תוצרת בית | דנית ואופיר


עוגת התפוחים של עלה


מכינים תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ ומחממים תנור ל-180 מעלות.

מצרכים לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • ¼ כפית מלח
  • קורט סוכר (לבצק קצת מתוק יותר אפשר לשים 1 כף סוכר)
  • 200 גר’ מרגרינה (כמובן אפשר להחליף לחמאה)
  • 2 כפות מיץ לימון ו-3 כפות מים קרים מעורבבים יחדיו

הוראות הכנה:

מאחדים את כל החומרים לכדור בצק (אפשר כמובן במג’ימיקס) ומכניסים למקרר לעשר דקות. מחלקים את הבצק לשני חלקים: ⅓ ו- ⅔, ואת החלק הגדול (⅔) מרדדים לגודל התחתית של התבנית. חותכים 1 ק”ג של תפוחים או אגסים לקוביות קטנות ומניחים בקערה.

לתפוחים הקצוצים מוסיפים:

  • 3 כפות סוכר – לבן או חום
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כוס צימוקים (לא חייבים)
  • 1 כפית קינמון

מערבבים היטב ומפזרים על הבצק בתבנית. מרדדים את ⅓ הבצק הנותר לגודל התבנית, מכסים את התפוחים בבצק ומברישים בביצה טרופה או בחלב.

אופים בתנור מחומם ל180 מעלות כשעה, עד שהבצק העליון מזהיב.

מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים וזוללים. כאמור, אחרי לילה במקרר – טעמה של העוגה משתפר אף יותר!


בתאבון ושבת שלום,

עומר, דנית ואופיר.

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן