קרקרים נטולי גלוטן מקמח שקדים
מצרכים:
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 ביצה
- 1 כפית גדושה תערובת תבלינים כלשהי – טוסקנה / זעתר וכו’ (אם בתערובת אין מלח – להוסיף כ-½ כפית מלח), אפשר גם רק מלחפלפל.
- 2 כפות שמן זית ועוד שמן זית לשימון
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- בקערה, שמים את כל המרכיבים ומערבבים היטב עד שהם מתגבשים לכדי בצק. אין צורך במיקסר, פשוט לערבב עם כף ואם צריך – ללוש מעט עם הידיים כדי לגבש את המרכיבים לכדי בצק
- משמנים שני דפי אפיה בשמן זית, מניחים את הבצק בין שני הדפים כשצדם המרוח כלפי הבצק ומרדדים לעלה דק
- מסירים את הדף העליון ומעבירים את דף האפיה עם הבצק לתבנית, וחורצים עליו סימני חיתוך לריבועים או מעוינים
- מכניסים לתנור לכ-8 דקות או עד שמזהיב (תלוי בתנור)
- מוציאים, מצננים קצת, חותכים / שוברים – ומגישים
בקבוק יין, גבינות של המחלבה, ממרחים… ואתם על ענן!
בתאבון, וספרו לנו איך יצא!
שבת שלום, דנית ואופיר