תוצרת בית | דנית ואופיר


תפוחי אדמה ממולאים בעצמם


כמות לכ-6 אנשים:

  • כ-6 תפוחי אדמה לבנים גדולים
  • כ-50 גר’ גבינה צהובה מגוררת + עוד קצת לקישוט
  • כ-25 גר’ חמאה (אפשר יותר..)
  • כ-1/3 כוס חלב

הוראות הכנה:

רוחצים את תפוחי האדמה (לא מקלפים!)

בישול במיקרו – שמים את תפוחי האדמה על צלחת מתאימה למיקרו ומבשלים כ-35 דקות עד שהתפוחים רכים מאוד – כמו לפירה.

אפיה בתנור – שמים בכלי חסין אש בשכבה אחת. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות. צריך לשים לב שהתפוחים לא נשרפים.

כשהתפוחים עדיין חמים חותכים כל תפוח לרוחב לחצי ומוציאים עם כפית את הפנים שלו לתוך קערה. לשים לב שמשאירים שוליים לתפוחים, כדי שה”סירה” תהיה יציבה. שמים את הסירות בתבנית שמתאימה לתנור.

מועכים היטב את הפנים של התפוחים לפירה חלק, מוסיפים את החמאה והחלב (שמים את החלב בהדרגה, כדי שהפירה לא יהיה דליל מדי). מערבבים ומוסיפים את הגבינה הצהובה. מוסיפים מלח ופלפל, אפשר להוסיף גם אבקת שום, אגוז מוסקט, פטרוזיליה ותבלינים נוספים לפי הטעם. ממלאים את הסירות עם הפירה המתובל.

מפזרים מעל קצת גבינה צהובה. אפשר לפזר גם פפריקה, פטרוזיליה, עירית נהדרת של החממה או כל תבלין אחר שרוצים.

אופים שוב את התפוחים, הפעם בתנור מחומם לחום של 200 מעלות עד שהשכבה העליונה בצבע חום והגבינה מבעבעת.


בתאבון!

אופיר ודנית

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן