תוצרת בית | דנית ואופיר


בייגלס משני מצרכים

רחלי קרוט


מצרכים ל-4 בייגלס:

  • 1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח לבן + כפית שטוחה אבקת אפייה)
  • 1 גביע של 200 מ”ל יוגורט טבעי – יש עכשיו יוגורטים עם מלא חלבון, מעולה להשתמש בהם

תוספות לבצק לבחירתכם (מלח + תוספת אחת נוספת):

  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פלפל צ’ילי גרוס – יצא פיקנטי
  • ½ כפית טימין מיובש

לעיטור (לבחירתכם – לא חובה):

  • פרג
  • שומשום
  • זעתר עם שומשום

אופן הכנה:

בקערה בינונית שמים את הקמח, המלח, התוספת שבחרתם והיוגורט ומערבבים היטב עם כף עץ. הבצק יצא קצת גושי ודביק וזה בסדר.

מעבירים אל משטח עבודה מקומח היטב ולשים מעט עד שהבצק מתאחד. השלב הזה קצת טריקי כי הבצק לא אלסטי אבל עוד קצת קמח (אל תפחדו להוסיף גם 2-4 כפות) והוא יהיה בסדר. העיקר שהבצק יתאחד לכדור. אנחנו לא מחפשים כאן אלסטיות כמו בבצק חלה.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומעצבים כל חלק לנחש באורך 20 ס”מ בערך. אם הבצק עוד דביק פשוט תעצבו את זה על משטח מקומח.

יוצרים צורה של בייגל (עיגול) ומחברים את הקצוות היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

ועכשיו מגיע החלק האמנותי. טובלים כל בייגל במים לשנייה (את הצד שרוצים לעטר) ואז טובלים את הבייגל בצלחת עם פרג או שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20 דקות ואז מגדילים את הטמפרטורה ל-220 מעלות ואופים עוד 5 דקות. לא חותכים עד שהבייגל מצטנן, אחרת הוא יהיה בצקי מבפנים.

הערות ושדרוגים:

יש המון אופציות לתוספות שאפשר להוסיף לבצק – אורגנו מיובש, תבלינים כמו פפריקה וכורכום, מעט שומשום או זרעי פשתן למרקם מיוחד וכדומה.

במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין.

אפשר לפזר מעל הבייגלס, לפני האפייה, תערובת תבלינים איטלקית, מלח גס, קצח, עלי טימין וכו’…

הבייגלס נשמרים מעולה במקפיא, בשקית סגורה, ואפשר אפילו לחמם אותם במיקרו והם עדיין יצאו נהדר.

אז רוצו לנסות וספרו לנו איך יצא!


שיהיה בהצלחה ובתאבון,

דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן