עוגת תפוזים
כמות ל-2 או 3 תבניות אינגליש קייק.
מצרכים לבלילה:
- 4 ביצים
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מנדרינות)
- ½1 כוסות סוכר (אפשר קצת פחות)
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כוסות קמח + ½1 כפית אבקת אפיה (או קמח תופח)
- גרידה מתפוז שלם
- שוקולד צ’יפס (לא חייבים)
על העוגה המוכנה:
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
הוראות הכנה:
- לחמם תנור לחום בינוני
- להקציף את הביצים בשלמותם עם הסוכר מס’ דקות עד שהקצף נהיה בהיר ותפוח
- להוסיף סוכר וניל, מיץ, שמן וגרידת תפוז, ולבסוף קמח ואבקת אפייה. לערבב רק עד שמתאחד
- להוסיף שוקולד צ’יפס (אם רוצים) מעורבבים בקצת קמח (קחו בחשבון שרוב השוקולד ימצא את דרכו לתחתית העוגה..)
- למזוג לתבניות אינגליש קייק משומנות עד 3/4 גובה ומיד להכניס לתנור, כדי שהשוקולד לא ישקע
- לאפות כ- 35 דק’. לשים לב לא לאפות יותר מדי, העוגה צריכה להיות לחה.
- כשהעוגות יוצאות מהתנור לשפוך עליהן את מיץ התפוזים, כחצי כוס על כל אחת.
בהצלחה, ושיבואו עלינו ימים טובים ותפוזיים!
שבת שלום, דנית ואופיר