תוצרת בית | דנית ואופיר


עוגת תפוזים


כמות ל-2 או 3 תבניות אינגליש קייק.

מצרכים לבלילה:

  • 4 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מנדרינות)
  • ½1 כוסות סוכר (אפשר קצת פחות)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח + ½1 כפית אבקת אפיה (או קמח תופח)
  • גרידה מתפוז שלם
  • שוקולד צ’יפס (לא חייבים)

על העוגה המוכנה:

  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

הוראות הכנה:

  • לחמם תנור לחום בינוני
  • להקציף את הביצים בשלמותם עם הסוכר מס’ דקות עד שהקצף נהיה בהיר ותפוח
  • להוסיף סוכר וניל, מיץ, שמן וגרידת תפוז, ולבסוף קמח ואבקת אפייה. לערבב רק עד שמתאחד
  • להוסיף  שוקולד צ’יפס (אם רוצים) מעורבבים בקצת קמח (קחו בחשבון שרוב השוקולד ימצא את דרכו לתחתית העוגה..)
  • למזוג לתבניות אינגליש קייק משומנות עד 3/4 גובה ומיד להכניס לתנור, כדי שהשוקולד לא ישקע
  • לאפות כ- 35 דק’. לשים לב לא לאפות יותר מדי, העוגה צריכה להיות לחה.
  • כשהעוגות יוצאות מהתנור לשפוך עליהן את מיץ התפוזים, כחצי כוס על כל אחת.

בהצלחה, ושיבואו עלינו ימים טובים ותפוזיים!

שבת שלום, דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן