תוצרת בית | דנית ואופיר


קרקרים נטולי גלוטן מקמח שקדים 

התבלינים של איילת


מצרכים:

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית גדושה תערובת תבלינים כלשהי – טוסקנה / זעתר וכו’ (אם בתערובת אין מלח – להוסיף כ-½ כפית מלח), אפשר גם רק מלחפלפל.
  • 2 כפות שמן זית ועוד שמן זית לשימון

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • בקערה, שמים את כל המרכיבים ומערבבים היטב עד שהם מתגבשים לכדי בצק. אין צורך במיקסר, פשוט לערבב עם כף ואם צריך – ללוש מעט עם הידיים כדי לגבש את המרכיבים לכדי בצק
  • משמנים שני דפי אפיה בשמן זית, מניחים את הבצק בין שני הדפים כשצדם המרוח כלפי הבצק ומרדדים לעלה דק
  • מסירים את הדף העליון ומעבירים את דף האפיה עם הבצק לתבנית, וחורצים עליו סימני חיתוך לריבועים או מעוינים
  • מכניסים לתנור לכ-8 דקות או עד שמזהיב (תלוי בתנור)
  • מוציאים, מצננים קצת, חותכים / שוברים – ומגישים

בקבוק יין, גבינות של המחלבה, ממרחים… ואתם על ענן!


בתאבון, וספרו לנו איך יצא!

שבת שלום, דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן