השבוע נארח בפינתנו את נעמי יצהר, שתספר לנו עוד על הבזיליקום ותשתף אותנו במתכון שלה לרוטב פסטו משובח
הבזיליקום
מקור שמו מיוונית, בזילאוס: מלך, ובעברית כמו בערבית: ריחן.
הצמח מכיל חומרים אנטי בקטריאליים, משמש לטיפול בריח פה, להגנה מעששת, לכאבי ראש וגזים, והוא מקור עשיר לנוגדי חמצון.
רוטב פסטו גן-שמואלי
טוב למריחה על לחם, כרוטב לפסטה, להוסיף לצלחת מרק, לטוסט עם גבנ”צ…
מצרכים:
- צרור ריחן מהחממה ההידרופונית
- 2 שיני שום
- ½ כוס אגוזי פקאן קלופים
- ½ כוס שמן זית
- ¼ כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור טחון
- חצי לימון
הוראות הכנה:
- מפרידים את העלים מהגבעולים ומשתמשים רק בעלים
- קולפים את שיני השום
- טוחנים הכול יחד בבלנדר או מעבד מזון בפולסים קצרים, או פשוט בעלי ומכתש – לאט ובנחישות
- כשהכול מעורבב היטב, לתבל במלח ופלפל, ולסחוט מעט מהלימון כל פעם עד לחמיצות הרצויה
- אם לא גומרים מייד בכפית – לשמור במקרר בצנצנת סגורה
טיפים:
אפשר להוסיף לפסטו ½ כוס גבינת מחלבה קשה (גאודה או בולגרית), ומומלץ בחום לשדרג אותו עם כף גרידת לימון – שעושה פלאים!
ניתן להחליף את הבזיליקום או את חלקו, לאוהבי הפטרוזיליה / כוסברה / תערובת ירוקים.
תודה לנעמי ובתאבון!