תוצרת בית | דנית ואופיר


ספגטי ברוטב עגבניות – עומר מילר


מצרכים:

  • 1 חבילה ספגטי דק
  • 3 כפות שמן זית + אקסטרה לשלב הטחינה
  • 1-2 פלפל צ’ילי טרי – לא חובה
  • 6-8 שיני שום, קלופות
  • 2 עלי בזיליקום (כמובן שאפשר יותר!)
  • 1 עלה מרווה – לא חובה
  • ¾ סלסלה עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר (אפשר גם סלסלה שלמה)
  • ¾ כפית מלח

 

שדרוג:

  • 40 ג’ חמאה או ½ מיכל שמנת מתוקה
  • ½ כפית צ’ילי גרוס

 

אופן הכנה:

  • פורסים את השום לפרוסות די עבות וחוצים את פלפל הצ’ילי לאורכו. כדאי להפטר מהגרעינים שלא יהיה חריף מדי
  • חוצים את העגבניות לחצי
  • במחבת רחבה מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום (והמרווה אם יש לכם) על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך
  • מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש לגבוהה. מערבבים במשך 2 דקות
  • מכסים ומבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר הבישול ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה
  • מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר/מעבד מזון וטוחנים. אפשר להוסיף קצת שמן זית שיפתח את המרקם ויהפוך אותו ליותר רך, לא חייבים
  • בשלב הזה מבשלים את הספגטי בהרבה מים מומלחים עד למידת העשייה האהובה עליכם ומסננים מנוזלים. משאירים בצד חצי כוס מים
  • מחזירים את הרוטב למחבת ומוסיפים חמאה או שמנת עם פלפל צ’ילי. אפשר גם בלעדיהם. מערבבים
  • מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב. אם הרוטב סמיך לכם מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים ממי הבישול

 

טיפים

  • אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של בזיליקום אפשר לשים גם יותר
  • הרוטב יראה לכם קצת סמיך וזה בסדר, הוא נפתח בצורה מדהימה כשמוסיפים את הספגטי ואפשר תמיד להוסיף ממי בישול הפסטה
  • מומלץ להגיש גם עם גילופי גבינת פרמזן ועלי בזיליקום מעל

 


 

ספרו לנו איך יצא!

בתאבון, אופיר ודנית

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן