תוצרת בית | דנית ואופיר


נאצ’וס עם בשר


מצרכים:

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות (אפשר 2 בצלים בינוניים – לבן וסגול)
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ פלפל חריף חתוך לקוביות (אפשר לוותר)
  • 500 גר’ בשר טחון (רצוי בשר טרי)
  • 1 קופסה של שעועית שחורה מסוננת מנוזלים או שעועית לצ’ילי (יש בדוכן – אפשר לוותר)
  • 1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית פפריקה (אם יש מעושנת – מעולה!)
  • לאמיצים – 1 כפית אבקת צ’ילי
  • מלח, פלפל
  • 3-4 שקיות קטנות של ‘דוריטוס’ או שקית גדולה של נאצ’וס
  • כ-150 גר’ גאודה מגוררת (או כל גבינה צהובה)

תוספות מעל: עגבנייה חתוכה לקוביות, טבעות זיתים שחורים, קוביות אבוקדו (בעונה), גרגירי תירס מתוק, בצל ירוק חתוך, עלי כוסברה…

הוראות הכנה:

  • מחממים מחבת גדולה עם 2-3 כפות שמן זית
  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתחיל קצת להשחים
  • מוסיפים את השום והפלפל החריף
  • מזיזים את הבצל מעט הצידה במחבת ומוסיפים את הבשר הטחון. בעזרת כף מעץ מפוררים היטב את הבשר עד שאין גושים. בוחשים מדי פעם ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו מוורוד לחום
  • מערבבים את הבשר עם הבצל הקצוץ ומטגנים מעט
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות ואם משתמשים – גם את השעועית השחורה, מביאים לרתיחה ומערבבים
  • מוסיפים את התבלינים, מכסים את המחבת ונותנים לתערובת להתבשל כחצי שעה על אש קטנה. התערובת צריכה להיות במרקם של בולונז. אם היא מימית – להוריד את המכסה ולאדות את הנוזלים, אם היא יבשה – להוסיף קצת מים
  • לטעום ולתקן תיבול

דרך אגב – התערובת הזאת מצוינת גם לשים בתוך טורטייה, לחמנייה, על אורז, אטריות ועוד.

סידור המנה:

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות, אפשר גם לחמם למצב גריל
  • בתבנית שתכיל בנוחות את הנאצ’וס והבשר מסדרים את הנאצ’וס מסביב ומשאירים מקום באמצע (ראו תמונה)
  • שופכים את תערובת הבשר למרכז התבנית ומפזרים גבינה צהובה בנדיבות על הנאצ’וס ועל הבשר.
  • מכניסים לתנור לכ-10 דקות עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. לשים לב שהנאצ’וס לא נשרפים!
  • מוציאים מהתנור ומפזרים מעל איזה תוספות שבוחרים

מגישים מיד!

את המנה שמים במרכז השולחן, והנאצ’וס משמשים בתור כף לאכול את הבשר.

טעיםםםם!!!


בתאבון, וספרו לנו איך יצא!

דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן