עוגיות שוקולד צ’יפס הכי טובות בעולם
מרכיבים (כ-25 עוגיות):
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לחם (יש במיניכל)
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
- ½1 כפיות מלח
- 220 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- ¾ כוס ועוד 4 כפיות (165 גרם) סוכר חום בהיר
- ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 300 גרם שוקולד צ’יפס (בערך כוס וחצי) – מריר או חלב או לבן או שילוב ביניהם
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה
- מערבבים היטב בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומעבדים עם וו גיטרה כ-4 דקות, עד שהחמאה מתרככת ומתקבל קרם אוורירי. מדי פעם מנקים את דפנות הקערה עם מרית
- מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה (מדי פעם מנקים את דפנות הקערה). מורידים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהוא נטמע בחמאה. מוסיפים את השוקולדים ומערבבים קצרות
- מניחים בתבניות כפות גדושות מהבצק – אפשר בעזרת כף גלידה או בעזרת שתי כפות. אין צורך לעצב אותן, היופי בעוגיות האלה הוא המראה המבולגן שלהן
- מכניסים את התבניות למקרר לחצי שעה לפחות (בשלב זה גם אפשר להקפיא את העוגיות הלא אפויות, ולאפות אותן בעתיד היישר מהמקפיא)
- אופים את העוגיות כ-8 דקות, עד שהן מזהיבות קלות ועדיין רכות במרכז. אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי! הן ממשיכות להתקשות אחרי כמה דקות בחוץ. מצננים על רשת
העוגיות שורדות מעולה הקפאה ומפשירות בחוץ אחרי כ-10 דק’. אני מקפיאה את רוב העוגיות בקופסאות פלסטיק של חדר האוכל ובכל פעם מוציאה כמות קטנה, כי הן נוטות להתקשות אחרי יומיים בחוץ.
בתאבון, וספרו לנו איך יצא!
שבת שלום, דנית ואופיר