פסטייה מרוקאית
מאפה בשר חריף עם מעטפת מתוקה
מצרכים:
- חבילת בצק פילו מופשרת – עדיף עלים עגולים
- כוס שמן זית או חמאה מומסת
- פירות יבשים מסוגים שונים, בערך 6-7 יחידות מכל סוג: מישמש, שזיף, תמר, תאנה – קצוצים לחתיכות קטנות מאוד
- 100 גרם צימוקים בהירים
- 100 גרם אגוזים מסוגים שונים, בסך הכל 100 גרם – אפשר פיסטוק, קשיו… מה שרוצים
- 5 יחידות של חזה עוף (עדיף פרגית), כ-½ ק”ג
- ½ ק”ג בשר בקר טחון
- ½ חבילה כוסברה
- ½ חבילה פטרוזיליה
- קורט זנגביל
- בצל אחד גדול
- תבלינים: פלפל שחור, קינמון, מלח, אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
במעבד מזון קוצצים את הבצל.
באותו מעבד (בלי לרחוץ אותו) קוצצים בפולסים את הפרגית ומעבירים לקערה גדולה.
מעמידים שני סירים על האש.
בסיר מספר 1: מקפיצים את האגוזים ומוסיפים להם לאט לאט את יתר הפרי היבש שקצצנו ואת הצימוקים.
בסיר מספר 2 (סיר גדול): מקפיצים את הבצל שקצצנו עד שהוא שחום יפה – לא שרוף. מוסיפים לבצל המטוגן את הפרגית הקצוצה, מטגנים ומוסיפים גם את הבקר הטחון. מערבבים ומטגנים. כשהכל מטוגן יפה מוסיפים לתערובת את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים.
עכשיו יש לנו בסיר: בשר פרגית טחון, בשר בקר טחון, פירות יבשים ובצל מטוגן. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות. מתבלים בזנגביל, פלפל שחור, קינמון, אגוז מוסקט ומלח.
לוקחים תבנית פיירקס או סיר שמתאים לתנור.
משמנים את עלי הפילו בחמאה או בשמן זית. מסדרים את העלים המשומנים כשהם מכסים גם את הפנים וגם את הדפנות, שחלק מהעלה משתפל מהסיר/תבנית, (כדי שאפשר יהיה לקפל אותם מעל התערובת). כדאי שיהיו לפחות 3 שכבות של עלים.
ממלאים בתערובת הבשר והפירות היבשים.
סוגרים את העלים מעל המילוי.
מורחים ביצה על כל המאפה ומפזרים קצת צנוברים. אופים ב-190 מעלות.
המאפה מוכן כשעלי הפילו חומים ושזופים.
מקררים את המאפה ומפזרים למעלה אבקת סוכר (כן, כן).
שימו לב: מידת החריפות של הבשר תלויה בפלפל השחור – כל אחד לפי הבנתו וטעמו.
בהצלחה, בתאבון, וספרו לנו איך יצא!
שבת שלום, דנית ואופיר