תוצרת בית | דנית ואופיר


עוגת דבש קלאסית מושלמת

של נטלי לוין – עוגי.נט


המתכון מתאים לתבנית בקוטר 26 ס”מ או שתי תבניות אנגלישקייק.

לעוגה:

  • 4 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 240 גרם (2/3 כוס) דבש
  • 240 מ”ל (1 כוס) קפה חזק (נוזל), קר (כוס מים עם 2 כפיות קפה נמס מגורען)
  • 180 מ”ל (3/4 כוס) שמן
  • 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 320 גרם (2 ורבע כוסות) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה

להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.

ממשיכים להקציף ומוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל מרנג יציב.

בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, דבש, קפה, שמן, קינמון ווניל לתערובת אחידה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת החלמונים בזרם דק תוך כדי ערבול, עד שהכל אחיד.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

אופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

מצננים בטמפרטורת החדר והופכים על צלחת הגשה.

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

העוגה במיטבה לפחות יום-יומיים לאחר ההכנה, כך שמומלץ מאוד להכין אותה מראש.

ניתן לשמור את העוגה בכלי סגור במקרר עד 7-8 ימים.

מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר, אז היא במרקם האידאלי.

אם רוצים, אפשר להוסיף לעוגה גם אגוזים קצוצים.


בתאבון וחג שמח ומתוק,

אופיר ודנית

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן