עוגת תפוזים
כמות ל-2 או 3 תבניות אינגליש קייק.
מצרכים לבלילה:
- 4 ביצים
 - ¾ כוס שמן
 - 1 כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מנדרינות)
 - ½1 כוסות סוכר (אפשר קצת פחות)
 - 1 שקית סוכר וניל
 - 2 כוסות קמח + ½1 כפית אבקת אפיה (או קמח תופח)
 - גרידה מתפוז שלם
 - שוקולד צ’יפס (לא חייבים)
 
על העוגה המוכנה:
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
 
הוראות הכנה:
- לחמם תנור לחום בינוני
 - להקציף את הביצים בשלמותם עם הסוכר מס’ דקות עד שהקצף נהיה בהיר ותפוח
 - להוסיף סוכר וניל, מיץ, שמן וגרידת תפוז, ולבסוף קמח ואבקת אפייה. לערבב רק עד שמתאחד
 - להוסיף שוקולד צ’יפס (אם רוצים) מעורבבים בקצת קמח (קחו בחשבון שרוב השוקולד ימצא את דרכו לתחתית העוגה..)
 - למזוג לתבניות אינגליש קייק משומנות עד 3/4 גובה ומיד להכניס לתנור, כדי שהשוקולד לא ישקע
 - לאפות כ- 35 דק’. לשים לב לא לאפות יותר מדי, העוגה צריכה להיות לחה.
 - כשהעוגות יוצאות מהתנור לשפוך עליהן את מיץ התפוזים, כחצי כוס על כל אחת.
 
בהצלחה, ושיבואו עלינו ימים טובים ותפוזיים!
שבת שלום, דנית ואופיר