תוצרת בית | דנית ואופיר


פלאפל ירוק ביתי


מצרכים:

  • ½ קילו גרגירי חומוס (2 כוסות)
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ חבילת פטרוזיליה מופרדת מהגבעולים
  • ½ חבילת כוסברה (טוב נו, אפשר להחליף בעוד פטרוזיליה…)
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • אופציה – ¼ פלפל ירוק חריף
  • 1 כף קמח
  • 2 כפיות כמון
  • מלח, פלפל
  • שמן

הוראות הכנה:

  1. משרים את החומוס בהרבה מים קרים וסודה לשתייה למשך לילה שלם
  2. טוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון את החומוס, כוסברה ופטרוזיליה, בצל, שום ופלפל חריף (לטחון בפולסים, לא להגיע למשחה אלא לתערובת)
  3. מוסיפים קמח, כמון, מלח ופלפל
  4. ממשיכים ללוש ביד במשך מספר כמה דקות. אם התערובת יבשה, אפשר להוסיף טיפה מים
  5. מניחים לשעתיים במקרר למנוחה
  6. מחממים סיר בינוני עם שמן עמוק לטיגון או צ’יפסר עם שמן (עצת סבתא – שימו בשמן חתיכת גזר. כשיש מסביב לגזר בועות – אפשר להתחיל לטגן! הגזר גם שומר שהשמן לא יישרף)
  7. יוצרים כדורים עם הידיים או בעזרת כף פלאפל / כף גלידה ומטגנים עד הזהבה. שימו לב שהשמן לא חם מדי ולא שורף את הפלאפל.
  8. מוציאים את כדורי הפלאפל הזהובים למסננת וממנה לקערה מרופדת נייר סופג ומתאפקים לא לאכול את כולם
  9. מכינים כמה סלטים טובים, פיתות, חומוס, טחינה, צ’יפס… ואתם בגן עדן!

בתאבון, וספרו לנו איך יצא!

דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן