החממה ההידרופונית | ספיישל!

השבוע נארח בפינתנו את נעמי יצהר, שתספר לנו עוד על הבזיליקום ותשתף אותנו במתכון שלה לרוטב פסטו משובח


הבזיליקום


מקור שמו מיוונית, בזילאוס: מלך, ובעברית כמו בערבית: ריחן.

הצמח מכיל חומרים אנטי בקטריאליים, משמש לטיפול בריח פה, להגנה מעששת, לכאבי ראש וגזים, והוא מקור עשיר לנוגדי חמצון.


רוטב פסטו גן-שמואלי


טוב למריחה על לחם, כרוטב לפסטה, להוסיף לצלחת מרק, לטוסט עם גבנ”צ…

מצרכים:

  • צרור ריחן מהחממה ההידרופונית
  • 2 שיני שום
  • ½ כוס אגוזי פקאן קלופים
  • ½ כוס שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור טחון
  • חצי לימון

הוראות הכנה:

  1. מפרידים את העלים מהגבעולים ומשתמשים רק בעלים
  2. קולפים את שיני השום
  3. טוחנים הכול יחד בבלנדר או מעבד מזון בפולסים קצרים, או פשוט בעלי ומכתש – לאט ובנחישות
  4. כשהכול מעורבב היטב, לתבל במלח ופלפל, ולסחוט מעט מהלימון כל פעם עד לחמיצות הרצויה
  5. אם לא גומרים מייד בכפית – לשמור במקרר בצנצנת סגורה

טיפים:

אפשר להוסיף לפסטו ½ כוס גבינת מחלבה קשה (גאודה או בולגרית), ומומלץ בחום לשדרג אותו עם כף גרידת לימון – שעושה פלאים!

ניתן להחליף את הבזיליקום או את חלקו, לאוהבי הפטרוזיליה / כוסברה / תערובת ירוקים.

תודה לנעמי ובתאבון!

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן