תוצרת בית | דנית ואופיר


סלט מלפפונים מעוכים אסייתי


מצרכים:

  • 5-6 מלפפונים בינוניים קשים וטריים
  • ½ כפית מלח
  • כוסברה קצוצה (נו, אפשר גם פטרוזיליה)
  • 1 בצל ירוק קצוץ (כולל החלק הלבן והירוק)
  • ½ בצל סגול פרוס דק (לא חובה)

רוטב:

  • 2 כפות חומץ אורז (אם אין אפשר חומץ תפוחים או חומץ רגיל)
  • 1-2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כפית ג’ינג’ר מגורר
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • ½ כפית סוכר
  • מעט צ’ילי (לגיבורים)

אופן ההכנה:

להכניס את המלפפונים לשקית ולתת להם בראש עם מערוך או פטיש שניצלים או כל חפץ שאפשר למעוך בעזרתו. המלפפונים צריכים להתבקע ולהיפתח קצת מהצדדים.

להוציא מהשקית ולחתוך לחתיכות של 2 סמ’ בערך.

לשים במסננת, לפזר את המלח ולהשהות כ-20 דקות לניקוז נוזלים.

להעביר את המלפפונים לקערה נקייה ולהוסיף את פרוסות הבצל הסגול (אם משתמשים).

לערבב את חומרי הרוטב ולהוסיף אותו לקערת המלפפונים.

להוסיף את הבצל הירוק והכוסברה, לערבב ולהגיש.


בתאבון, וספרו לנו איך יצא!

שבת שלום, דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן