועיות חנו "בהיכון" בכיוון המקלט, ולמזלנו לא היה צורך לבדוק את בטיחות הנסיעה בחירום...

מפגש נוסף בסדנא לשימור זיכרון התקיים גם הוא בהתאם לכללים וסיפק אתנחתא נעימה.

בנוסף לכל אלה אפשר היה להתחבר לזום ולצפות בשיעורים והרצאות מדי יום ביוזמת מילוא.

מערכת הרווחה בקיבוץ נמצאת בקשר עם הוותיקים בכל ימי השנה, ובימים אלה עושה זאת ביתר תשומת לב ונותנת מענים לצרכים ואתגרים שעולים בהקשר למצב החירום.

נושא המיגון בבתי הוותיקים הוא אתגר שמלווה את הקיבוץ כבר זמן רב, והמענים ניתנים בהתאם למצוי – במקלטים, בדירות בני משפחה עם ממ"ד – בקיבוץ או בחוץ, או בבית.

נקווה שעד המלחמה הבאה, שהלוואי שלא תגיע לעולם, נמצא כולנו את הפינה הבטוחה בתוך הבית – האישי והציבורי.

אלה בראון

0

יש להתחבר כדי להגיב

צוות צעירים | סיכום ימי המלחמה

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


בתקופת המלחמה ניסינו לשמור על קשר עם הצעירים של הקיבוץ – לבדוק מה שלומם ולתת מענה למי שחש צורך.

קיימנו מפגש צעירים בשישי בצהריים בשכונת החיילים, מתוך רצון לייצר מרחב מפגש תומך ומחזק. הקשר עם הצעירים נעשה גם טלפונית וגם בפגישות אקראיות בשכונה, שם שהו לא מעט צעירים בתקופה הזו – סטודנטים, עצמאים ואחרים שחזרו הביתה, לעיתים בלית ברירה.

בהמשך אנחנו מתכננים לקיים מפגש נוסף ולשמור על רצף קשר. נציין גם בגאווה שישנם צעירים שמסייעים בפעילויות התרבות והאירועים בקיבוץ – תרומה שמורגשת מאוד.

גילי גולדשטיין - רכז צוות צעירים.

0

יש להתחבר כדי להגיב

חידון זהה את חבר הקיבוץ

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


בתחילת המלחמה, ליאור גולדשטיין ורויצ' כורם בכוחות משותפים החליטו שכדי לעודד את מצב רוחנו, לעזור לנו להעביר את הזמן ולטובת הפגת המתח במרחבים המוגנים הם התחילו משחק חדש ואינטרקטיבי שסחף את כולנו..

חידון "זהה את חבר הקיבוץ"!

בכל שהייה שהיינו צריכים להגיע למרחבים המוגנים, עלו שתי תמונות שמגלמות בתוכן שם של חבר.ת קיבוץ. התמונות עלו בעמוד הפייסבוק של הקיבוץ  ('לוח גן שמואל'), ועכשיו מגיעות גם אלינו, ומופיעות פה מעלה בגלריה..

התשובות הנכונות יופיעו בסוף העלון.


אני רוצה להודות לליאור ורויצ' על רעיון מקסים! שסחף והצליח לאוורר ולהפיג קצת מהמתח בימים המורכבים שעברו עלינו..
0

יש להתחבר כדי להגיב

רגעים של יופי בימים מורכבים

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


ביום ראשון האחרון, אוהד בהגלי הביא פרחי גרברות מהשדה של אבא שלו, הזמין את החברים לבוא לקחת, וכל אחד שהגיע לקח גם זר לשכניו..

התמונות משקפות את ההתרגשות והאווירה הטובה.

תודה גדולה לאוהד על רגעים של יופי, סולידריות ונחמה בדברים הפשוטים בימים לא פשוטים.

0

יש להתחבר כדי להגיב

מיזם ממ"ד מארח


מארחים בממ"ד | משפחת כהן


המלחמה האחרונה תפסה אותנו בהפתעה, כמו את כולם.

אחרי כמה ימים מתוחים התפרסם מיזם ממ"ד מארח. התלבטנו קצת בינינו לבין עצמנו והשבנו לרויצ' בחיוב.

למחרת בבוקר פנו אלינו זוג עם כלבלב שביקשו רשות לבוא אלינו לממ"ד בזמן האזעקות. בוודאי שלא הייתה מבחינתנו שאלה.

עדכנו את רויצ' שהתמלאנו, אבל מה עם המשפחה הצעירה? רויצ' אמר שיש לו פניה ממשפחה עם שני ילדים קטנים שממש ישמחו לישון בבית מוגן ולא לרוץ כמה פעמים בלילה למקלט.

החלטנו שיש מקום לכולם והזמנו את אדוה, עידן, אוריקי ומיה להיות אצלנו מתי וכמה שרק ירצו ויצטרכו. הם הגיעו אחר הצהריים להכיר את הבית ואותנו והיה לנו חיבור מקסים! התאהבנו מיד בילדים המתוקים והרגשנו ממש כמו "סבים"!

החלק הכיפי והמשמח מבחינתנו היה החיבור של משפחת פלד עם קוקו הכלבה שלנו, שמיד אימצה אותם ואף ישנה איתם בממ"ד בלילות.

המציאות שלנו מזמנת לנו חיבורים וחוויות לא טריוויאליים, אך מובנים מאליהם.

בממ"ד אחד בזמן האזעקה נמצאים אדוה והילדים, הבנים שלי עם הכלבה ואורלי עם ג'ונו. נחת.

מאיה כהן

0

יש להתחבר כדי להגיב

מיזם ממ"ד מארח


מתארחים בממ"ד - אצל משפחת בר לב


פלג (בת 4) שאלה אותי באחד הימים הראשונים, למה שם המשפחה שלהם הוא לא פשוט "לב". והיא צדקה.

כך זה באמת הרגיש.

משפחה שכולה לב גדול!


הגענו ללון בבית משפחת בר לב, אחרי כמה לילות לבנים שבילינו בריצות בהולות למקלט באמצע הלילה, בין ממטרות לפנות בוקר, לפעמים מוכנים יותר ולפעמים פחות, ותמיד עם שלוש ילדות קטנות וכלבה אחת גדולה.

ברב הלילות, נשארתי אני ללון על מזרנים מאולתרים עם הילדות וחן עלה לישון בבית עם הכלבה, והצטרף אלינו בכל התרעה...

היינו טרוטים ומותשים, בתחושות מורכבות חברתית לגבי שהותנו במקלט שצצו ועלו תוך כדי האירוע המתמשך, ואני באופן אישי הייתי מאוד לחוצה.

בכל התרעה מקדימה העדפנו לרדת ולא לחכות, להעיר את אלה (בת 9) ולהרים מתוך שינה את מטר (בת 6) ופלג (בת 4) ולרדת, מתוך פחד שבזמן אעזקה, לא נספיק לרדת כולנו בבטחה ובזמן.


במסגרת המיזם "ממ"ד מארח" - התקבלנו בזרועות פתוחות, וכמו שפלג זיהתה, בלב פתוח.

תמיר המקסים (בן 12) ויתר על החדר שלו (!!) בשבילנו, בבגרות והקרבה עצומה!

ומבית של 6 נפשות (אנושיות), הבר – לבים (כך כינו אותם הבנות) הפכו בין לילה לבית של 11.... שלא נדבר על שני כלבים, 3 חתולים, שני תוכים והמון שמחה בלב!

כרמית, לראשונה, לא היתה האישה היחידה בבית בעוד שאני והבנות מאזנות לצידה את חלוקת הכוחות....

והבית, התמלא קולות צחוק, של ילדות מאושרות מתרוצצות בסלון הבית בפיג'מות, שמהר מאוד הרגישו בנוח והיו מרוצות מהמצב..


בילינו יחד בכל לילה עד מאוחר, כי בכל זאת, מתבגרים רגילים להתקיים בשעות קצת שונות מילדות קטנות....

וכאילו אין פערי גיל, בני משפחת בר לב אימצו את הילדות, שיחקו איתן, לימדו אותן ובילו יחד.

אופק (14) בנה עם פלג מסילות תלת מימדיות מעבר לגבולות הדמיון (של שניהם) , תמיר (12) לימד את מטר ואלה היסטוריה, ואלמוג (17) וחן תכננו, נסעו לקנות והוציאו לפועל ערב סרט כולל כל הפינוקים הכי מוגזמים שאפשר לדמיין..

בכל ערב קשקשנו, נשנשנו, שתינו...... וברחנו לשעה קלה מהמציאות, החדשות ובכלל.

ובעיקר, לאט לאט, מפלס הלחץ שלי ירד, חזרתי לנשום ונרגעתי.

זה היה הרבה מעבר למקום לינה וזהו.

פתאום האזעקה לא הרגישה לי כזו נוראית, לא רעדו לי הידיים, והצלחתי לישון בנחת בלילה, בידיעה שגם אם אתעורר, אני בטוחה והבנות בטוחות.

לתחושת הביטחון הזו והשקט הפנימי - אין תחליף.

וכששכבתי בלילה על מזרן ענק ונוח, בחדר ממוזג וכל יקירי לצידי, אפילו שקצת התגעגעתי למיטה שלי ולפינה שלי, לא היה מקום אחר שהייתי מעדיפה להיות בו יותר באותו רגע - הייתי אסירת תודה ונרדמתי בשלווה ונינוחות.


למרות שהרעפנו פינוקים כמעט בכל ערב כשהגענו, בניסיון להביע את ההערכה הרבה שלנו למארחים הנדיבים, אני מרגישה שאין לי דרך מספקת להודות לעילם, כרמית, אלמוג, אופק, תמיר (וגם נווה שבדיוק סיים ש"ש והגיע הביתה) על הלילות האלו!

אמנם הכרנו לפני, אבל הקשר שנוצר הוא מיוחד במינו ואני בטוחה שגם נשמור עליו, כמו סוג של משפחה מאמצת!

בר -לבים – אנחנו כל כך מעריכים ומודים לכם ! ואתם יודעים מה בתכנון בהמשך..


זהו שיעור חשוב ביותר על ראיית האחר, על הקרבת הפרטיות והנוחיות של משפחה שלמה על מנת לעזור למשפחה אחרת.

שיעור על חברות, על עוד ביטוי לקהילתיות והדדיות, ואיך בקלות יחסית, אפשר להשפיע כל כך הרבה..

אני מאושרת, כמובן גם על הפיתרון הנקודתי במהלך הימים המורכבים שחווינו, אבל במיוחד על השיעור לחיים שהילדות שלי זכו ללמוד על בשרן. אני יודעת, שהן יידעו גם לתת ולהחזיר הלאה, לאחרים בעת הצורך.


תודה שוב, גדולה ואמיתית, לכולכם! ולכל מי שפתח את ביתו במסגרת המיזם ובכלל..


שתהיה לנו חזרה קלה, הדרגתית וסלחנית לשגרה, ושקט, להמון המון זמן קדימה.

עינבר קדם אסייג

0

יש להתחבר כדי להגיב

ללוות מלחמה מרחוק


שיחה עם לזלי ערמון, שנתקעה בחו"ל יחד עם יולי בתה, בזמן המלחמה.


נתחיל בהתחלה..


נסעתי עם יולי לגיחת חופש קצרה לבודפשט לארבעה ימים - שלישי עד שבת.

בודפשט הייתה מקסימה, חמימה ועם אווירה בטוחה מאוד לישראלים. שלטים בעברית, דגלי ישראל, אפילו בית קפה בשם "קפה תל אביב", מגן דוד על צווארו של עובר אורח… הרגשנו לגמרי בבית.


ומתי התחלת להבין שמשהו קורה בארץ?


ביום שישי בבוקר קמתי להודעה מחברה: "לזלי, את כנראה לא יודעת מה קורה, אבל השמיים סגורים." היא סיימה חופשה בספרד עם בן זוגה והייתה בדרכה לבודפשט כדי שנהיה יחד. התקשרתי אליה, והיא עדכנה אותי במה שקורה בארץ. היא הציעה להיפגש בבוקרשט, אבל אני סירבתי - תחושת הביטחון בבודפשט הייתה בלתי ניתנת להחלפה מבחינתי. היא הסכימה והיא ובן זוגה ה הגיעו אלינו, ואחר כך עוד זוג חברים הצטרף אלינו מפריז והיינו את כל התקופה הזו ביחד כל החברים.


איך התמודדתן שם מרחוק, כשהמציאות בארץ התהפכה?


בהתחלה היינו בהלם. קשה להבין מה באמת קורה כשאת רחוקה. אני משתדלת לצרוך מעט חדשות, אז זה הרגיש לי זר ומבלבל.

שמענו ממיי, ביתי, על הלילה הקשה שעבר עליה ביום הראשון למלחמה, כשהיא נשארה לבדה בממ"ד בתל אביב בלי בן הזוג שלה, שנתקע גם הוא בחו"ל ועד שהיא הגיעה אל עומר להיות איתו בקיבוץ.

האמת, הרגשנו די חוסר אונים.

אבל אז, בבית קפה חמוד, ראיתי בחור עם סמל החטופים וסרט צהוב וכך זיהיתי אותו כישראלי כמובן. התברר שהוא מדריך טיולים בבודפשט והוא מיד נרתם לעזור. מצא לנו דירה, סיפק מידע… זה היה מחמם לב.


איך נראה היומיום שלך שם? הצלחת למצוא שגרה או שזה מרגיש כמו זמן בהמתנה?


אחרי לילה ראשון בדירה זמנית, מצאנו כולנו מקום אחד לגור בו יחד. יולי חזרה ללמוד מרחוק ואני התחלתי לטפל במטופלים שלי אונליין - כי מי שבארץ צריך עכשיו תמיכה.

די מהר סיגלנו לנו שגרה: יולי לומדת, עובדת ושומרת עליי, ואני מטפלת, מבשלת ושומרת עליה. בישלנו לעצמנו, הלכנו לשוק, קנינו מצרכים. ניסינו להחזיר לעצמנו תחושת יציבות ושגרה. אחר הצהריים היינו יוצאות קצת, נהנות מהעיר ומתאווררות.

בשלב מסוים אף ביקשו ממני - כחלק מהצוות הניהולי הבכיר במחלקה שלי - לנהל את כל מערך הטיפולים מרחוק. השגרה ותחושת התכלית שהיו לי, עזרו לי לשמור על עצמי ולמצוא עוגן בתוך חוסר וודאות מאוד גדול. בנוסף לכל זה, תוך כדי הזמן שהיינו בבודפשט, נולד ים, הבן של אורי ולי קולהאס, זה היה אחד הדברים המשמחים בשבילי לארגן מפה את "רשת החיבוקים" בשבילם.


ומבחינת התחושה האישית - להיות רחוק ככה, בזמן שמתרחשת מלחמה בארץ?


זה היה ממש מוזר. הרגשתי את זה בגוף שלי והרגשתי את זה בלב שלי - אבל מצד שני אני לא שם. אני לא בתחושת מתח הזו..

בשלב מסוים הפסקנו לשלוח תמונות כי הבנו שזה מנותק, שזה מכאיב למי שבבית. מצד שני, הייתי מוקפת בחברים הכי קרובים שלנו - וזה היה מבלבל עוד יותר.

אז חיינו בין שני עולמות: מצד אחד נהנינו - יצאנו קצת, טיילנו, אכלנו טוב - מצד שני חווינו את הדאגה, הקושי, השיחות מהארץ.

המטופלים שלי, למשל, הביאו אליי את החרדה שלהם, וזה דרש ממני להכיל את המצוקה שלהם - בזמן שאני בעצמי נמצאת במצב שלא מאפשר לי להבין אותן עד הסוף. השתמשתי הרבה במנגנונים של ריחוק והכחשה שהם חשובים בזמני חירום.


הייתה מחשבה לחזור מוקדם יותר לארץ?


בוודאי. ניסינו כמה פעמים להזמין כרטיסים והם שוב ושוב בוטלו. כשכבר חשבנו לחזור, דיברו על חזרה דרך הים אך אני סירבתי. פחדתי מהרעיון. אפילו חשבתי: אני לא חוזרת בלילה. כל מיני חששות. בסוף, אחת החברות קיבלה אישור לטיסה, ויולי אמרה: "אני חייבת כבר לחזור, ללמוד כמו שצריך". אז התחלנו להתארגן על זה.


היו רגעים שבהם ההבנה של חומרת המצב התחזקה?


לגמרי. בהתחלה עוד הייתה תחושת ניתוק, במיוחד לעומת מה שידענו מהקיבוץ - שלמזלנו, עד כה לא חווינו כניסה למרחבים מוגנים באינטנסיביות כזו.

אבל כשראיתי את שכונת הילדות שלי ברמת גן נפגעת מפגיעה ישירה, או בית חולים שניזוק, זה הפך מוחשי. זה כבר היה ממש בוקס בבטן והפך למוחשי הרבה יותר..


ובכל זאת – הצלחתן גם להנות?


כן. היה בזה משהו מוזר, אבל גם יפה. בעצם היו לנו חמישה ימים של חופשה לפני שפרצה המלחמה, ואחר כך תקופה שהרגישה קצת כאילו עברנו לגור שם לרגע..

זו הייתה לי תקופה מדהימה עם יולי ואם כבר להיתקע עם מישהי, אז איתה.


מה הדבר הראשון שתעשי כשתחזרי הביתה?


לא יודעת… אולי סוף סוף אבכה קצת.. קצת לשחרר, לעכל לעבד את התקופה הזו..


קראו ללזלי לעלות למטוס חזרה הביתה, ואני איחלתי לה וליולי טיסה נעימה וחזרה רכה לארץ ולשגרה..


בתמונות מעלה: לזלי ויולי בחופשה בבודפשט, עם החברים שהגיעו מכל אירופה להיות יחד ולעבור יחד את המלחמה, קצת מהמראות בבודפשט, ובית ילדותה של לזלי ברמת גן שספק פגיעה במהלך המלחמה.

0

יש להתחבר כדי להגיב

תרבות | סיכום ימי המלחמה


במהלך תקופת מלחמת 'עם כלביא', יחד עם עשרות מתנדבות ומתנדבים, פעלנו ללא הפסקה כדי לשמור על שגרה של תקווה, קהילה וחום אנושי. לצד התחושות הקשות והדאגה היומיומית, ניסינו ליצור רגעים של נחמה – הפוגות קטנות של אור בתוך התקופה החשוכה.

בדשא “פרפר” התקיימו פעילויות תרבות לילדים ולמבוגרים, שיצרו מרחב משותף של נשימה והתחזקות. מפגשי אחר הצהריים כללו הופעות, יצירה, משחקים ופינוקים שחולקו בשבילי הקיבוץ – ארטיקים, בירות, ובעיקר חיבוק קהילתי.

אחד השיאים היה חלוקת הפיצות הגדולה, בו חולקו מגשי פיצה חמים ומשמחים ברחבי הקיבוץ. תודה ענקית לנירית מזרחי וצוות המתנדבים על אפייה מרשימה של כמעט 200 מגשים, ולכל המתנדבות והמתנדבים שהביאו את החיוך הזה עד פתח הבתים.

תודה מיוחדת גם לצעירים ולצעירות שלנו, שלקחו חלק פעיל - יזמו, סחבו, עזרו, חיברו והיו שם בדיוק כשצריך. בתקופה בה כל חיבוק נחשב, כל עזרה נגעה, וכל חיוך הדהד הרבה מעבר למה שנראה לעין, הם היו הלב הפועם של הקהילה.

אני גאה בקהילה שלנו.

ברגעים של חוסר ודאות, יצרנו כאן יחד אי של שקט – עבור הילדים, עבור המבוגרים, עבור כולנו.

מי ייתן ונמשיך לחזק זה את זה, ובקרוב מאוד נוכל גם לחגוג את שובם של כל החטופים לביתם, בשלום.

בקרוב יפורסמו אירועי הקיץ בתרבות.

שבת שלום,

מתן

0

יש להתחבר כדי להגיב

הזמנה | תרבות גן שמואל

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


מסיבת משפחות בדשא אשלים

יום שבת הקרוב ה-28.06 בשעה 16:00


מוזמנים בשמחה!

0

יש להתחבר כדי להגיב

הזמנה | תרבות גן שמואל

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


קפה קיץ

וסיום שנת מצוות - קבוצת קוקוס


יום שישי הבא ה- 04.07.25 בשעה 19:00

בחצר הקטנה (הדק)


מקווים לראותכם!

0

יש להתחבר כדי להגיב

אומרים.ות תודה מיוחדת


תודה מיוחדת לקהילת גן שמואל המיוחדת


הי לכולם. אני וגלי רצינו לומר לכולכם שלום ותודה על כך שנתתם לנו בית בימי נדודים וחוסר ודאות. הגענו לגן שמואל בסוף אוגוסט 2024, אחרי שהתפננו מביתנו בצפון, ואחרי חודשים רבים במלון.

חיבקתם אותנו בחום ובתוך מציאות משתנה ומתוחה, סיפקתם לנו שגרה פשוטה, נשימה. הכרנו אנשים מקסימים רחבי לב, קהילה שנתנה לנו להרגיש עטופים ורצויים.

לא נפרדנו כמו שתכנַּנו. שוב המציאות הקדימה אותנו, וגם הפרק הזה נסגר בהפתעה כשברקע רעשי מלחמה. חזרנו לקיבוץ הגושרים, שם יש לנו בית, משפחה, חברים ושגרה שנצטרך להתרגל אליה שוב... ( אתם תמיד מוזמנים לבקר!)

תודה רבה רבה!

בתפילה לימים שקטים וטובים.

באהבה, ענת וגלי שמחאי.

0

יש להתחבר כדי להגיב

נקודה למחשבה | גלעד קאלך


חידת תרתי משמע


המסחר באירן פסק לחלוטין

אך נראה שזיקרי ושמעון לא אמרו מילה.

קושרות ספינות קש מעורבבות

לפי שירם של אלתרמן וארגוב.

(7, 4, 3)


שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il

בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר


פתרון החידה הקודמת: תורתו אמונתו

השיב נכונה וזכה בהגרלה: עמרם גולן

0

יש להתחבר כדי להגיב

השיבוץ הקרוב | שיבוץ א'

שישי-שבת, 27-28.06.25


השיבוץ הבא | שיבוץ ב'

שישי-שבת, 04-05.07.25

0
לתאריכי השיבוצים | 2025 >

יש להתחבר כדי להגיב

תשובות לחידון זהה את החבר


התשובות מופיעות לפי סדר הופעת התמונות בגלריה:

  1. שושנה הראבן
  2. עינב דוד
  3. ניב עופר
  4. עוזי אלון
  5. מאיה כהן
  6. ניצן טל
  7. שי להב
  8. אורן סופר
  9. פאר אובר
  10. תמר רון
  11. גל קולהאס
  12. שי ישראלי
  13. חנה מרקס
  14. אמנון רותם
  15. ליה בנדיקט
  16. עדי מזרחי
  17. יסמין מאיר
  18. דוד שני
  19. אסף גביש
  20. אביב ברלינסקי
  21. טליה בהר
  22. מעין ביטון
0

יש להתחבר כדי להגיב

זה הכל להפעם


תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון


ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.


תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il

להתראות בעלון הבא,
איילת ייטב

0
לכל העלונים >

יש להתחבר כדי להגיב

דילוג לתוכן