תוצרת בית | דנית ואופיר


מרק כתום אסייתי מיוחד במינו


מצרכים:

  • חתיכה בינונית של דלעת
  • 3 גזרים
  • בטטה אחת גדולה או 2 קטנות
  • בצל אחד חתוך לקוביות
  • חתיכה קטנה של ג’ינג’ר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 פחיות קרם קוקוס
  • 500 מ”ל מים
  • כפית אבקת קארי, מלח, פלפל
  • כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
  • כמה טיפות שמן שומשום (לא חובה)
  • גרעיני דלעת או גרעיני חמניה (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • חותכים את כל הירקות לקוביות
  • מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות
  • מוסיפים את יתר הירקות: דלעת, בטטה, ג’ינג’ר ומטגנים מעט
  • מוסיפים את קרם הקוקוס והמים (לא לוותר על השלב הזה!)
  • מוסיפים אבקת קארי, מלח ופלפל לפי הטעם
  • מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים
  • טוחנים את המרק ומתקנים תיבול
  • מוזגים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום וכוסברה קצוצה, מפזרים גרעיני דלעת או חמנייה ואוכלים בכיף!

הטריק של המרק הטעים הזה הוא שכל הירקות מתבשלים בקרם הקוקוס עם אבקת הקארי, וכך מתקבלים הטעמים האסיאתיים המיוחדים שלו.


בתאבון, וספרו לנו איך יצא!

שבת שלום, דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן