מאכלים מגוונים לבית הספר
- אצבעות מוצרלה (יש במיניכל)
- מאפינס מלוח (מתכון בהמשך)
- לביבות ירק
- מקלות/קוביות גאודה
- פיתה עם שמן זית וזעתר
- דגיגונים/שטוחים
- אקטימל
- אוכמניות
- קרקרים עם מטבל גבינה או אבוקדו
- סמוצ’י
- מנגו חתוך
- קלח תירס
- חביתה מגולגלת לרול
- טורטייה מרוחה בגבינות ועליהן מקלות של ירקות – מגולגלת וחתוכה
- “חביטורטי”- חביתה עם טורטייה (מתכון בהמשך)
מאפינס קוטג׳ וזיתים
מצרכים:
- 4 ביצים
- קופסת קוטג׳ – 250 גרם
- ⅓ כוס חלב
- ⅓ כוס שמן
- ½ כוס זיתים קצוצים
- ½ כוס גבינה צהובה
- 1 כוס קמח תופח
- ½ כפית מלח
- מעט פלפל שחור – לא חובה
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המצרכים, פרט לקמח
- מוסיפים את הקמח לערבוב נוסף
- מעבירים למנג׳טים מסיליקון או תבנית שקעים (כ 13-15 מנג׳טים)
- אופים כחצי שעה או עד הזהבה בתנור שחומם ל 180 מעלות
טיפ: ניתן להקפיא ולהפשיר במיקרו.
חביטורטי
מצרכים:
- 2 כפיות שמן
- 2 ביצים
- 1 טורטייה
- 2 פרוסות גבינה צהובה או גבינה מגוררת
- זיתים (תוספת על הטורטיה)
- ממרח – מטבוחה/קטשופ/פסטו…
אופן ההכנה:
- מחממים שמן במחבת
- שוברים לקערה את שתי הביצים, מוסיפים מלח ופלפל, וטורפים
- שופכים את הביצים למחבת ומחכים 30 שניות ורק אז מניחים את הטורטייה מעל
- ממתינים 2 דקות והופכים
- מורחים על החביתה את הממרח, מניחים את הגבינה הצהובה ומוסיפים זיתים ומה שאוהבים
- מקפלים לחצי (צורת סהר) ומטגנים עוד דקה מכל צד
- חותכים לשלושה חלקים ומכניסים לקופסת האוכל
בהצלחה, וספרו לנו איך יצא!
בתאבון, דנית ואופיר