תוצרת בית | דנית ואופיר


סופגניות אשל מהירות

מתוך הבלוג של אפרת ליכטנשטט

25-30 סופגניות (תלוי בגודל)


מצרכים:

  • ½2 כוסות קמח רגיל (350 גר’)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי אשל /יוגורט 3% ומעלה (מומלץ של המחלבה!) – 400 גר’ בסה”כ
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כפית מלח

לטיגון: ½ ליטר שמן

למילוי: ½ כוס ריבת תות

הוראות הכנה:

מחממים שמן בסיר גדול ועמוק. כמות השמן שתצטרכו תלויה בגודל הסיר. הקפידו שיהיה עומק של לפחות 10 ס״מ שמן ואפילו יותר

טורפים היטב את כל החומרים בקערה גדולה עד שהתערובת אחידה וחלקה.

אם אתם מרגישים שהתערובת מאד סמיכה ועבה אפשר להוסיף רבע כוס חלב ולטרוף היטב. זה תלוי בסוג האשל/יוגורט שאתם מוסיפים.

כדי לבדוק אם השמן מספיק חם, מטפטפים טיפה קטנה של בצק לשמן, אם היא צפה ויש בועות רבות סביבה – השמן בטמפרטורה הנכונה.

יוצקים מהבלילה כף גדושה לתוך השמן. מנסים להתקרב לשמן כמה שיותר (זהירות!) ולהוריד את הבלילה מהכף במהירות כדי שתיווצר צורת כדור. (אל דאגה הבצק מתנפח וזה קורה מעצמו).

שמים בשמן מספר סופגניות רק עד שפני השמן מלאים ולא יותר. הוספת הרבה סופגניות בבת אחת מקררת את השמן.

מטגנים כשלוש דקות מכל צד – עד שהן שחומות ונאות. הן נוטות להתהפך מעצמן – ואם הם לא מתהפכות הופכים אותן אחרי 2-3 דקות.

שימו לב לטמפרטורת השמן במהלך הטיגון. אם הסופגניות משחימות במהירות, הורידו את גובה הלהבה. טעמו את הסופגניות הראשונות כדי לבדוק אם הן מוכנות בפנים.

מניחים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג וטורפים! אפשר להזריק לחמודות האלה ריבה מדוללת עם קצת מים ואפשר לטבול אותן בכל מיני ממרחים שווים שנמצאים היום בכל מקום: ממרח ריבת חלב, ממרח בוטנים, ממרח לוטוס, ממרח שוקולד ועוד המון…


בהצלחה, בתאבון, וספרו לנו איך יצא!

שבת שלום, דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן