עושים סדר | ועדת איכות הסביבה

חשוב לציין כי ללא מיון תהליך המחזור מאבד מיעילותו באופן משמעותי ביותר.

נתחיל בפח לפסולת אורגנית, הלא הוא –


הפח החום


כ40% מסך כל הפסולת הביתית בישראל מורכבים מאשפה רטובה, וכוללים בעיקר שאריות מזון. פסולת רטובה מהווה חומר גלם מעולה לייצור קומפוסט ודשן אורגני לחקלאות, ואף משמשת בהליכי יצור דלק ואנרגיה.

אלו הם סוגי הפסולת העיקריים שניתן להשליך לפח האורגני:

פירות | ירקות | מזון מבושל ומשומר | מאפים | חטיפים וממתקים | שמן | דגים | גלעינים וחרצנים | גלילי נייר טואלט, נייר סופג וטישיו | קליפות ביצים | קרטוני ביצים | אריזות נייר של קמח וסוכר | בשר ועצמות | חלב ומוצריו | זרי פרחים | שקיות תה | פקקי שעם | קיסמי עץ |  שערות ופרווה של חיות מחמד.

שימו לב: ניתן לזרוק את הפסולת לפחים אלו בתוך שקיות ניילון.


בשבוע הבא נעשה סדר בפסולת המתאימה לפח האריזות – הפח הכתום.

תודה על שיתוף הפעולה,

ועדת איכות הסביבה.

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן