פלאפל ירוק ביתי
מצרכים:
- ½ קילו גרגירי חומוס (2 כוסות)
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ חבילת פטרוזיליה מופרדת מהגבעולים
- ½ חבילת כוסברה (טוב נו, אפשר להחליף בעוד פטרוזיליה…)
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- אופציה – ¼ פלפל ירוק חריף
- 1 כף קמח
- 2 כפיות כמון
- מלח, פלפל
- שמן
הוראות הכנה:
- משרים את החומוס בהרבה מים קרים וסודה לשתייה למשך לילה שלם
- טוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון את החומוס, כוסברה ופטרוזיליה, בצל, שום ופלפל חריף (לטחון בפולסים, לא להגיע למשחה אלא לתערובת)
- מוסיפים קמח, כמון, מלח ופלפל
- ממשיכים ללוש ביד במשך מספר כמה דקות. אם התערובת יבשה, אפשר להוסיף טיפה מים
- מניחים לשעתיים במקרר למנוחה
- מחממים סיר בינוני עם שמן עמוק לטיגון או צ’יפסר עם שמן (עצת סבתא – שימו בשמן חתיכת גזר. כשיש מסביב לגזר בועות – אפשר להתחיל לטגן! הגזר גם שומר שהשמן לא יישרף)
- יוצרים כדורים עם הידיים או בעזרת כף פלאפל / כף גלידה ומטגנים עד הזהבה. שימו לב שהשמן לא חם מדי ולא שורף את הפלאפל.
- מוציאים את כדורי הפלאפל הזהובים למסננת וממנה לקערה מרופדת נייר סופג ומתאפקים לא לאכול את כולם
- מכינים כמה סלטים טובים, פיתות, חומוס, טחינה, צ’יפס… ואתם בגן עדן!
בתאבון, וספרו לנו איך יצא!
דנית ואופיר