ספרינג רולז – דפי אורז ממולאים
מצרכים –
רוטב להשריית העוף:
- 1/3 רוטב צ’ילי מתוק
- 1/4 כוס סויה
- מעט מיץ לימון
- מעט שמן שומשום (לא חובה)
- מלח,פלפל
להרכבת הספרינג רול:
- דפי אורז
- עוף מכובס, מפורק לשערות
- אבוקדו
- גזר
- עירית
- מלפפון
אופן ההכנה:
- מכינים את המשרה לעוף, מפרקים את העוף לשערות ומשרים אותו ברוטב חצי שעה.
- מסננים את העוף מהנוזלים ומניחים בקערית.
- מכינים את הירקות: קולפים את הגזר והאבוקדו, וחותכים את הירקות לרצועות דקות. מניחים כל ירק בקערית נפרדת.
- מרכיבים את הספרינג רול: ממלאים מעט מים בצלחת עמוקה, טובלים את דף האורז במים למספר שניות ומעבירים לצלחת גדולה.
- מסדרים רצועות ירק ועוף בקצה התחתון של הדף עם טיפה חפיפה אחד על השני.
- סוגרים את הצדדים כלפי פנים ומגלגלים לצורת אגרול כמה שיותר הדוק.
זהו, מוכן! טובלים ברוטב סויה או ברוטב צ’ילי ואוכלים בהנאה!
טיפים, הערות ושדרוגים:
- ספרינג רול מקבל כמעט כל ירק שתכניסו אליו, רק חשוב לשלב בין ירקות קשים לירקות רכים
- עוד רעיונות לירקות: גמבה, פטריות, צנוניות – הכול חתוך לרצועות דקות
- למתקדמים ולחובבים, ניתן להוסיף כוסברה, לפזר טבעות צ’ילי אדום דקיקות ועוד…
- ניתן להחליף את העוף ברצועות חביתה, רצועות טופו מושרות ברוטב, בשר טחון מוקפץ מעט ברוטב וכו’..
חכו בהמשך לעוד מנות מפתיעות מ”עוף דיאטה” הישן והטוב.
בתאבון, אופיר ודנית