תוצרת בית | דנית ואופיר


בגט צרפתי ביתי ללא לישה

מתכון של קרן אגם


מצרכים לשלושה בגטים:

  • 500  גר’ (3.5 כוסות) קמח חלה/לחם/לבן רגיל
  • 5 גר’ (1 כפית) שמרים יבשים
  • 2 כפיות גדושות מלח דק
  • 10 גר’ (1 כפית) דבש (או סילאן)
  • 360 מ״ל (1.5 כוסות) מי ברז
  • אופציונלי: להוסיף כוס זיתים קצוצים לבצק

לאפייה:

  • 3-4 קוביות קרח

הוראות הכנה:

לילה קודם מכינים את הבצק: בקערה מניחים את כל חומרי הבצק ובעזרת כף עץ מערבבים מעט רק עד לאיחוד של החומרים (אל תתפתו לעשות שום דבר מעבר לערבוב קל של 10-20 שניות) במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים מעט מים.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר או במקרר.

שימו לב: בחודשים דצמבר-אפריל לא להתפיח במקרר! בחודשים אפריל עד נובמבר זמן ההתפחה יכול להישאר אותו הדבר אבל במקרר. ניתן להתפיח גם 24 שעות במקרר זה אפילו עדיף ומצויין!

למחרת: מחממים תנור ל-225 מעלות (אפשר טורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (למי שיש אבן פיצה יכול למקם אותה במרכז התנור על הרשת).

מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח.

הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, כדי שכל הבצק יהיה מקומח.

אם נותרו צדדים לא מקומחים בשלב הזה פשוט תגלגלו את הבצק בתוך הקמח.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם.

בעזרת הידיים, מותחים את הבצק על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב. מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח, זה ישטח אותו עוד טיפה.

כדי לעבוד נכון תוודאו שהבצק נמצא רוחבית אליכם.

מקפלים שלישי תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומתחילים קצת לעצב עם הידיים, כדי ליצור גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.

מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה, חותכים שלושה/ארבעה פסים לאורך הבצק.

כשכל השלושה מוכנים, זורקים לתחתית התנור את קוביות הקרח, ממש על התחתית. זה יוצר קראסט מדהים לבצק והקוביות נמסות ומתאדות. (אפשר לשים את הקרח גם בתוך קערה חסינת חום בתחתית התנור).

מיד מכניסים את הבגטים לתנור (אין צורך בהתפחה שנייה).

אופים 20-25 דקות עד שהבגטים שחומים.

טיפ: הבגטים במיטבם ביום האפייה ואף סמוך ליציאתם מהתנור, אבל אפשר להקפיא אותם כשהם טריים, להפשיר ולחמם שוב לפני הגשה.


בתאבון ושבת שלום,

דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן