לחמניות גבינה – בואיקוס
מבוסס על מתכון של בני סיידא
כ30-40 לחמניות
חומרים:
- ½3 – 4 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם אבקת אפייה)
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 גביע יוגורט או שמנת
- 250 גרם גבינה לבנה מכל סוג (גם גבינת שמנת עם טעמים מתאימה)
- 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 200 גרם גבינה צהובה מכל סוג, מגוררת
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, עירית, תימין, בצל ירוק, בזיליקום)
- מלח (מעט בגלל הגבינות המלוחות)
- פלפל
- ביצה טרופה, להברשה
- שומשום, לבזיקה מלמעלה
- תבנית תנור, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מערבבים בקערה את כל החומרים, ולשים לבצק אחיד (אפשר ביד אבל הכי כיף במעבד מזון). אם הבצק מאוד דביק, מוסיפים מעט קמח. מקררים כחצי שעה.
צרים מהבצק לחמניות בגודל שאוהבים ומניחים בתבנית, מברישים בביצה ובוזקים מעל שומשום. אופים כ- 30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
טיפ: אפשר להקפיא את הבואיקוס לאחר האפייה ולחמם לפני ההגשה.
ספרו לנו בתגובות איך יצא!
בהצלחה ובתאבון