מרק תירס בניחוח אסייתי
מתכון מתוך הבלוג Toucfood
מצרכים:
- כ-3 כפות שמן זית
- שקית גרגרי תירס קפואים (800 גר’), או 2 קופסאות שימורי תירס מסוננות, או הכי טוב: 3-4 קלחי תירס. התירס הלבן מהמיניכל – מעולה! רק להוריד את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין.
- 2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
- 3 שיני שום חתוכות גס
- 1 כפית ג’ינגר מגורר
- ½ כוס קוואקר (שיבולת שועל) להכנה מהירה (לא חובה)
- 5-6 כוסות מרק עוף/ירקות/מים
- ¼ כוס רוטב צ’ילי מתוק
- 2 כפות סויה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 10 עגבניות שרי חתוכות ל-4
- 1 כפית שמן שומשום
אופציונאלי להגשה: חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוץ (כמובן שעדיף של החממה!).
טיפ: המרק ישמח גם לחצי כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה בסוף הבישול.
הוראות הכנה:
- בסיר בינוני/גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד ששקוף
- מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות
- מוסיפים את השום והגינג’ר, מערבבים ומטגנים עוד כדקה
- מוסיפים כ-3/4 מגרגרי התירס, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות
- מוסיפים את ציר העוף/ירקות/מים רותחים
- מוסיפים את הקוואקר, הסויה, רוטב הצ’ילי המתוק, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט, מערבבים ומחכים לרתיחה
- מבשלים עוד 15 דקות על להבה חלשה-בינונית, או עד שהגזר מתרכך
- מסירים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט או בבלנדר רגיל
- מרתיחים שוב את המרק, מוסיפים את קוביות עגבניות השרי ואת התירס שנשאר, מבשלים עוד 2 דקות
- מכבים את האש ומערבבים פנימה כפית שמן שומשום
זהו! מוכן! מגישים חם עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצות.
בתאבון, וספרו לנו איך יצא!
שבת שלום, דנית ואופיר