עלון קיבוץ גן שמואל

גיליון מס’ 18 | 28.10.2022

בשער: פייגה אילנית
חברת הכנסת ה-1 מטעם מפ”ם בשנים 1949-1951
מתוך ארכיון הקיבוץ, צביעה דיגיטלית

השיבוץ הקרוב | שיבוץ ה'

שישי-שבת, 28-29/10


השיבוץ הבא | שיבוץ ו'

שלישי (שבתון בחירות), 01/11

0

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן המזכירים | איריס ועילם

חברות וחברים יקרים!

ביום שלישי הקרוב, ה-01/11, יצאו אזרחי ישראל להצביע בפעם החמישית בארבע השנים האחרונות.

גם הבחירות הללו, כמו קודמותיהן, גורליות לעיצוב עתידה של מדינת ישראל.

אנו קוראים לכל בעלי זכות ההצבעה בקיבוץ לצאת ולהצביע למפלגות המרכז-שמאל במטרה לייצר גוש חוסם לתסריט האימים של ממשלת ימין לאומנית וקיצונית.

ביום הבחירות עצמו יש צורך בפעילים שיסייעו בתחומים שונים להצלחתנו המשותפת בבחירות.

חברות וחברים, צעירים ומבוגרים כאחד, מוזמנים לפנות אל פעילי המפלגות השונות בקיבוץ ולהתנדב לפעילויות שונות. מוזמנים ומוזמנות לברר מה נדרש עם הנציגים הבאים:

בועז חנני (המחנה הממלכתי)

מרדכי הר-אבן (מרצ)

אנדרי קישינבסקי (העבודה)

ביום שלישי נצא עם הרבה תקווה בלב, נצביע, נשפיע ונדאג שכל הסביבה הקרובה שלנו הצביעה ותרמה את חלקה למאמץ המשותף בשמירה על שפיות המדינה שלנו.

שבת שלום, איריס ועילם.

0

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן המזכירות

בישיבה שהתקיימה ב-21/09, המזכירות דנה בשלושה נושאים: בקשת תרומה לטובת קמפיין לקראת הבחירות, קבלה לחברות: טל זיו-אור, רן דגן (בן זוגה של אסנת צפוני) וענבל עמיר (בת זוגו של ניר עמיר), ואישור צוות איתור לרכז.ת ועדת תכנון.

לפרוטוקול המלא >


בישיבה שהתקיימה ב-12/10, המזכירות דנה בשלושה נושאים: אישור הקמת צוות לעדכון תקנון פרודים-גרושים, עדכון מצוות איתור למנהל מש"א על בחירת מחליף למורן יהלום, והצעת רשות הבניה להמשך יישום מודל דיור הקבע.

לפרוטוקול המלא >


בישיבה שהתקיימה ב-19/10 יחד עם הנהלת המגזר הצרכני, המזכירות דנה בהצעת מערכת הבריאות להרחבת שירותי הבריאות לחברי גן שמואל.

לפרוטוקול המלא >

0
לכל הפרוטוקולים באתר הקיבוץ >

יש להתחבר כדי להגיב

הנהלת המגזר הצרכני | רכז שירותים

בישיבת הנהלת המגזר הצרכני שהתקיימה ביום ה', 29.09, דנו בהשקעה במועדון בחצר הראשונים.

לסיכום הישיבה >


בישיבת הנהלת המגזר הצרכני שהתקיימה ביום א', 23.10, דנו בשני נושאים: תקציב הוצאות קיום לאחר שמונת החודשים של שנת 2022, ורשימת הבקשות להשקעות צרכניות ללא תקצוב.

לסיכום הישיבה >

0
לסיכומי הנמ"צ באתר הקיבוץ >

יש להתחבר כדי להגיב

רשות הבנייה | עדכון מודל דיור קבע

לקראת שיחה פתוחה בנושא עדכון מודל דיור הקבע (שפיים) שתתקיים ביום א' ה-06/11, הנוסח הסופי של ההצעה מפורסם כעת לציבור.

בגוף ההצעה נוספו מס' סעיפים לבקשת חברי המזכירות וכן נספח ובו הסברים נוספים.

0
לעיון בהצעה המפורטת >

יש להתחבר כדי להגיב

עדכוני בריאות ורווחה | דינה גביש

חברים וחברות שלום, לפניכם מספר עדכונים מטעם מערכת הבריאות והרווחה:

לאור שאלות בנושא דפיברילטורים בקיבוץ, אני מרכזת את הנושא ובקשר עם מי שמחזיקים את המכשירים. המכשירים זמינים בשעות הפעילות של המקומות השונים המפורטים מטה. הסיבה שהם במקומות נעולים היא תופעת הגניבות (בעיקר לאחרונה). בכל מקרה, במקרה של אירוע חירום יש להתקשר למד"א (101).

  • מפעל: מעבדה (1) שער כניסה (1)
  • בריכת השחייה (1)
  • בית העם (1)
  • בית דורות (1)
  • מרפאה (2)
  • חדר האוכל (1)
  • חדר כושר (1)
  • עמי רון - פרמדיק (1) - כשנמצא בקיבוץ

סה"כ עשרה דפיברילטורים.


בהתרמת הדם האחרונה נתרמו 61 מנות!

תודה לכל התורמים והתורמות ולצוות המתנדבות שמכינות ומלוות במסירות מדי חצי שנה. 


אוקטובר הוא חודש המודעות לסרטן השד ומומלץ בחום לגשת להיבדק. בשאלות ניתן לפנות לאחיות במרפאה.

שבת שלום, דינה.

0

יש להתחבר כדי להגיב

ערב מחווה ללהקת גזוז | הזמנה

צוות צעירים מציג:

פותחים את החורף בהופעה חד פעמית עם מוזיקה מעולה, וכולם מוזמנים להצטרף!


יום שישי, 04/11 בשעה 20:00

בחצר הקטנה


להתראות

0

יש להתחבר כדי להגיב

מהנעשה בחינוך | חובב שלח


השומר הצעיר – עדכונים


לתנועת נוער חיה ותוססת יש חשיבות רבה והיא יכולה לשרת את הקהילה וילדיה בדרכים רבות. צופיות, טיולים ומחנות, נוער מדריך נוער, שייכות לארגון ארצי עם קו משותף ועוד, הם כלים שללא ספק תורמים להתפתחות והעצמה של הנוער.

מזה מס’ שנים, בעיקר בגלל הקטנת התקצוב מהמדינה ובעידוד הקורונה, מצב תנועות הנוער בישראל לא מזהיר. חלק מהתנועות מתחילות להתאושש לאחרונה. חלקן עם אידיאולוגיות בעיתיות שמצליחות להשיג מימון ממקורות כאלה ואחרים, חלקן גובות מההורים מחירים גבוהים ומצליחות להרים את הראש, אבל באופן כללי מצב תנועות הנוער לא מזהיר.

לצערנו, השומר הצעיר נמצא על הצד השלילי של הסקאלה וזו ללא ספק תנועת נוער שסובלת מקשיים משמעותיים. התנועה נמצאת בקשיים כלכליים וארגוניים משמעותיים ביותר, ולנו נראה שגם קיים משבר אידאולוגי המטיל צל על כל הפעילות. מתוך כל אלה, ומתוך החלטות שגויות של השוה”צ בשנים האחרונות, התנועה לא מצליחה לגייס צעירים בשנת שירות ופעילים מתאימים.

עוד

בשנים האחרונות השומר הצעיר מפנה יותר ויותר משאבים לכיוון הערים הגדולות והפריפריה ופחות לקיבוצים, מצב שללא ספק השפיע לרעה על פעילות התנועה בגן שמואל. קן קיבוצי פעיל ומצליח תלוי גם במה שהתנועה מביאה לקיבוץ וגם בכוחות מקומיים והמחויבות של הקיבוץ לנושא. בשנתיים האחרונות מערכת החינוך מחויבת להצלחת השומר הצעיר בגן שמואל ועושה מאמצים רבים בנושא. כאמור, צריך שניים לטנגו והתחושה שלנו בשנתיים האחרונות הייתה שאין עם מי לרקוד והקשיים (לצד הצלחות קטנות) היו רבים ומשמעותיים.

לקראת תשפ"ג נכנסנו לדיונים עם התנועה לגבי עתידה בגן שמואל כאשר האפשרות שתשפ"ג תתחיל אצלנו בלי השוה"צ ושאנחנו נבחן אפשרויות אחרות היו על שולחן הדיונים. לשמחתנו גם המועצה האזורית מנשה פעילה מאוד בתחום תנועות הנוער, והייתה שותפה לדיונים ועוזרת לנו בנושא זה.

חלק מהמחסור שיש לתנועה בצעירים בשנת שירות נובע מחוסר תשומת הלב שלה לקיבוצים שמשם בדרך כלל הגיעו רוב הצעירים לשנת שרות. מהדיונים שהיו לנו עם נציגי התנועה ניראה שהם הבינו את הבעיה ופועלים לשינוי באופן כללי. ספציפית לגבי קן גן שמואל - הבקשה שלנו מהשומר הצעיר הייתה להציב אצלנו רכז קן מקצועי מתוך התנועה ושהנוכחות של התנועה אצלנו תהיה משמעותית ורציפה. נציגי התנועה בהחלט הבינו את הסיטואציה אצלנו, את הדחיפות ואת ההשלכות מבחינת גן שמואל והבטיחו לתת לנו עדיפות בנושא כוח אדם, לשים עלינו דגש ומחויבות.

לאור כל זאת התברכנו בהבטחות, אבל בעיקר זכינו בשחר שיהיה רכז הקן אצלנו בחודשים הקרובים. שחר, שועל קרבות וותיק בתנועה, עשה כמה וכמה תפקידים במסגרת התנועה, מכיר את תפקיד רכז קן על בוריו ואנחנו בטוחים שהוא האיש הנכון במקום ובזמן הנכונים. לצערנו, שחר לא יהיה אתנו עד סוף השנה אך אנחנו יודעים שהשומר הצעיר פועלים למצוא מחליף מתאים, ופועלים לכך שעד מועד החילוף נבנה ביחד עם שחר את התשתית המיטבית, שהחפיפה עם הרכז החדש תהיה טובה ושנצליח לצאת לדרך חדשה.

בנוסף, לצערנו ולמרות שכך היה נהוג בכמה שנים האחרונות - השנה לא תהיה פעילות של השומר הצעיר בכיתה ד'. בשל גילם הצעיר של החניכים, פעילות כיתה ד' בשומר הצעיר מורכבת ומצריכה "משאבים" רבים (קאדר מדריכים עם ניסיון, זיכרון אירגוני ועוד) שנמצאים אצלנו במחסור בעקבות הקשיים בשנים האחרונות. למרות שזה לא אופטימלי, אנחנו מעדיפים השנה להתרכז בבניית צוות מדריכים וייצוב פעילות השומר הצעיר בנעורים במקום להתפרס יתר על המידה ולסכן עוד שנה. על מנת שהשוה"צ יהיה פעיל במפגשים, אנחנו צרכים אותו חזק במוסד ומבחינתנו הוויתור השנה על כיתה ד' נחשב כהשקעה לעתיד.

חזק ואמץ לכולם,

חובב.

0

יש להתחבר כדי להגיב

מהנעשה בצוות צעירים | יונת דומב

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התמונה בתנועת צביטה נפתחת


השבוע נפתחה שנת הלימודים האקדמאית תשפ"ג.

בקיבוץ גן שמואל ישנם 31 סטודנטים, מתוכם 22 לומדים במסלול בית, 7 בעצמאות ו-2 בעתודה צבאית.

מתוך הלומדים במסלול בית ועתודה צבאית - 12 גרים וחיים בקיבוץ, 6 באיזור המרכז, 4 בצפון, 1 בדרום ו-1 בירושלים.

כל הסטודנטים במסלול בית נדרשים ל-90 עד 115+ ימי עבודה (במקרים של חריגה מסל הלומד). נכון להיום, 6 עובדים בגן שמואל מזון, 5 בחינוך, 7 עובדי חוץ ו-4 בענפים שונים בקיבוץ. עינבר קדם אסייג כמש"א צעירים מלווה את הסטודנטים ומרכזת את המעקב על ימי העבודה וסלי הלומד.

לטבלה המפורטת עם המסלולים השונים, תחומי הלימודים ומוסדות הלימוד – לחצו כאן.

בסוכות קיימנו בביצה אירוע לפתיחת שנת הלימודים האקדמית. כולם הוזמנו – סטודנטים מתחילים, ממשיכים, וגם בחופש. נהנינו מארוחת צהרים מושקעת ומפגש חברתי. לאחר מכן עלה פאנל סטודנטים מסיימים שסיפרו על מסלול הלימודים שלהם, בדגש על תהליך מציאת העבודה לאחר מכן: גיא שוויגמן, שלי לנדסמן ודנה זומרפלד. היה מאד מעניין ומלמד, אך לצערנו הנוכחות לא הייתה כפי שהיינו רוצים ואנו תקווה שבשנה הבאה הסטודנטים יראו נוכחות גבוהה יותר.

בנוסף לפאנל הסטודנטים המסיימים, בחרנו לעשות "זום אין" עם ארבעה סטודנטים ממשיכים שיספרו לנו קצת על איך זה נראה באמת. ניתן לקרוא את הראיונות איתם באייטם הבא.

לסיום, צוות צעירים זכה לאחרונה בלוגו חדש באדיבותה של יונת ייטב המוכשרת (מופיע בראש האייטם), תודה רבה על העיצוב וההשקעה!

שנה מוצלחת ומעניינת לכל הסטודנטים והסטודנטיות שלנו! אנחנו גאים בכם ועומדים לרשותכם בכל שאלה והתייעצות.

שבת שלום,

יונת דומב וצוות צעירים.

0

יש להתחבר כדי להגיב

זום אין | הכירו את הסטודנטים שלנו

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התמונה בתנועת צביטה נפתחת


הציגו את עצמכם


יונת ייטב, נגה כנען ויוסף (ג’ו) מקרם, בני 26 מקבוצת פעמון, ועדי מזרחי, בת 28, מקבוצת תות.


מה אתם לומדים והיכן?


יונת: בנובמבר אתחיל את שנת הלימודים הרביעית והאחרונה שלי במחלקה לתקשורת חזותית ב’בצלאל’ שבירושלים.

נגה: ביולוגיה באוניברסיטת תל אביב

עדי: התחלתי השבוע שנה ג’ בלימודי ביוכימיה ומדעי המזון בפקולטה ברחובות של האוניברסיטה העברית.

ג’ו: פילוסופיה, כלכלה, ומדעי המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים.


איפה אתם גרים?


יונת: במהלך שנת הלימודים אני גרה בירושלים. בסופ”שים ובחודשי הקיץ אני גרה בקיבוץ.

נגה: ברמת-גן.

עדי: עברתי לרחובות בעקבות הלימודים ושם אני נמצאת במהלך השבוע. חוזרת לקיבוץ בסופי שבוע וחופשים.

ג’ו: גרתי במרכז העיר ירושלים ובשכונת נחלאות בשנתיים הראשונות, וכרגע אני בחילופי סטודנטים בקנדה לסמסטר אחד.

עוד

באיזה מסלול צעירים אתם לומדים? איפה עבדתם את שנות הבית, ואיפה עכשיו?


יונת: התחלתי לעבוד את שנות הבית שלי במפעל, עבדתי שם כ-3 חודשים. לא הייתי מרוצה מהעבודה במפעל ולכן עברתי לעבוד במפגשים 'ברוש' ואחר כך 'רימון' שם עבדתי כשנתיים ומאוד אהבתי את העבודה. לאחר שסיימתי את שנות הבית הייתי בחופש של כמה חודשים והתחלתי ללמוד. את החלק העיקרי של ימי העבודה שלי בתור סטודנטית אני עושה במפגש אלה (מזה שנתיים) ומאוד נהנית. אנצל את ההזדמנות ואגיד שזה לא מובן מאליו בעיניי שבמפגש רואים בסטודנטים כחברי צוות לכל דבר ומאוד מעריכים את הסטודנטים על שבאים לעזור בחופש הגדול. בנוסף עושה את העיצוב הגרפי לעיתון 'ג"ש כותבים', עוזרת לנורית בווידאו מידי פעם ועושה עוד כל מיני עבודות כאלה שקרובות יותר לתחום הלימודים שלי, שאני גם נהנית לעשות וגם צוברת ניסיון דרכן. השנה גם עשיתי מלגת פר"ח בה חנכתי שני סטודנטים משנה מתחתיי בבצלאל שגם עזרה לי בצבירת ימי העבודה.

נגה: לומדת במסלול בית. את שנת הבית הראשונה עשיתי בשירות קבע בצה"ל. את השנייה התחלתי בעבודת חוץ, וכשהתחילה הקורונה עברתי לעבוד במפגשים. עכשיו אני עובדת בארגון The MEFS Initiative, ארגון ללא מטרות רווח שפועל לשיפור ה-food security במזרח התיכון.

עדי: אני במסלול בית. לומדת 5 ימים בשבוע וחוזרת לעבוד במעבדה של המפעל כסטודנטית בחופשים.  גם את שנות הבית עשיתי במעבדה.

ג'ו: את שנות הבית עשיתי במחקלת הסחיטה במפעל, וכיום אני עוזר מחקר במרכז לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית.


האם הייתם עושה משהו אחרת? מבחינת המסלול או מקום הלימודים וכו'


יונת: לגבי מקום הלימודים אני יכולה להגיד שאני בהחלט מרגישה במקום הנכון לי. הלימודים מעניינים אותי ומאתגרים אותי. בצלאל כמוסד לימודים הוא ברמה גבוהה מאוד, ואני מאוד נהנית ומרוצה על אף העומס והדרישות הגבוהות. לגבי מסלולי לימודים בקיבוץ - הסדר הצעירים החדש נכנס כאשר הייתי בשנה השנייה ללימודים ולכן הרגיש לי לנכון להישאר במסלול שבו התחלתי. אני חושבת שאם ההסדר החדש היה תופס אותי בזמן השחרור מהצבא, או לפחות לפני הלימודים, אז הייתי בוחרת בהסדר החדש ויוצאת לחופש. לדעתי אחרי הלימודים כן אעבור למסלול שיאפשר לי לצאת קצת לחופש ולעצמאות, בעיניי זה מבורך שיש היום יותר אפשרויות בחירה וגמישות. אוסיף על כך ואגיד שהתקופה הזו של להיות סטודנטית בקיבוץ היא לא פשוטה, יש הרבה דברים נפלאים שבתור סטודנטים אנחנו מקבלים שמאוד עוזרים, אך יש גם הרבה מחויבות לקיבוץ שיכולה להיות מגבילה. אני מרגישה שכן הצלחתי למצוא עם הזמן את הדרך שלי להתנהלות מול הקיבוץ ושאני יודעת לא להתרגש מכל מיני אמירות ולקחת את הדברים בפרופורציה.

נגה: לא..

עדי: לפני שהתחלתי ללמוד הייתי בכיוון של לימודי קרימינולוגיה בכוונה לעשות התמחות עם בני נוער. לאחר שיחה עם ברק (טבת) ויובל (קציר) וגם קצת התייעצויות בבית, נפתח בפניי כיוון נוסף (למרות שעבדתי במעבדה לפני הגיוס ואחרי השחרור). אחרי בדיקות של כל המסלולים הבנתי שזה כיוון שיותר מדבר אליי. כיום - אחרי שלקחתי כמה קורסים רבי מלל, אני בטוחה שבחרתי במסלול הנכון עבורי. ללא ספק חישובים ונוסחאות זה צד יותר חזק אצלי.

ג'ו: לאחר שתי שנות בית החלטתי לצאת למסלול עצמאות בזמן הלימודים כדי שלא אצטרך לחזור לקיבוץ ולעבוד בשבתות, אלא רק בשביל לבקר וליהנות מהקיבוץ. כך גם יכולתי להישאר יותר בירושלים ולהתרכז יותר בלימודים ובחוויה הסטודנטיאלית. ירושלים די יקרה, לכן הייתי חייב למצוא עבודה שאמנם לא מכסה את כל ההוצאות שלי, אך בעזרת קצת חסכונות מלפני אני מצליח ליהנות מאוד מהחיים בירושלים.


תוכניות לעתיד?


יונת: לעתיד הקרוב - התוכניות שלי הן לסיים את התואר, ולעתיד הרחוק - זה עוד רחוק. אני כן יכולה להגיד שאני רוצה לעבוד בתחום הלימודים שלי, ומקווה להמשיך ללמוד ולהתפתח גם אחרי התואר.

נגה: להמשיך אחרי התואר ללימודי וטרינריה.

עדי: יצאתי ללימודים במטרה לחזור למפעל כטכנולוגית מזון, עם רצון להתקדם ולהתפתח לטכנולוגית שירות לקוחות.

ג'ו: להתחיל תואר שני שנה הבאה, ומשם נראה..


תודה גדולה ליונת, נגה, עדי וג'ו על שיתוף הפעולה ועל ההצצה שקיבלנו דרכם למסלולים השונים הפתוחים לצעירי הקיבוץ.

0

יש להתחבר כדי להגיב

שעת סיפור | ספריית הילדים

ניתן להגדיל את התמונה בתנועת צביטה נפתחת


השבוע אירחנו בספריית הילדים

את חן וויבר האלופה!

בשבוע הבא נארח את רחל פלגי.

תודה גדולה לכל המתנדבים והמתנדבות בשעת הסיפור, הילדים מאוד נהנים לשמוע ולהכיר דמויות חדשות, הן בקהילה שלנו והן בסיפורים.


ספריית הילדים פתוחה לעיון,

הפעלות וגם להשאלות,

בכל יום רביעי החל מהשעה 16:00


במידה ועשיתם סדר ומצאתם ספרים של ספריית הילדים, נשמח לקבלם בחזרה.

אפשר להחזיר ישירות לבית החינוך או לתא מס' 739 בקומונה.

בכל שאלה, בקשה ו/או אם אתם מעוניינים להתנדב בספריית הילדים, נשמח אם תצרו קשר עם עינת בן-זאב.

תודה מראש, ולהתראות בספרייה!

0

יש להתחבר כדי להגיב

חיבורים בסוכה | קשר רב דורי

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


רצינו להודות לצוות התרבות על הסוכה הנפלאה, שבזכות הקמתה יכולנו, צוות הגיל השלישי והחינוך הבלתי פורמלי, לייצר מפגשים מרגשים של סבים ונכדים יחד בחג.

בארוחת הבוקר עם מפגש אלה הסבתות והסבים חלקו חוויות מרגשות ומצחיקות, במשחקי השולחן עם מפגש ברוש התקבצו נכדים וסבים למשחק משותף, ובגלל הגשם - משחק ה'קהוט' נדחה אך התקיים באיסרו חג לאחר פירוק הסוכה, במפגש רימון וכולם נהנו יחד.

התרגשתי מאוד לראות חברים רבים נרתמים ובאים לפעילויות, ומקווה שהמפגשים השנה יהיו מלאים כרימון.

שבת שלום, תמי כץ.

0

יש להתחבר כדי להגיב

חוג התעמלות במים | הגיל השלישי

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


ידעתם שבבריכת השחייה מתקיים חוג התעמלות במים?

זו פעילות נעימה ומיוחדת המתקיימת פעם בשבוע!

להצטרפות - צרו קשר עם תמי כץ.

0

יש להתחבר כדי להגיב

פעילויות בבית נחמה | הזמנה

ניתן להגדיל את התמונה בתנועת צביטה נפתחת


חברות וחברים יקרים,

שמחות להזמינכם גם השבוע לבית נחמה.

מצורפת תכנית הפעילות לשבוע הבא - שימו לב כי ביום הבחירות הבית פתוח!

שבת שלום ולהתראות,

צוות בית נחמה.

0

יש להתחבר כדי להגיב

פינות נוי | ניר רותם וצוות גינות נוי

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת

צילומים: ניר רותם


פנסית דו-נוצתית


מיקום: ברחבי הקיבוץ

משפחה: סבונניים

ארץ מוצא: סין


שלום חברות וחברים,

השבוע אני רוצה להסב את תשומת ליבכם לעצי הפנסית, עצים גדולים ויפים ש"פורחים" עכשיו בוורוד ברחבי הקיבוץ.

רשמתי פורחים במירכאות כי המופע הבולט שלהם הוא לא באמת הפריחה, אלא הפירות המקושטים בעלים בצורת הפנס הסיני (מכאן שם העץ).

סופ"ש נעים,

ניר וצוות גינות נוי

0
גינות נוי בפייסבוק >

יש להתחבר כדי להגיב

החממה למוזיקה | רינת לומסטרה

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


"אחרי החגים" שמח!


הנה השגרה הגיעה, ההרשמה מתקדמת יפה והימים מתמלאים...

עדיין יש מקום בשעורי פיתוח קול!

אם אתם אוהבים לשיר ורוצים לפתח את הטכניקה והיכולות או סתם להנות משירה פעם בשבוע, אנחנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו.


בקרוב: סדרת הקונצרטים שלנו חוזרת!


דפדפו בגלריה מעלה ותוכלו לעיין ברשימת האומנים והאירועים הצפויים לנו. 

הקונצרט הקרוב יתקיים ב-26.11: "עכו האיטלקים והים" - רסיטל לקול ופסנתר.

בהזדמנות זו, אנחנו מחפשים מתנדבים המעוניינים להיות בצוות הקטן אשר מפיק את הסדרה.


בכל שאלה ובקשה מוזמנים לפנות לרינת.

שבת שלום, ולהתראות בחממה למוזיקה!

0
החממה למוזיקה בפייסבוק >

יש להתחבר כדי להגיב

דברים שרואים מגן | האזנה נעימה


אנחנו שמחים וגאים להזמינכם

להאזין לפרק השני בפודקאסט המקומי

דברים שרואים מגן


את הסיפור הפעם נשמע מאורן סקוט, מי שהיה בין מקימי קרונוס, מפעל הקנאביס שנמצא בכניסה לקיבוץ.

הסיפור נפרש על פני שני חלקים, ובחלקו הראשון המוצג לפניכם, נשמע איך נוצר הקשר עם חברת קרונוס הקנדית (ספויילר: במקרה), על תהליכי קבלת ההחלטות שליוו את הקמת המפעל, על הקשיים, על ההצלחות ומי היה יועץ הסתרים של אורן לאורך הדרך.


דברים שרואים מגן הוא פרויקט חדש ומתפתח. בפרק הבא - החלק השני של השיחה עם אורן.

בינתיים - מוזמנים להגיב לנו, להציע כיוונים חדשים ומעניינים בטופס המקוון וגם להצטרף לצוות.

האזנה נעימה!

צוות דברים שרואים מגן

0

יש להתחבר כדי להגיב

פינת הפירגון | אומרים תודה

זו השנה השנייה שעולה לאוויר המיזם המרגש של התנועה הקיבוצית והקיבוץ הדתי "מבשלים באהבה", שמטרתו איסוף תרומות מזון מבושל לקראת חגי תשרי.

במסגרת המיזם תרמנו השנה כ-150 מנות חג לעמותת מאיר פנים באור עקיבא.

תודה גדולה מכל הלב לכל מי שלקח/ה חלק בהצלחת המיזם.

מצורפת מעלה תעודת הוקרה על תרומתנו, מטעם התנועה הקיבוצית.


ועכשיו כשתמו להם חגי תשרי, אני רוצה לומר תודה ענקית גם לצוותי התאורה וההגברה המצוינים שלנו.

רכזי חג יכולים לבוא ולהתחלף, רכזי/ות תרבות באות ומתחלפות/ים אבל צוותי התאורה וההגברה מתמידים לאורך זמן ומתפעלים כל חג ואירוע.

תכלס לא יכול להתקיים חג או אירוע בלי תאורה והגברה.

כאשר אנחנו מגיעים לחג והכל מואר, שומעים את הנגנים הזמרים הקריינים, הם כבר היו שם מהבוקר בשמש הקופחת, מושכים חוטים, סוחבים ציוד כבד, מרכיבים, מחברים, קשובים לכל הגחמות של הנגנים / זמרים / מרכזי החג או האירוע, עורכים חזרות מתישות, מתפעלים את הערב, ובסופו כשכולנו מתפזרים לבתינו - נשארים לפרק במשך שעות.

בשנים האחרונות רוני לשם מרכז את צוות הסאונד במסירות אין קץ, משכיל לגדל דור צעיר של נערים מקצוענים ובשנים האחרונות לשמחתי גם נערות. לצידו צוות של "מילואימניקים" שתמיד מתייצבים למשימה.

גל מזרחי מרכז את התאורה וגם לצידו יש תמיד חבר'ה נהדרים מהנעורים.

אותי המסירות והמחויבות שלכם מרגשת מאוד ואני מלאת הערכה לעבודתכם המסורה, התברכנו בכם!

תודה גדולה, ליאורה אורן


אני מזמינה חברות וחברים נוספים לומר תודה או מילה טובה לאחר. ניתן לצרף תמונה או סרטון קצר.

הבמה לרשותכם ולרשותכן.


איזה כיף! אני רוצה לפרגן

0

יש להתחבר כדי להגיב

ביקור במוזיאון | אסנת פיינזילבר ברדה


בתיה אפולו | בדלת אמות

מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית


תערוכה ראשונה לבתיה אפולו, שנפטרה לפני כחמש שנים.

אפולו הייתה נשואה לדן בן אמוץ ונולדה להם בת משותפת, נעמי. שניהם ברחו מהתופת באירופה, הגיעו לכאן ושינו את שמם, ומן הסתם גם זהות. שם משפחתו של בן אמוץ היה תהילים זאגר – אומר תהילים. לאפולו קראו כריסטינה, ונוסף על כך היא נמסרה לאימוץ בגיל 3.

הציורים נפלאים, חלקם מעלים באוב את העבר המטריד של אפולו, וכמו כן ניתן לראות בהם אילוזיות לתרבות המערבית (הרצל כישו יושב על ברכי המדונה). חלק מהציורים נעשו בטכניקות ישנות כמו טמפרה. אלן הסביר לי שניסה פעם לצייר בטמפרה – הרכב של חלמון ביצה ופיגמנטים, וזו הייתה המון התעסקות והוא התייאש. סביר להניח שהשוליות של הציירים הגדולים היו מכינים להם את זה. היתרון: הצבע נותר מבריק גם אחרי מאות שנים.

חלק מהציורים נעשו על אובייקטים שניתנו במתנה, על סוס נדנדה, ועל דלת בביתם של בן אמוץ ואפולו ביפו. קשה לאצור תערוכה לאפולו כי האספנים/ות הם חבריה/חברותיה של אפולו ודואגים ליצירות, ולכן סרבו להשאיל את היצירות לתערוכה במוזיאון.

רוב רובן של היצירות קטנטנות, והצופות והצופים נעזרים בזכוכיות מגדלת התלויות על הקיר מכיוון שחלק מהציורים קטנים מאד, וגם אלה שאינם קטנים, יש בהם פרטים קטנטנים שניתן לראות רק כך. אפולו עבדה לעיתים עם מכחולים ממש דקים, ובטכניקות עתיקות כמו הטמפרה המדוברת, גרפיט וכו’.

במוזיאון ישנה גם תערוכה של שמונה יוצרות ויוצרים צעירים, עם כמה עבודות טובות שצילמתי.

כל הדרך חזרה הייתי צריכה להסביר לאלן, שנהנה מאד מהתערוכה ואמר שנבוא שוב, איך זה יכול להיות שאפולו, שהייתה נשואה לבן אמוץ שהיה נטוע בבראנז’ה, ובכל זאת לא נערכה לה אף פעם תערוכה בחייה? ואיך הוא, שמבין משהו בציור, לא שמע עליה אף פעם?

עוד

התערוכה מוצגת במוזיאון הרצליה (אין כרטיסי מנוי של הקיבוץ אך כניסה עולה 25₪, ויש הנחות לחיילים ולגמלאים).

מוזיאון הרצליה הוא מוזיאון קטן ומעניין. במקור זה היה בית יד לבנים שנבנה ע"י האדריכל זוכה פרס ישראל לאדריכלות יעקב רכטר (אבא של יוני). מחוץ למוזיאון יש מספר פסלים, ופסל הברזל הגדול שהכי קרוב לכניסה הוא של יעקב דורצ'ין (זוכה פרס ישראל לפיסול).

אני אוהבת את המוזיאון הזה, כי הוא קטן, עם אוצרות מעניינת, ובד"כ יש מספר תערוכות במקביל. במקבץ כעת יש תערוכה קבוצתית של שמונה אמניות ואמנים צעירים.

התמקדנו יותר בתערוכה של בתיה אפולו. המבוגרות/ים ביננו זוכרים שהיא הייתה אשתו של דן בן אמוץ. ציירת נהדרת, שזו לה התערוכה הראשונה שאי פעם נעשתה לה, כחמש שנים אחרי מותה. בשלטי ההסבר לתערוכה נמסר שאת ציוריה היא מכרה או נתנה במתנה בעיקר לקרובי משפחה ולחברים, שמסרבים להעביר הלאה את הציורים, וכנראה שגם לא להשאיל אותם לתערוכה.

וכעת אענה על השאלה ששאלתי למעלה: אלן שבר את הראש בניסיון להבין איך זה שציירת כל כך נפלאה נשארה מחוץ לקאנון והיא מוכרת רק ליודעי דבר, למרות שבעלה, בן אמוץ, היה כידוע מרכז הבראנז'ה והאליטה הישראלית, כתב מספר ספרים, טורים בעיתונים ואף עסק מעט באמנות פלסטית, עד שחברו הטוב אמנון דנקנר כתב עליו ביוגרפיה שבה התברר שאהב נערות צעירות ואז כל חבריו התנערו ממנו.

לדעתי יש לזה כמה תשובות: נשים לא לקקו דבש בכמעט אף תחום אמנותי, אם זה קולנוע, ציור ואפילו ספרות. אפולו הייתה ניצולת שואה שעלתה לארץ בגיל צעיר, וכידוע גם ניצולי/ות שואה לא זכו פה ליחס הוגן בשנים הראשונות של קום המדינה ואף לאחר מכן.

נושאי חלק מהציורים חתרניים, במיוחד לתקופתם. זכורה עטיפת הספר של בן אמוץ "קריעה תמה" (היה לנו אותו בבית) עם הרצל כישו, יושב על ברכי המדונה. הציור המקסים שהקדים את זמנו בשנות דור, קריקטוריסטי וחתרני, וכשאר ציורי אפולו לא הובן בימי האנו באנו, כשלא הוטל שום ספק בציונות, בצבריות וכו'.

רוב הציורים קטנים (חלקם 4x4 ס"מ), ואני מניחה שאספני ציורים לא נוטים לאסוף ציורים כאלה, וזו אחת הסיבות לכך שאפולו לא נחשבת ציירת קאנונית (כמו במרקסיזם, מעניין לראות את ההיבטים הכלכליים חומרנים של יצירות האמנות).

ניחוש לא מבוסס נוסף הוא, שיתכן שלא אהבו פה גם איקונוגרפיה נוצרית, שמופיעה בחלק מהציורים, אך הייתה יותר פתיחות לאיקונוגרפיה כזו בשירה (יונה וולך למשל).

בימי שבת (וגם בשבתון הבחירות) המוזיאון פתוח מ10:00-14:00, וכל התערוכות, כולל הפסלים בחוץ, מומלצים בחום.

שבת שלום, אסנת.

0
לדף התערוכה באתר המוזיאון >

יש להתחבר כדי להגיב

כרטיס לגן עדן | היכל התרבות מנשה יום ב', 31/10, 20:30

כשהוריה הגרושים של לילי מגלים כי היא התארסה לבחור שפגשה זה עתה בבאלי, הם חוברים יחד, לאחר שנים של שנאה הדדית, על מנת לסכל את החתונה ולמנוע מבתם לחזור על הטעויות שהם עשו בגילה בכל מחיר. 


לצפייה בטריילר לחצו כאן,
לכרטיסים
ופרטים נוספים - לחצו כאן


חברי וחברות הקיבוץ מוזמנים לרכוש כרטיסים (30 ש"ח) גם דרך שלומית אלוני כחצי שעה לפני ההקרנה, בכניסה לפואיה

0
ללוח המופעים המלא >

יש להתחבר כדי להגיב

מה נשמע?! | מתן קופרשטיין


IM25 - Infected Mushroom


אחרי פגרת החגים הצטברו לא מעט אלבומים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם הראשון, וכשמדברים על פטריות יש אחת שכבר שנים משגעת את העולם.

אינפקטד משרום הישראלית היא ההרכב האלקטרוני המצליח ביותר שיצא מארצנו הקטנטונת אי פעם. הצמד ארז אייזן ועמית דובדבני כבר מרקיד קהלים עצומים בכל מדינה בעולם וכמובן לא שוכחים את הקהל המקומי עם טור קבוע בישראל בתקופת הקיץ.

אני זוכר שנחשפתי לראשונה לאלבום The gathering ומיד כמו רבים התאהבתי בז'אנר ובסאונד.

האלבום האחרון שיצא ממש לפני חודש מציין 25 שנות פעילות של ההרכב הנגוע, והם מארחים בו אמנים רבים וטובים כמו: התקווה 6, נינט טייב, ואמן הטרנס bliss.

כמובן שהסגנון שלהם ניהיה יותר מיינסטרימי ופחות מחתרתי אבל כשלהורים של הטראנס יש יום הולדת... כולם באים לרקוד.

אז הרי הוא לפניכם: האלבום ה-13 שלהם. 


סופש נעים ותבלו,

מתן.

1
לאלבום המלא >

יש להתחבר כדי להגיב

נקודה למחשבה | גלעד קאלך

חידת תרתי משמע


זה הזמן להצביע והבחורים התבלבלו.
בשל קיומו היא לא תגיע בסוף השבוע,
לפי דרישתו של מאור כהן.

(5,3)


שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il

בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר


פתרון החידה הקודמת: גשר לונדון מתמוטט

ענה נכונה וזכה בהגרלה: יונתן מרסמן

0

יש להתחבר כדי להגיב

זה הכל להפעם

תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון


ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.


תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il

להתראות בעלון הבא,
ורד גולן

0
לכל העלונים >

יש להתחבר כדי להגיב

דילוג לתוכן