תוצרת בית | דנית ואופיר


תפוחי אדמה מעוכים


מצרכים:

  • 10-15 תפוחי אדמה קטנים – בינוניים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה דק או ½ כפית אבקת שום – לא חובה
  • כפית מלח גס
  • 2 ענפי רוזמרין – לא חובה

אופן הכנה:

  • ממלאים סיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה
  • מנקים את תפוחי האדמה, אבל לא קולפים, ומכניסים למים הרותחים.
  • מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מתפרקים. מסננים היטב מכל הנוזלים ומצננים מעט
  • מערבבים בכוס או קערה קטנה את השמן והשום
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומורחים אותו ב- 2 כפות מהשמן עם השום
  • מניחים את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית עם רווחים ביניהם ומועכים אותם עם תחתית של כוס, כך שהקליפה מתפקעת והתוך יוצא קצת החוצה
  • מזלפים מעל את יתרת השמן עם השום
  • מפזרים מלח גס על תפוחי האדמה ואם רוצים מפזרים מעל גם עלי רוזמרין, אורגנו, טימין, בזיליקום, פפריקה או כל תבלין שאוהבים
  • אופים עד שתפוחי האדמה צלויים לגמרי ואפילו קצת שרופים.

זהירות – ממכר!


“תוצרת בית” יוצאת לפגרת קיץ קצרה. בקרוב נשוב עם מתכונים טעימים ומפתיעים!

בתאבון ושבת שלום,

דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן