עלון קיבוץ גן שמואל

גיליון מס’ 7 | 15.07.2022
בשער: יחידת הכבאות וההצלה של גנון ג’ירף
צילמה: שני ועקנין

משולחן המזכירים | איריס ועילם

הפעם מתחילים משולחן המת"פים:

מורן יהלום, מנהלת מש"א, עובדת בגן שמואל שלוש שנים. מורן ביקשה לאחרונה להמשיך ולהתפתח מקצועית ולצאת ללימודים. מכיוון שכך, נותרו לה עבור העבודה בגן שמואל שלושה ימי עבודה בשבוע בלבד.

צוות ממלאי התפקידים מצא שהיקף עבודה שכזה אינו מתאים לצרכים של קיבוץ גן שמואל ושאנו זקוקים למנהל/ת משאבי אנוש במשרה מלאה.

אנו מבקשים להודות למורן, כבר בשלב זה, על השותפות בשנים מאתגרות.

אנו נמצא את הדרך המתאימה להוקיר את עבודתה של מורן ולהודות לה על השנים המשמעותיות שעשתה יחד אתנו.

ועדת מינויים תוציא בימים הקרובים "קול קורא" לתפקיד מנהל/ת מש"א.


שריפה לא פשוטה עברה עלינו השבוע.

הכבאיות והכבאים שימחו בוודאי את הילדים, אך נגרם נזק למקום וכולנו נאלצנו לוותר על יומיים של שירותי חדר האוכל והמטבח שלנו.

תודה רבה לכל מי שעמל על מנת שנוכל לחזור לשגרה מהר ככל האפשר.

בתקווה לימים שקטים ובטוחים,

שבת שלום, איריס.

0

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן המזכירות

בישיבה שהתקיימה ב-29.06, המזכירות דנה ביציאתם של שי ונועה כץ לחופש משפחות, ובסעיף הקליטה בזמן הריון מתוך תקנון הקליטה המחודש.

0
לפרוטוקול >

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן משאבי אנוש


דרוש/ה אחראי/ת שיבוצים ותורנויות


חברים.ות המעוניינים.ות להציע את עצמם.ן לתפקיד או להציע אחרים, מוזמנים לפנות למורן יהלום במשאבי אנוש בטלפון או במייל.

0
לפרטי המשרה המלאים >

יש להתחבר כדי להגיב

חיוג למחסומים ושערים | גזור ושמור

ריכוז מספרי הטלפון לפתיחת השערים והמחסומים השונים ברחבי הקיבוץ


שער הקיבוץ | 0528108374


חניית הספריה | 0549339013


הגלריה | 0549339014


מגדל התבואות | 0548049938


מרפאת השיניים |  0549255442


בית העם | 0549873366


אולם הכדורסל | 0524875461


גינות נוי / חשמליה | 0549383499


הקיטור | 0548820655


מומלץ לשמור את המספרים כאנשי קשר בטלפון

(לשמירה - לחצו על המספרים הנ"ל והמשיכו משם)

במידה והשערים אינם נפתחים כאשר אתם מחייגים, ייתכן ואינכם מורשי פתיחה. לבירורים צרו קשר עם איריס כנען.

0

יש להתחבר כדי להגיב

שעת סיפור | ספריית הילדים

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

התמונות באדיבות עינת בן-זאב


ביום רביעי האחרון אירחנו בספריית הילדים את נעמה אהרון ונהנינו משעת סיפור נהדרת!


ספרית הילדים פתוחה לעיון והפעלות

בכל יום רביעי מהשעה 16:00


אנחנו מחפשים עוד מתנדבים ומתנדבות לפתיחת הספרייה בשעות אחר הצהריים, או לקיום הפעלות מעת לעת.

בשאלות, הצעות, או כל דבר אחר שקשור לספריית הילדים, ניתן לפנות לעינת בן-זאב, זהר רז או חובב שלח.

להתראות בספרייה!

0

יש להתחבר כדי להגיב

ארוחת התרמה | חברת הילדים


יום ה', 21.07 בשעות 17:00-19:00 בחדר האוכל


ההכנסות מהארוחה ייתרמו לעמותת צימאון, עמותת מתנדבים הרואה בחינוך את הדרך המשמעותית ביותר לצמיחה, לשינוי ולהצלחה.

העמותה תומכת בצעירים המגיעים מרקעים מוחלשים, שהחברה לרוב מעדיפה להעלים עין ממצבם.


מצפים לראותכם, ילדי המפגשים

0
לאתר של עמותת צימאון >

יש להתחבר כדי להגיב

חופש בנעורים | שי אורן

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

התמונות באדיבות הנעורים


את החופש הגדול פתחנו עם מופע סיום שנת המצוות של קבוצת ספיר שהיה מושלם.

המשכנו לפתיחת החופש בים, ערב מונופול וסדנת מעברים של קבוצת מנטה שהיו פשוט מעולים.

תוך כדי הפעילויות גם חזרנו לעבוד בענפי הקיבוץ השונים ואנחנו מקווים להמשכיות בתחום הזה.

היה לנו טיול גו״ב לצפון שבו התארחנו בקיבוץ ברעם וטיילנו במסלולים עם מלא מים לריענון, וגם נסיעה לפארק חבלים אתגרי ומלחמת פיינטבול מעולה בחיפה.

אחרי כל אלה המשכנו לשבוע המעשים הטובים שבו עזרנו גם לחברי הגיל השלישי מהקיבוץ וגם לאנשים מבחוץ שזקוקים לזה מאוד. הנערים והנערות נתרמו למשימה באופן יוצא דופן ואנחנו גאים בהם מאוד.

בשבוע הבא אנחנו יוצאים ליומיים בכינרת ולאחר מכן - טיול רכזים!

לסיכום - עד עכשיו יש לנו אחלה חופש, וזוהי רק ההתחלה..

0

יש להתחבר כדי להגיב

גינה לי חביבה: שת"פ משולש

הגיל השלישי | הנעורים | גינות נוי

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

התמונות באדיבות תמי כץ


מהו פרויקט הגינות?

פעילות שבה ילדים ונערים מהחינוך עוזרים לחברים מהגיל השלישי בנקיון, טיפוח וסידור הגינות הפרטיות שלהם


מהי מהות הפרויקט?

הפרויקט התחיל מתוך צורך של חברים שפנו לתמי כץ וניר רותם, אך מהותו האמיתית היא החיבור והנתינה שמרחיבה את ליבם של כל מי שלוקח בו חלק


מי לוקח חלק בפרוייקט?

תמי יוצרת קשר עם החברים. לאחר שמתגבשת רשימת גינות לטיפול, ניר ותמי מסיירים בהן וניר מנחה מה ניתן לעשות בכל גינה. שי אורן ומדריכי הנעורים מנהלים הרשמה, והנערות והנערים מגיעים מבחירה ומתוך רצון לתת


כמה מילים מהלב

שי: שמח שהצלחנו לקיים את הפרויקט כחלק משבוע המעשים הטובים. אני רואה חשיבות רבה בקיום הפרויקט, שהוא דרך להחזיר, ולו במעט, לחברים שבזכותם הקיבוץ האהוב שלנו קיים.

ניר: זו יוזמה מאוד יפה וחשובה בעיניי. לצערי קצרה היד של צוות הנוי מלעזור לכל החברים והחברות בגינות הפרטיות, אז אני ממש שמח על הנוער המוצלח שלנו, המדריכים, ותמי, שיכולים לתת יד איפה שאנחנו לא מצליחים. יישר כוח!

תמי: הפרויקט מרומם את הרוח! החברים נרגשים והנערות והנערים באים בשמחה וממש ניתן להרגיש את זה באוויר (שבמזל לא היה לח כ"כ באותו יום). חניכי הנעורים עבדו במרץ רב והחברות דאגו לפנק את כולם בסיום העבודה - תודה רבה על כך!

פרויקט הגינות קרוב מאוד לליבנו. על אף חוסר העקביות בשנתיים האחרונות בשל הקורונה, כולנו תקווה שהוא יהפוך למסורת מקרבת ומשמעותית לכל הצדדים.

0

יש להתחבר כדי להגיב

פינות נוי | ניר רותם וצוות גינות נוי

שילטית מקומטת


מיקום: רחבת חדר האוכל וברחבי הקיבוץ

משפחה: קסאלפיניים

ארץ מוצא: ברזיל


בטח שמתם כבר לב לשילטיות המקשטות את הנוף הגבוה של הקיבוץ עם הפריחה הצהובה השופעת שלהן, גם מעל רחבת חדר האוכל והמיניכל.

זהו כנראה אחד העצים היותר חביבים על רחל שי. הוא ניטע בקיבוץ בכמויות מכובדות ועל כן תוכלו כעת לראות את הפריחה בצמרות כמעט בכל מקום אליו תטיילו בגן שלנו.

השילטית היא עץ גבוה, עם צמרת דמוית כיפה מעוגלת, שרוב עלוותה נמצאת בקצות הענפים ופורחת בקיץ בצהוב בוהק.

זהו עץ יחסית שביר, ולכן בשבועות הקרובים נעבור בכל הקיבוץ ונגזום את השילטיות, כפי שאנחנו עושים מדי קיץ. תרגישו חופשיים להציע לנו שתייה קרה..

שבת שלום,

ניר וצוות גינות נוי

0

יש להתחבר כדי להגיב

החממה ההידרופונית | ליאור ג.

הפעם נתחיל בחידה ונסיים בבדיחה.

מבין הירקות הבאים, מי יוצא הדופן?

1. מנגולד (עלי סלק)

2. סלק

3. תרד טורקי

4. תרד ניו זילנדי

ובכן, צדק מי שניחש שמדובר ב…


תרד ניו זילנדי


(או בשמו הלועזי – טטרגוניה ובשמו העברי – רבועה שרועה).

אבל למה הוא יוצא דופן? ובכן – שלושת הראשונים משתייכים לאותה משפחה בוטנית (הסלקיים), בעוד התרד הניו זילנדי מגיע ממשפחה אחרת לגמרי.

התרד הניו זילנדי הוא צמח שמגיע ממשפחת ה”חיעדיים” – כן, בשל יכולתו לחיות לעד (לכאורה..). הוא גדל ומתפתח כל הזמן וביכולתו להשתלט על גינה שלמה אם לא גוזמים ומגבילים אותו.

הוא נקרא תרד רק בשל היותו דומה בצורת עליו המשולשים לתרד המסורתי והנפוץ יותר, אבל בזה בערך נגמר הדמיון ביניהם…

עוד

בעוד שהתרד הטורקי מעדיף תקופות של קור ואת עונת החורף (ומומלץ לשתול אותו כבר בסוף הסתיו, כשמתחיל להתקרר), התרד הניו זילנדי מעדיף חום ולחות. הוא בכלל חובב של חולות ודיונות - בעיקר חופי ים - ויודע להסתדר יפה באזורים מדבריים, למרות שגם ב"קור" של החורף הישראלי הוא צומח יפה.

באוסטרליה וניו זילנד הוא גדל כבר אינספור שנים, והאבוריג'ינים והמאורים המקומיים ליקטו אותו והשתמשו בו למאכל. קפטן קוק, שהגיע לחוף המזרחי של אוסטרליה בשנת 1770, חשש מאוד שמלחיו, הניזונים רק מאוכל משומר, יחלו בצפדינה (הנגרמת מחוסר בויטמין C). לכן, בכל פעם שהגיע לחוף, חיפש עלים ירוקים טובים לאכילה לשיפור תזונתם.

באוסטרליה מצא השף הבוטנאי שלו את הטטרגוניה, ולאחר שנהנו ממנה וממעלותיה התזונתיות, הם הביאו אותה איתם הביתה לאנגליה. האנגלים, חובבי עלים ירוקים, אימצו לחיקם את הצמח האקזוטי, ובתחילת המאה התשע עשרה הוא גדל באופן נרחב בגינות הירק האנגליות. אלינו הוא היגר כבר במאה שעברה, וניתן למצוא אותו צומח בר אף לחופי הים התיכון, בעיקר באזור השרון (מחדרה עד תל אביב).

התרד הניו זילנדי פחות רגיש למזיקים ומחלות מהתרד הטורקי ונחשב לעמיד יותר ובעל צמיחה מהירה יותר ממנו, כך שהוא גם דורש פחות ריסוס והדברה בגידול המסורתי בקרקע.

אצלנו בחממה, בגידול ההידרופוני, התרד הניו זילנדי משגשג. הוא שולח שלוחות של גבעולים ועלים לכל עבר ומבצע צמיחה מחודשת לאחר כל קטיף. הוא גדל במהירות ועליו בשרניים ועסיסיים בהשוואה לתרד הטורקי.


איזה אוכל פרסים הכי אוהבים לבשל?

אורז!

כי אתה שם כוס אורז ומקבל סיר מלא.

איזה אוכל פרסים לא אוהבים לבשל?

תרד!

כי אתה שם סיר מלא ומקבל כוס אחת..

0
לקבוצת הוואטסאפ של החממה >

יש להתחבר כדי להגיב

הגלריה לאמנות | אורית קוליקובסקי

הציבור מוזמן לגלריה בשבת הקרובה בשעה 12:00

לפתיחה החגיגית של התערוכה


החבר יוחנן


יוחנן סימון, צייר מוערך באמנות הישראלית, היה חבר קיבוץ גן שמואל בין השנים 1936-1953.

התערוכה סוגרת את תערוכות שנת המאה שהתקיימו בגלריה ויוצגו בה חומרים מאוספים פרטיים ומהארכיון, על החיים בקיבוץ בשנות ה-30 וה-40 מזווית הראיה של יוחנן סימון.

כמו כן, תוכלו לפגוש בציורי דמויות ומצבי חיים משנים אלו בקיבוץ.


ימים ושעות פתיחה:

ה' - 16:00-18:00

ו'-ש': 11:00-14:00

או בתיאום מראש עם אורית קוליקובסקי


התערוכה באוצרותה של טלי תמיר

0
לדף הפייסבוק של הגלריה >

יש להתחבר כדי להגיב

עמנואל - רסיסי חיים | עמנואל סולניק

הגננת של נכדי ניגשה אל אביו, ובהתפעלות אמרה לו: "אתה לא מתאר לעצמך באיזה דמיון מופלא ניחן בנך. הוא לא מפסיק לספר בגן על המקומות המופלאים ועל האירועים שאירעו לסבו - בג'ונגלים, במדבריות ובימים; מפגשים יוצאי דופן עם בעלי חיים מוזרים". על כך ענה לה בני: נכון שלבני יש דמיון מפותח, אבל הסיפורים שהוא מספר הם עלילותיו האמיתיות של סבו, אותם הוא שומע בסיפורי ההשכבה".


ספרו החדש של עמנואל סולניק יצא לאור בהוצאת "אמירות". ניתן להשאיל או לרכוש אותו בספרייה.

0

יש להתחבר כדי להגיב

דלישס Délicieux | היכל התרבות מנשה יום ב', 18.07, 20:30

פסטיבל סאן סבסטיאן 2021

ערב המהפכה הצרפתית, פייר מנסרון, שף מוכשר אך גם גאוותן מאבד את עבודתו כשף פרטי באחוזה ומוצא את עצמו ללא עבודה או מקום מגורים, ובעיקר ללא טעם להמשיך לבשל. כאשר צעירה זרה ומסתורית מגיעה אליו על מנת ללמוד ממנו את רזי המטבח הוא מסרב בתוקף, אבל היא לא מוותרת, נותנת לו את כל כספה ומתחננת שילמד אותה. 

"דלישס" הוא סיפור הקמת המסעדה הראשונה בעולם, דרמה קומית שלוקחת את הצופה אל לב המטבח ומעניקה לו מתכון מעורר תאבון עם כל המרכיבים הנכונים – פטיפורים שהם מלאכת מחשבת, סעודות מפוארות ועשירות, קינוחים כיד המלך וכמובן סיפור אהבה.


לצפייה בטריילר, רכישת כרטיסים ופרטים נוספים - לחצו כאן


חברי וחברות הקיבוץ מוזמנים לרכוש כרטיסים (30 ש"ח) גם דרך שלומית אלוני כחצי שעה לפני ההקרנה, בכניסה לפואיה

0
ללוח המופעים המלא >

יש להתחבר כדי להגיב

פינת הפירגון | אומרים תודה

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >


תודה גדולה


לבני ובנות הנעורים ולצוות שליווה אותם, שטרחו ועמלו קשה, ביום חם, והחזירו את הגינה שלנו למראה המקורי שלה.

אין כמוכם!

שימחתם אותי ועזרתם לי מאוד.

רחל טבת.


אני מזמינה חברות וחברים נוספים לומר תודה או מילה טובה לאחר. ניתן לצרף תמונה או סרטון קצר.

הבמה לרשותכם ולרשותכן


איזה כיף! אני רוצה לפרגן

0

יש להתחבר כדי להגיב

אומרים שהיה פה שמח | מן הארכיון

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >


1994 - מעשה בגזיה

או: מה קרה בכיתה של קבוצת קשת?


נצר טבת מספר:

אני לא זוכר בדיוק איזה שיעור זה היה אבל זה כלל שימוש בגזיה. לדעתי זה לא היה שיעור מקצועי אלא יותר שעת חברה או משהו כזה.

בכל אופן, הגזיה כנראה לא היתה מחוברת טוב ובשלב מסוים נדלקה כולה. מכיוון שהיה חשש שהבלון יתפוצץ מהחום פינו את כולנו מהכיתה והזמינו כבאיות.

לא היו נפגעים והנזק היה ממש זניח. אם אני לא טועה ניקינו את הכיתה וחזרנו ללמוד בה באותו יום...


זוכרים את האירוע?

יש לכן עוד פרטים מהסיפור?

כתבו לנו בתגובות או במייל, ונשמח לפרסמן בעלון הבא.


תודה למסייעים בהכנת הפינה

0

יש להתחבר כדי להגיב

ידיעות גן שמואל | מן הארכיון

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >


לקט איורים של יוחנן סימון

לשער עלון הקיבוץ


1938

0

יש להתחבר כדי להגיב

תוצרת בית | דנית ואופיר


חברים וחברות, העולם השתגע


נפל דבר בקיבוצנו: סגרו את חדר האוכל, ולא בגלל הקורונה! שריפה אחים ואחיות, שריפה! אך הסירו דאגה מלבכם, אנחנו כאן כדי לעזור.

למזלנו – לא אלמן ישראל.

יש לנו מיניכל מלא בחומרי גלם נהדרים, מוצרי מחלבה מעולים, תוצרת מדהימה של החממה ההידרופונית ו”דוכן” עשיר (תרתי משמע) ומגוון. כנראה שלא נשאר רעבים!

בעקבות ובהשפעת השריפה, אנחנו מציעות לכם מתכון נהדר: תפוחי אדמה קווטץ’ / מעוכים / דרוסים / שרופים – ולא בגלל קצר חשמלי אלא בכוונה!

למצרכים והוראות הכנה לחצו >

עוד

תפוחי אדמה מעוכים


מצרכים:

  • 10-15 תפוחי אדמה קטנים - בינוניים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה דק או ½ כפית אבקת שום - לא חובה
  • כפית מלח גס
  • 2 ענפי רוזמרין – לא חובה

אופן הכנה:

  • ממלאים סיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה
  • מנקים את תפוחי האדמה, אבל לא קולפים, ומכניסים למים הרותחים.
  • מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מתפרקים. מסננים היטב מכל הנוזלים ומצננים מעט
  • מערבבים בכוס או קערה קטנה את השמן והשום
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומורחים אותו ב- 2 כפות מהשמן עם השום
  • מניחים את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית עם רווחים ביניהם ומועכים אותם עם תחתית של כוס, כך שהקליפה מתפקעת והתוך יוצא קצת החוצה
  • מזלפים מעל את יתרת השמן עם השום
  • מפזרים מלח גס על תפוחי האדמה ואם רוצים מפזרים מעל גם עלי רוזמרין, אורגנו, טימין, בזיליקום, פפריקה או כל תבלין שאוהבים
  • אופים עד שתפוחי האדמה צלויים לגמרי ואפילו קצת שרופים.

זהירות - ממכר!


"תוצרת בית" יוצאת לפגרת קיץ קצרה. בקרוב נשוב עם מתכונים טעימים ומפתיעים!

בתאבון ושבת שלום,

דנית ואופיר

0

יש להתחבר כדי להגיב

מה נשמע?! | מתן קופרשטיין


מוזיקה מבטאת את אשר לא יכול להיאמר במילים ואינו יכול להיות מושתק

ויקטור הוגו


אהלן חברים וחברות, וברוכים הבאים לפינה החדשה שתעשה לנו נעים באוזן.

בחלק הזה של העלון אשתף ואמליץ על אלבום לסוף השבוע הקרוב. כמובן שהכול מטעמי האישי ובניסיון להנעים את זמנכם/ן.

אז… איך מתחילים? החלטתי לחזור לילדות שלי, לצפייה בערוץ MTV.

מבין כל הקליפים בלט אחד מעל כולם. הבימוי היה מאוד פשוט – איש שהולך ברחוב, שר, ופשוט לא סופר אף אחד בדרך (כולל להיתקע בעוברים ושבים וכמובן עלייה על מכסה מנוע של רכב שעצר ברמזור), וברקע השיר שנחשב לאחד ההמנונים של אותה התקופה. ברקע כינורות שמשתלבים עם גיטרות ותופים ומעל הכול השירה המרגשת של הזמר.

הסימפוניה המתוקה-מרירה הגיעה במהרה למקום הראשון במצעדים ולקרב הלהקות הצעירות באנגליה הצטרפה אחת שהגיע בשביל להשאר: The verve.

עוד

הלהקה הוקמה בעיר וויגן בתחילת שנות ה90 אך רק האלבום Urban hymns שיצא בסוף שנת 97' הביא את הלהקה למעמד של להקה פופולרית באנגליה ואחר כך בכל העולם.

כמו הרבה ילדים של אותה תקופה רצתי לטאוור רקורדס (ת.נ.צ.ב.ה) ורכשתי את האלבום. למעשה - האלבום הראשון שרכשתי.

מומלץ לשמוע את האלבום ברצף מתחילתו ועד סופו. שזורים בו להיטים של אותו התקופה וגם קטעי רוק סוחפים שקשה לשבת בשמיעתם.


האזנה נעימה ונתראה בשבוע הבא,

עם אלבום חדש לסופ"ש..

0

יש להתחבר כדי להגיב

תומר והאבודים | צילום: גיל אורן

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >


תומר ועדי עם לוקים מושלמים
מהבגדים האהובים שנשכחו מאחור

והפעם - לא מחכים יותר לדוור!

מחווה מרגשת למרתף המעושן


פסים או לא לשים


מזהה את החולצה?

המכנס נראה לך מוכר?

בואו לקומונה בשעות הפעילות:

ימים א', ג', ה':  06.00-17:00
ימים ב', ד':       06:00-16:00
יום ו':               06.00-13:00

0
לשעות פתיחת ענפי השירות >

יש להתחבר כדי להגיב

נקודה למחשבה | גלעד קאלך

חידת תרתי משמע


אין תכנון לטווח ארוך ואין התוויית מדיניות - יש רק טיפול בדברים דחופים, וזה מסביר למה ילד בינלאומי מזמר בליווי נאות
(6,5)


שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il

בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר


פתרון החידה הקודמת: טור דה פרנס

ענתה נכונה וזכתה בהגרלה: אסנת שלח

0

יש להתחבר כדי להגיב

זה הכל להפעם

תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון


ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.


תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il

להתראות בעלון הבא,
ורד גולן

0
לכל העלונים >

יש להתחבר כדי להגיב

דילוג לתוכן