סיכום צח”י והמת”פים | עם כלביא


לאחר סיום המלחמה עם איראן, נפגשו צח”י והמתפ”ים לסיכום התנהלות הצוותים.


להלן עיקרי המסקנות שעלו בסיכום:


אחראי מקלטים


ניר בנדק, נירית וגל מזרחי יבצעו סיכום עם קבוצת אחראי המקלטים לטובת סיכום שלהם והסקת מסקנות ונתבקשו להעביר את הערכת הצוות אל כולם על תרומתם והתגייסותם.


“מקלט שינה” למשפחות צעירות


עלה רעיון לייעד את מקלט הג’ונגל שכמעט ולא מאוכלס בעת אזעקה כמקלט לשינה עבור משפחות עם ילדים צעירים ובכך לצמצם את מספר המשפחות הלנות בשאר המקלטים, בעיקר אלה שמגיעים אליהם אנשים רבים ונוצרים סביב לינת הילדים מתח ולחץ.

כיוון שמשפחות שמתארגנות ללינה במקלט הולכות אליו ללא קשר אם יש אזעקה או התרעה, אין קשר בין מיקום המקלט למיקום דירתם ולכן, גם אם המקלט רחוק, אין לכך השפעה. לצד זאת, יש לנתב בפרסום את שאר האוכלוסייה למקלטים אחרים.


מיזם ממ”ד מארח


היה מצוין ולא היה מצליח אם לא היה אדם שלוקח על עצמו לבצע את השידוכים ולפנות באופן יזום למשפחות עם ממ”ד על נכונות לארח. הצוות הביע את הערכתו לרועי כורם שלקח על עצמו את המשימה ויצר ציוותים מפתיעים ומרגשים. זו יוזמה שיש להחיל עם תחילתו של מצב החירום ואף כדאי לבחון איך ניתן להרחיב אותה.


פינוי ציוד ממקלטים פעילים


יש לדאוג עם כניסתו של מצב חירום לפינוי מוסדר של הציוד מתוך המקלטים כך שהם יוכלו למלא את ייעודם ולהכיל את הציבור המגיע אליהם. יש לסכם עם אחראי המקלטים הללו מראש אילו פעולות יש לעשות עם כניסתו של מצב חירום ולאן מפנים את הציוד כך שהדברים יהיו ידועים מראש.


מיגון גני הילדים


ישנה תמימות דעים כי יש להפעיל לחץ ולקדם את המיגון בגני הילדים בהקדם האפשרי. זהו צעד קריטי להפעלת מסגרות החינוך שלנו ושחרור ההורים לעבודה במצבי ביניים של “צהוב” או “כתום” וגם מאפשר עוד מקום מצוין ללינת משפחות בלילות.


תכנית מגירה להפעלת מערכת החינוך במקלטים


קיימת תוכנית בסיסית להפעלה של חלק ממסגרות החינוך במקלטים והיא כמובן מאוד מאותגרת גם מבחינה לוגיסטית של העברת הציוד מהגנים למקלטים וגם מבחינת כוח אדם כיוון שמרבית הצוותים הם שכירים ולא בהכרח זמינים להפעלת המערכת כשהמדינה במצב חירום.

בכל מקרה, על החינוך להיערך עם תוכניות מגירה, עד היום בו יהיה לנו מיגון תקני בבתי הילדים על-מנת לספק פתרונות יצירתיים להפעלה בהתאם להנחיות של פיקוד העורף.


חיבור צוותי החינוך למצב הקהילתי


לקח משמעותי שעלה הוא שעם פרוץ מצב חירום יש להפגיש בהקדם האפשרי את כל צוותי החינוך הנמצאים בגן שמואל (מהקיבוץ ושכירים המתגוררים בקיבוץ) יחד עם הנהלת החינוך, המזכירים, רכז שירותים, רכז התרבות ונציגי צח”י במטרה לחבר אותם להנחיות פיקוד העורף וההשלכות שלהן על מה אפשרי ומה אסור מבחינת ארגון של פעילויות חינוכיות ובמקביל לבצע תיאום ציפיות באשר ליכולות הצוות הקיים לקיים פעילויות במסגרת התנאים שההנחיות מאפשרות.


שת”פ חינוך תרבות ומעורבות צח”י בפעילויות של העלאת מורל קהילתי


החינוך והתרבות עבדו מאוד יפה ושיפרו את ההתנהלות תוך כדי ימי המלחמה וכל זאת כשיונת לא נמצאת. סוכם שיש חשיבות גדולה מאוד לרווחת ההורים והילדים ששתי המערכות הללו ישתפו פעולה בעת חירום ויחלו לקיים פעילות הפגתית כמה שיותר מהר.

עוד סוכם שנכון מאוד שגם צח”י והמת”פים מעורבים בחשיבה על העלאת המורל הקהילתי ולוקחים במשותף אחריות על פעילויות כמו חלוקות של פינוקים לבתי החברים וכי יש להמשיך ברוח הזו גם במצב החירום הבא!


פגישה עם מחלקת הביטחון במועצה


צח”י יקיימו פגישה עם מחלקת הביטחון של המועצה על-מנת לשפר את המענה המועצתי בכל הנוגע לסיוע כלכלי בתחזוקת המקלטים ושיפור התנאים לשהות ממושכת.


לסיכום,


הייתה תמימות דעים שהאווירה הניהולית הייתה מאוד טובה ושהיה שיתוף פעולה מצוין בין כל הגורמים. הניסיון ממצבי חירום קודמים מאז הקורונה הורגש היטב ולפחות בתוך הצוות הייתה תחושה שיש על מי לסמוך ושהעניינים מאוד בשליטה, ואנו מקווים שגם הציבור חש כך.


שאלון ציבורי לקבלת פידבק


לשם בירור תחושת הציבור הוחלט להוציא שאלון קצר לחברים על-מנת לקבל פידבק המתייחס לתפקוד של צח”י והמת”פים במהלך המלחמה וגם לקבל רעיונות לשיפור ההתנהלות שלנו לקראת הפעם הבאה בה הקהילה תזדקק לנו.

סיכום תוצאות השאלון יפורסם באופן שקוף לציבור.

השאלון חולק בתחילת השבוע וענו עליו כבר למעלה מ- 200 איש ומצורף גם פה בקישור מטה.

נודה לכל מי שעדיין לא ענה עליו שיקדיש לכך כמה דקות על-מנת שנקבל תמונת מצב קהילתית מהימנה ככל שניתן וממנה נלמד איך להשתפר.


צח”י והמת”פים

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן