תוצרת בית | דנית ואופיר


מרק תירס בניחוח אסייתי


מתכון מתוך הבלוג Toucfood

מצרכים:

  • כ-3 כפות שמן זית
  • שקית גרגרי תירס קפואים (800 גר’), או 2 קופסאות שימורי תירס מסוננות, או הכי טוב: 3-4 קלחי תירס. התירס הלבן מהמיניכל – מעולה! רק להוריד את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין.
  • 2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 שיני שום חתוכות גס
  • 1 כפית ג’ינגר מגורר
  • ½ כוס קוואקר (שיבולת שועל) להכנה מהירה (לא חובה)
  • 5-6 כוסות מרק עוף/ירקות/מים
  • ¼ כוס רוטב צ’ילי מתוק
  • 2  כפות סויה
  • 1  כפית מלח
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 10 עגבניות שרי חתוכות ל-4
  • 1 כפית שמן שומשום

אופציונאלי להגשה: חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוץ (כמובן שעדיף של החממה!).

טיפ: המרק ישמח גם לחצי כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה בסוף הבישול.

הוראות הכנה:

  1. בסיר בינוני/גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד ששקוף
  2. מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות
  3. מוסיפים את השום והגינג’ר, מערבבים ומטגנים עוד כדקה
  4. מוסיפים כ-3/4 מגרגרי התירס, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות
  5. מוסיפים את ציר העוף/ירקות/מים רותחים
  6. מוסיפים את הקוואקר, הסויה, רוטב הצ’ילי המתוק, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט, מערבבים ומחכים לרתיחה
  7. מבשלים עוד 15 דקות על להבה חלשה-בינונית, או עד שהגזר מתרכך
  8. מסירים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט או בבלנדר רגיל
  9. מרתיחים שוב את המרק, מוסיפים את קוביות עגבניות השרי ואת התירס שנשאר, מבשלים עוד 2 דקות
  10. מכבים את האש ומערבבים פנימה כפית שמן שומשום

זהו! מוכן! מגישים חם עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצות.


בתאבון, וספרו לנו איך יצא!

שבת שלום, דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן