תוצרת בית | דנית ואופיר


שמחה רבה שמחה רבה,

אביב הגיע פסח בא!


כמו האביב, גם אנחנו חזרנו לזמן קצר…

רק מגיע פסח ואנחנו מתחילות לשאול קושיות: איפה אתם בחג? כמה תהיו? מה נבשל? מה ניקח מחדר האוכל? יש שי לחג? מה מחלקים? עוד פעם תלושים לדוכן? מתי מחלקים אוכל לחג? איפה נרשמים? מתי החדר אוכל פתוח בחג? מה, אין ארוחת בוקר בשבת? איזה שיבוץ בחג? ממתי אין יותר לחם במיניכל? יש בראנץ’? יהיו לחמניות? ככה זה אצלנו, שומרים על הקיים…

דווקא השנה – העבדות, החירות והחופש, מקבלים משמעויות נוספות והופכים את סיפור פסח אולי לרלוונטי יותר עבורנו. נקווה שבכל המובנים נצא בקרוב מעבדות לחירות, משעבוד לגאולה.

ובשביל שלא נהיה רציניות מדי, החלטנו להמתיק לכם את הפסח עם עוגה מקסימה, כשרה לפסח, ללא גלוטן!

קלה-קלה להכנה, לחה, טעימה, לא מתוקה מידי ועם טעם מודגש של שקדים.

ושיהיה לנו פסח שמח!


עוגת שקדים קוקוס ותפוז לפסח

(חן שוקרון)


לתבנית בקוטר 24 ס”מ:

2 כוסות (180 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק

1 כוס (70 גרם) קוקוס טחון

קורט מלח

1 כוס (200 גרם) סוכר (אפשר פחות)

2 כפיות קליפת תפוז מגוררת דק

4 ביצים

1 כפית תמצית/מחית וניל

½ כוס (120 מ”ל) שמן קנולה

לעיטור:

3-4 כפות פרוסות שקדים

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית מכל הצדדים.

בקערה מערבבים היטב את השקדים הטחונים, קוקוס טחון ומלח.

בקערה גדולה נפרדת מערבבים היטב את קליפת התפוז המגוררת עם הסוכר, עד שהסוכר הופך צהבהב ובעל ארומה חזקה של תפוז.

מוסיפים לסוכר את הביצים, הווניל, השמן וטורפים היטב. מוסיפים את תערובת השקדים והקוקוס ומערבבים היטב רק עד לקבלת בלילה אחידה. אפשר לערבב את הכל גם במיקסר.

מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומפזרים מעל באופן אחיד את פרוסות השקדים.

אופים 35-40 דקות, עד שהחלק העליון של העוגה שחום וקפיצי למגע. לא לאפות את העוגה יותר מדי!

מוציאים ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב, עד 4 ימים.


בתאבון, וספרו לנו איך יצא!

חג שמח, דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן