פתק בכיס | נעמי יצהר


ליקרים של קיץ


(לליקרים של החורף: לימונצ’לו, תפוזים וחבריהם – יוקדש פתק נוסף).

ליקר ביתי הוא מוצר המזון הפשוט והמהיר ביותר להכנה, אם כי נדרשים מעט סבלנות ואורך-רוח המשתלמים מאוד, עד לזמן הבשלתו.

בסיס הליקר מורכב מאלכוהול (בו מושרים פירות, צמחים ותבלינים), מים וסוכר. בחירת סוג האלכוהול משפיעה על טעמו של הליקר והיא עניין של העדפה אישית.
הליקר אמור להכיל 15-50% אלכוהול ולפחות 10% סוכר.

בזכות אחוזי האלכוהול, המשקה נשמר שנים (אם אינו מחוסל הרבה קודם..).

חשוב מאוד: הכינו צנצנת זכוכית של ליטר עם סגירת גומי אטומה או כל מכסה אטום אחר.

1. בקיץ לכו על כל פירות הקיץ, ביחד או לחוד. קנו קילו פירות שאתם אוהבים, גם סוג ב’ יהיה מצוין: שזיפים, אגסים, אפרסקים, מנגו, פירות יער קפואים, מה שעולה בדעתכם. אתם יכולים להוסיף להם מקלות קינמון, מסמרי ציפורן, תרמילי הל או פיסות ג’ינג’ר.

2. האלכוהול הכי פשוט וזמין: בקבוק וודקה, אבל גם ג’ין או רום אם אתם מעדיפים.

3. הכנת הליקר: לשטוף, לחתוך ולהכניס את הפירות והתבלינים לצנצנת, להוסיף כוס סוכר ולצקת את האלכוהול. לסגור היטב ולהניח במקום חשוך לשישה שבועות.

4. בתום שישה שבועות, לסנן את הליקר מהחומרים המוצקים במסננת רשת + בד חיתול / גבינה. את הפירות רוויי האלכוהול אפשר לשמור לעוגות, גלידות או קינוחים.

5. לליקר המסונן יש להוסיף מים רתוחים על מנת למהול את ריכוז האלכוהול הגבוה: מוסיפים מים רתוחים בכמות שווה לכמות הליקר (או יותר – להורדת אחוזי האלכוהול, על פי טעמכם). סוכר – אם הליקר אינו מתוק דיו לטעמכם, הוסיפו ¼-½ כוס סוכר בכל פעם ובחשו היטב להמסתו, עד שתתקבל רמת המתיקות המתאימה לכם.

6. העבירו את הליקר לבקבוקים מחוטאים, סגרו היטב ושמרו במקרר (או בפריזר והוציאו כחצי שעה לפני ההגשה).

וקטנה אחרונה:
באיטליה יש גירסא של “ליקר תות קרמה” – במקום מים, מדללים את האלכוהול בשמנת מתוקה נוזלית, לא מוקצפת.
זה יעבוד נפלא עם כל ליקר פירות.

לכו על זה…


הרעיון של הפינה הוא להציע טקסט זמין בשלוף שיהיה בעת הצורך, שלא מאחסנים במוח, אלא בכיס.
מוזמנים לשמור הן בכיס הפיזי, מודפסים דרך האתר, והן בכיס הוירטואלי, בכל מקום בו תבחרו לשמור (טלפון נייד, טאבלט, מחשב הנייד, מחשב הנייח).


שבת שקטה ושיבת כל חטופינו בשלום

נעמי

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן