“מה יש בִּמְקוֹם?” הייתה השאלה הקבועה בחדר-האוכל בארוחת הצהריים, כשהייתה רק מנה עיקרית אחת, וכל מי שלא אהב אותה, התפלל בליבו שיהיה משהו “בִּמְקוֹם”, כלומר אפשרות נוספת במקומה. מטבע לשון גן-שמואלית נפוצה, שנמוגה מחיינו ככל שהמגוון בחדר-האוכל הלך וגדל.
לזכר הטבחיות הראשונות, לזכרון הימים הצנועים ההם, בחיוך גדול ובאהבה והערכה רבה על המאמצים הגדולים שהשקיעו בהאכלת כל הילדים והחברים, מוקדש להן שם המדור.
באותן שנים, הכנת תה בצריף/ בחדר או פרוסת לחם על תנור הנפט היו שיא הקולינריה הקיבוצית במסגרת המשפחה.
היום, כשאנחנו רחוקים כמעט שנות אור מהמקום ההוא, נפתח מדור חדש בכוונה שיתמלא במאכלי חברים שיהיו ה”בִּמְקוֹם” לכולנו, יעשירו ויגוונו את הארוחות הביתיות שלנו, כמו גם יגלו לנו דבר או שניים שאיננו יודעים על החברים.
ראשונת ה”בִּמְקוֹם”: יעל רון עם מתכון של אִמָּהּ רבקה שימל.
פשטידה מתוקה | רבקה שימל
ארוחת ערב פשוטה, קלה וטעימה שאימא שלי הייתה מכינה לנו.
אפשר להוסיף: קינמון, תפוחים, צימוקים ועוד.
מצרכים:
חבילת איטריות רחבות
70 גרם חמאה
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
הכנה:
1. לבשל את האיטריות על פי הוראות היצרן.
2. בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים ולהוסיף את האיטריות.
3. להעביר לתבנית משומנת.
4. לאפות בתנור בחום 180 מעלות 30 דקות.
בתאבון!
כולם כולל כולם: ילדים, נוער, חיילים, מתארחים מפונים, חברים, וכל הקוראים מדור זה – מוזמנים בשמחה לשלוח מתכונים למייל של העלון