עלון קיבוץ גן שמואל

גיליון מס’ 5 | 01.07.2022
צילום שער: ארכיון הקיבוץ
ילדי חברת הילדים, קיץ 1990

משולחן המזכירים | איריס ועילם

"זהו הזמן, זה היום, זה הרגע

החופש קורא לי..."

כך כתב יעקב גלעד ושר יהודה פוליקר על נושא אחר לגמרי, אך המשפט הזה מוקדש היום לכל תלמידי ביה"ס היסודי שלנו, שמצטרפים לתלמידי התיכונים שהתחילו את חופשת הקיץ שלהם לפני כעשרה ימים. התלמידים יוצאים לחופש הגדול, לאחר שנת לימודים שתחילתה בגלי קורונה וסיומה בשביתות וסכסוכים.

אנו מאחלים לכל ילדינו, חופש נעים ובטוח, ומקווים שצפויות לכם פעילויות מהנות במפגשים. נאחל למדריכי המפגשים והנעורים, שהחופש הגדול הוא חודשי השיא בשבילכם, שתעמדו במשימה בכבוד ובהצלחה. וכמובן – איחולים וברכות למורות ולמורים שלנו שעובדים קשה מאד במהלך השנה למען ילדינו, והחופש בשבילם הוא ממש כמו אוויר לנשימה. 

ובמדינה ההזויה שלנו – שוב בחירות באופק. מלחמות וקמפיינים ומן הסתם גם הפגנות ומחאות. קיץ שקט לא מחכה לנו - שיהיה בהצלחה לכולנו...

ואצלנו בקיבוץ – שוב יש חולים רבים בקורונה. עם כל הקשיים, למדנו לחיות עם המחלה, אך יחד עם זאת כדאי לשים לב ולהישמר, זו עדיין מחלה לא נעימה שעלולה אף להסתבך.

בריאות לכולם ושבת שלום,

איריס ועילם.


נאחל לעילם ולמשפחתו, שטסים הבוקר לחופשה ארוכה באירופה, שתהיה זו חוויה מוצלחת ומהנה. חזור בשלום עם כוחות מחודשים למען הקהילה שלנו.

0

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן המזכירות

בישיבה שהתקיימה ב-22.06, המזכירות המשיכה את הדיון משתי הישיבות הקודמות, בנושא תקנון הקליטה המחודש. בנוסף לפרוטוקול המצורף מטה, כל החומרים יוצגו לציבור לאחר שהמזכירות תסיים את תהליך אישור התקנון על נספחיו, לקראת שיחה פתוחה לציבור בנושא.

0
לפרוטוקול >

יש להתחבר כדי להגיב

הנהלת המגזר הצרכני | ריכוז שירותים

בישיבה שהתקיימה ביום ש', 25.06, הנהלת המגזר הצרכני דנה בבקשת המזכירים לאישור חריג של הגדלת תקציב ועדת השכלה, לטובת אישור לימודים לפניות שנדחו ע"י ועדת השכלה מחוסר תקציב.

0
לסיכום הישיבה >

יש להתחבר כדי להגיב

מהנעשה בגיל הרך | זהר רז

אומנם לא עת סיכומים אך בכל זאת, הקיץ שהגיע מכניס איתו תכונה מיוחדת וריח של פרידות.

אלו ימים של הרבה עשייה סביב סיכום השנה הזו, והיערכות לפתיחת השנה הבאה.

ברקע, עיצומי משרד החינוך הקשו עלינו, אך הצלחנו לשמר שגרת יום לילדים ולהורים. מסיבות הקיץ כבר התקיימו ב"פרפר" ו"שיבולים" ואנו נערכים בהם לתוכנית קיץ בהובלת הצוותים.

אתמול (ה') התקיים ערב הוקרה לצוותים. זו הייתה הזדמנות להפגש, להנות מחברותא טובה ולהודות להן על נתינה אינסופית.

מי יתן ונזכה לקיץ שקט ובטוח,

זהר וחובב

0

יש להתחבר כדי להגיב

עכשיו זה רשמי | החופש הגדול התחיל

ילדי וילדות מפגש ברוש (כיתות ג'-ד') פתחו את חופשת הקיץ בארוחה חגיגית עם הצוות המסור


התמונות באדיבות החינוך

0

יש להתחבר כדי להגיב

דרושים | אנשים מעל גיל 60

מפגש רימון (כיתות ה'-ו') מעוניינים לקיים יום סדנאות עם חברי וחברות הקיבוץ המבוגרים, בדגש של העברת ידע ומיומנויות.


אנחנו מחפשים אתכם ואתכן - שמוכנים ללמד את הילדים: מלאכת יד, שח-מט, ללמד/ללמוד משחקי קלפים, להכין חמוצים ועוד..

מתי?

יום שלישי, 19.7, מ10:00 עד 12:00


לפרטים נוספים והרשמה -

ניתן לפנות לליאן מילגרם או תמי כץ

0

יש להתחבר כדי להגיב

ספריית הילדים | הפתיחה המחודשת

החל מיום ד׳ (06.07) אנחנו חוזרים לפתוח את ספרית הילדים!

הספרייה תהיה פתוחה בכל יום רביעי מהשעה 16:00 וכולם מוזמנים


נכון לעכשיו הספרייה פתוחה לעיון והפעלות בלבד, ללא השאלת ספרים. אם נראה בהמשך שיש ביקוש גדול להחלפה - ניערך בהתאם.


בסידור ספריית הילדים במקומה החדש בבית החינוך הושקע הרבה זמן ומאמץ של מתנדבות מסורות. אנחנו מודים לכל מי שתרמה ממרצה, זמנה והידע שלה.

אנחנו מחפשים עוד מתנדבים ומתנדבות לפתיחת הספרייה בשעות אחר הצהריים, או לקיום הפעלות מכל סוג מעת לעת.

בשאלות, הצעות, או כל דבר אחר שקשור לספריית הילדים, ניתן לפנות לעינת בן-זאב, זהר רז או חובב שלח.

להתראות בספרייה,

החינוך

0

יש להתחבר כדי להגיב

בריכת השחייה | אטרקציות בשבתות

בימי שבת הקרובים

מה-09/07 ועד ה-13/08

בשעות 10:00-15:00


אתם מוזמנים להנות ממגוון מתקנים מתנפחים בבריכת השחייה!


בברכת קיץ נפלא ובטוח לכולנו,

אסתי וצוות הבריכה

0
לדף הפייסבוק של הבריכה >

יש להתחבר כדי להגיב

פינות נוי | ניר רותם וצוות גינות נוי


צאלון נאה


מיקום: גן פרפר ומקומות נוספים בקיבוץ

ארץ מוצא: מדגסקר


שלום חברות חברים,

לפני שבועות בודדים התחילו לפרוח אצלנו בגן עצי הצאלון - עצים בינוניים בגודלם, בעלי נוף רחב ופריחה אדומה מדהימה בחודשי הקיץ.

ניסים פינס, שכתב את ספר עצי הנוי המקיף ביותר בישראל, טוען שהם העצים הפורחים הכי יפים בארץ, וכאשר רואים את הצאלון שנמצא מול גן פרפר בשיא הפריחה שלו, קשה שלא להסכים.

הצאלון רגיש לקור במיוחד בצעירותו, כך שגם אצלנו בגן איבדנו כמה וכמה צאלונים לטובת הקור, ואלו ששרדו כנראה נמצאים במקומות יחסית מוגנים מקרה.

סופ"ש נעים,

ניר וצוות הנוי


צילום: עמר בן-זאב, 2021

0

יש להתחבר כדי להגיב

החממה ההידרופונית | ליאור גולדשטיין


קצת על בזיליקום


אחד מעשבי התיבול האהובים ביותר שיש עליהם קונצנזוס, הוא הבזיליקום.

מקור שמו של הבזיליקום במונח היווני בזילאוס, שמשמעותו “מלך”, “מלכותי”, “שליט”.

היוונים הקדמונים העריכו כל כך את תכונותיו ואת ריחו של הצמח, שכינו אותו “מלך התבלינים”.

בעברית נקרא הבזיליקום רֵיחָן, בדומה לשמו בערבית – רַיְחַן – ريحان.

לבזיליקום שני זנים שנחשבים לנפוצים יותר מאחרים: הבזיליקום האיטלקי שנפוץ יותר בעולם המערבי (וגדל אצלנו בחממה) והבזיליקום התאילנדי שנפוץ בעיקר בדרום-מזרח אסיה ומזכיר יותר שילוב של קינמון, אניס ונענע.

עוד

בתחילת דרכה של החממה גידלתי בה עוד שני סוגים של בזיליקום: בזיליקום לימוני (נקרא גם בזיל יווני) ובזיליקום סגול (שמקורו דווקא בתימן). כיום יש בחממה רק את הבזיל האיטלקי.

הבזיל האיטלקי, כשמו כן הוא, נמצא בשימוש נרחב ביותר במטבח האיטלקי, אך גם מהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח הצרפתי. הוא משמש בסלטים, מאפים ופיצות, תבשילים, ובממרח הפסטו הידוע כמובן...

הבזיליקום נחשב צמח קל לגידול, כל עוד שותלים אותו באביב. הוא לא אוהב קור, ובחורף נוטה להשחיר ולהשיר את כל עליו. לכן, בגידול בחממה הוא משגשג וניתן לגדל אותו בכל עונות השנה, אם כי בחורף הוא גדל לאט יותר, עקב ההתקררות העונתית.

בזיליקום הוא צמח שאוהב מים ובגידול בעציצים חשוב לשמור על קרקע לחה עבורו, בטח בעונה החמה, כך שבחממה יש לו מים ולחות בשפע והוא מאוד נהנה וגדל בצורה יפה ומהירה.

מבין עשבי התיבול השונים, הבזיליקום נחשב כצמח שקל להרבות אותו בשיטה של ייחורים ולייצר ממנו שתילים. אתם מוזמנים לערוך את הניסוי הבא (עם הילדים או בלעדיהם):

קחו לכם גבעול של בזיליקום עם לפחות 3 מפרקים (המקומות בהם יוצאים העלים), הורידו את שני המפרקים התחתונים והניחו בכוס מים על השיש כך שהמפרקים ללא עלים יהיו שרויים בנוזל, אך העלים העליונים מחוץ לו.

בתוך מספר ימים תראו שמהמפרקים מתחילים לצאת שורשים לבנים. לאחר שיגדלו לאורך של מספר סנטימטרים, ניתן להעביר את הבזיליקום ולשתול באדמה או בעציץ.

לסרטון הסבר מהרשת ניתן ללחוץ כאן.

הבזיליקום לא אוהב קור באופן כללי. עונות השנה משפיעות על הגידול שלו (ועל הימצאותו בשוק), והרגישות לקור קיימת גם אם זה רק במקרר. בעוד שירקות וירוקים בדרך כלל אוהבים קור של מקרר (4-6 מעלות), הבזיליקום מעדיף יותר טמפרטורות של 12-15 מעלות, כך שאם תשימו אותו במקרר עליו ישחירו במהרה. בקיצור - מפונק.

עדיף להניח אותו על השיש בכוס מים (אם אפשר) ואם כבר במקרר, אז לשים במדף העליון שנחשב ל"חם" ביותר במקרר ולא במגירת הירקות שנמצאת תמיד בתחתית המקרר, לשם הקור יורד באופן טבעי (אין התחייבות מצדי שהוא לא ישחיר גם שם).

מלבד במטבח, הבזיליקום הוא צמח "נחשב" גם ברפואת צמחי מרפא ונעשה בו שימוש רב לטיפול במצבי בריאות מגוונים, כגון: שיפור עיכול – הקלה על עצירות, סיוע במצבי שיעול וליחה, רמות הסוכר בדם, שמירה על בריאות הלב ועוד.


הבזיליקום של החממה ההידרופונית מחכה לכם ולכן במקרר בחדר האוכל ובמערכת ההזמנות של החממה!

0
לקבוצת הוואטסאפ של החממה >

יש להתחבר כדי להגיב

החממה למוזיקה | רינת לומסטרה


תלמידים והורים יקרים -

סוף השנה מגיע!


כמעט וסיימנו את הקונצרטים (עוד אחד לפנינו...) שהיו מרגשים ומשמעותיים מאד, ואני רוצה להודות לכל המופיעים שלקחו חלק, ולמורים הנפלאים שלנו, שהכינו וליוו, הופיעו ושיתפו פעולה! תודה.

כמה הודעות ובקשות :

  • אנו מאפשרים לתלמידים המעוניינים בכך - ללמוד במהלך חודש יולי. בבקשה סמסו לי אם אתם בעניין ומתחייבים לתאריכים הקונקרטיים, בכדי שנדע איך להיערך
  • לקראת השנה הבאה, אנא חדשו הרשמה, כך שישמר מקומכם. אם אתם ב"צומת" ומתלבטים לגבי משהו, אני מזמינה אתכם להתייעץ ולחשוב ביחד
  • במהלך החודשים יולי ואוגוסט החממה תהיה פתוחה פעמיים בשבוע, בימים ב' ו-ד' בשעות 16:00-18:00, לכל התלמידים והתלמידות המעוניינים במסגרת שתעזור לכם לשמור על שגרת אימון. חשוב להתאמן גם בחופש, כדי לשמר את ההישגים

חופשה נעימה, תודה על הכול ולהתראות ממש ממש בקרוב!

0
החממה למוזיקה בפייסבוק >

יש להתחבר כדי להגיב

הגלריה לאמנות | אורית קוליקובסקי

חברות וחברים,

סוף השבוע הקרוב הוא הזדמנות אחרונה להנות מהתערוכה

דמויות ודמיונות בשניים

של גידי אבישי ונדיה גורנשטיין


התערוכה מיועדת למבוגרים ולילדים כאחד! יש פינת בניה בקוביות וממש שווה לכם לבקר, לפחות להציץ.

ימים ושעות הפתיחה:
ו'-ש': 11:00-14:00

מוזמנים ומוזמנות באהבה,
אורית

0
לדף הפייסבוק של הגלריה >

יש להתחבר כדי להגיב

אייפל EIFFEL | היכל התרבות מנשה יום ב', 04.07, 20:30

המהנדס הצרפתי המהולל גוסטב אייפל בדיוק סיים את העבודה האינטנסיבית על פסל החירות, ושמח "להירגע" עם הפרויקט החדש שלו – הרכבת התחתית. לכן, כשהממשלה הצרפתית פונה אליו בבקשה לעצב דבר מה יוצא דופן לכבוד התערוכה העולמית של שנת 1889, הוא מסרב בנימוס. פגישה מקרית עם אישה מסתורית מעברו משנה הכול, ואהבתו האבודה תספק לו את ההשראה לשנות את קו הרקיע של פריז לנצח.


לתקציר הסרט, צפייה בטריילר,
כרטיסים ופרטים נוספים - לחצו כאן


חברי וחברות הקיבוץ מוזמנים לרכוש כרטיסים (30 ש"ח) גם דרך שלומית אלוני כחצי שעה לפני ההקרנה, בכניסה לפואיה.

0
ללוח המופעים המלא >

יש להתחבר כדי להגיב

פינת הפירגון | אומרים תודה


תודה גדולה


אנחנו הח"מ מבקשים להביע את תודתנו בפני אנשי עשייה רבים שטרחו לשפץ אצלנו את המקלחת ולהתקין מזגנים חדשים. מדובר באנשים רבים ומעולים בעשייתם המקצועית (ולכן לא נוסיף שמות תואר לשמם הפרטי):

ראשונה חביבה – אירית רדו, שמתאמת הכול בין אנשי המקצוע לבין החברים המבוגרים. היא המוציאה והמביאה.

אחריה, לפי סדר השיפוץ והבינוי: נועה וניר שטיפלו במקלחת וקבעו את התהליך;

אחריהם – איך לא – זיאד אשר על כל ענייני האינסטלציה;

ועכשיו באה שורה של עוד אנשי ביצוע, שאת שמותיהם איננו מכירים, שעשו במקלחת פעולת פירוק והרכבה;

בתחום המזגנים יש אמנם יותר אבק, אבל פחות אנשים. ראשונים הם גיל ונדיב (בדקנו: השם ע"ש הסבא – קרים), שתכננו את הליך ההחלפה של המיני מרכזי הישן בשלושה מזגנים "חדריים" חדשים ונדיב שביצע;

אנשי החשמל, נושי וחבורתו, שפילסו את הדרך לקווים החשמליים שצריכים היו להגיע ליעדים החדשים;

ואחרונים, השכנים שלנו מכל הכיוונים, שסבלו את רעש הקדיחות והפטישים (שהיה די ממושך), ולא באו להתלונן.

אין די מילים להביע את תודתנו!!!

מזל ואברמלה פרנק.


אני מזמינה חברות וחברים נוספים לומר תודה או מילה טובה לאחר. ניתן לצרף תמונה או סרטון קצר.

הבמה לרשותכם ולרשותכן!


איזה כיף! אני רוצה לפרגן

0

יש להתחבר כדי להגיב

אומרים שהיה פה שמח | מן הארכיון


סדר יום של ילדינו

מתוך עלון גן שמואל

אוגוסט 1938


בסדר היום של הילדים בימי החפש לא חל כל שנוי יסודי, מחוץ לזה שבמקום שעות הלימודים הרגילים, עובדים הילדים במשק. בשעות הבקר עוסקים הילדים בעבודות השרות (נקויים, הכנת ארוחת-הבקר וכו'). מ'½10-7-עובדים במשק: יצחק-בסנדלריה, רחל-במטבח ילדים, דינה-בגנון, חדוה, דודיק-ברפת, שחור, ראובן-בלול, שלמה, אורי-בחצר, יעל-משתלות פרחים, דניאל-בגנה של הילדים, נעמי-בעצי הפרי ובבציר. ב-10 רחצה. ב-11 ארוחת הצהרים; מ'3-1 חפש; אחה"צ-שעתים מלאכה: פעמים בשבוע- נגרות, כריכיה, רקמה; פעמים בשבוע- ציור; פעם בשבוע-משחק צופי (מכינים נעמי ואורי); פעם בשבוע-שיחה. אחרי ארוחת הערב-אתות. ב-8 שינה. יהודה ממשיך בפעולתו עם קבוצת ה"רעים".


מכירים את הנפשות הפועלות?

יש לכן זכרונות מהכריכיה?

כתבו לנו בתגובות או במייל, ונשמח לפרסמן בעלון הבא.


תודה מיוחדת לאריאל שבולת

על עזרתו באיסוף החומרים לפינה זו

0

יש להתחבר כדי להגיב

תוצרת בית | דנית ואופיר

הקיץ הגיע, הלימודים הסתיימו, וברחבי הקיבוץ כבר נשמעים הקולות המוכרים:

הורים המשחדים את ילדיהם כדי שיצאו מהבריכה בשעה 18:00 בערב.. מה יהיה עם נמלי האש?.. שוב פעם חול מהים על המושבים של המכוניות?.. נדיבבבב תגיע דחוףףףףףף, המזגן לא מקרר!..

ואת כל אלו עוטף ניחוח העגבניות הרקובות שמתחיל לעלות מהמפעל..

אבל תכל’ס? קיץ זה גלידה, ומי שלא אוהב גלידה שירים את היד.

אז הפעם הכנו לכם מתכון לגלידה פשוטה פשוטה, מ-2 מרכיבים בלבד!

אנחנו יודעות שאתם בטח חושבים לעצמכם: מה הסיכוי להגיע למרקם אמיתי של גלידה בבית ללא מכונת גלידה? אבל בהבטחה שלנו: זה פלא! הגלידה הבסיסית היא בטעם וניל וניתן להוסיף לה כל מה שחפצה נפשכם.

לרשימת המצרכים ושיטת ההכנה – לחצו “עוד”

עוד

גלידה ביתית מ-2 מרכיבים


מצרכים:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל) (מי שאוהב פחות מתוק אפשר לשים 3 מיכלים)
  • 1 פחית חלב מרוכז
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)

אופן הכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את מיכלי השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
  • מוסיפים את החלב המרוכז והווניל וממשיכים להקציף עוד דקה
  • זה הזמן לתוספות: מחלקים את הגלידה לכמה קופסאות ומוסיפים תוספות כרצונכם

ו..זהו! יש לכם גלידה מעולה! מכסים היטב ומכניסים למקפיא למשך הלילה.

רעיונות לתוספות:

פירות - ניתן לשלב פירות טריים, עדיף כשהם חתוכים לקוביות קטנות, ממש בתוך הגלידה או להניח אותם מעל. הפירות שעובדים הכי טוב הם הפירות הרכים יותר: מנגו, פירות יער, אננס, מישמש, אפרסק וכו'.

שוקולד וממרחים - ניתן להוסיף כל ממרח שאוהבים, כמו ממרח חלבה, פיסטוק, נוטלה, חמאת בוטנים ועוד. מחממים כמה שניות במיקרו כף מהממרח ומערבבים עם חצי מיכל שמנת מתוקה עד שנוצר רוטב סמיך. את הרוטב משיישים לתוך הגלידה או מערבבים לגמרי.

עוגיות ותוספות קרנצ'יות - עוד אופציה נהדרת היא להוסיף עוגיות או חטיפים פנימה. ניתן לקצוץ עוגיות אוריאו, לוטוס, עוגיות חמאה, מקופלת, סניקרס וכו'. מומלץ לעטר את הגלידה עם התוספות גם מלמעלה.

אגוזים ודומיהם - תוספת מאוד אהובה היא קוקוס קלוי או פרוסות שקדים קלויות. כל מה שצריך זה לקלות מעט שקדים או פרוסות קוקוס על מחבת עד שהם מזהיבים, לצנן ,ולהוסיף לגלידה. כמובן שאפשר לגוון גם עם פקאנים קצוצים, אגוזי מלך קלויים ועוד אגוזים שאתם אוהבים.

טיפ למתקדמים: גלידה תמיד באה טוב בתוך גביע איכותי. תנו קפיצה לוניליה והשקיעו כמה שקלים מהמינוס בגביעי גלידה איכותיים...


ספרו לנו איך יצא!

קיץ כיפי ובטוח, אופיר ודנית

0

יש להתחבר כדי להגיב

תומר והאבודים | צילום: גיל אורן

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

תומר ועדי עם לוקים מושלמים
מהבגדים האהובים שנשכחו מאחור

והפעם: בקרוב אצלכם!


בדרך לחתונה עוצרים בפיקוס


מזהה את החולצה?

המכנס נראה לך מוכר?

בואו לקומונה בשעות הפעילות:

ימים א', ג', ה':  06.00-17:00
ימים ב', ד':       06:00-16:00
יום ו':               06.00-13:00

0
לשעות פתיחת ענפי השירות >

יש להתחבר כדי להגיב

נקודה למחשבה | גלעד קאלך

חידת תרתי משמע


מזכ"לית הסתדרות המורים (בנוגע לשביתה): יש לעשות זאת מוקדם ככל שניתן! אולי בגלל זה שובצה לשעת אפס - 60 דקות לפני כולם
(4,3,3,3)


שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il

בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר


פתרון החידה הקודמת: יאיר לפיד

ענתה נכונה וזכתה בהגרלה: עמירה רוטמן

0

יש להתחבר כדי להגיב

זה הכל להפעם

תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון


ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.


תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il

להתראות בעלון הבא,
ורד גולן

0
לכל העלונים >

יש להתחבר כדי להגיב

דילוג לתוכן