תוצרת בית | דנית ואופיר


סלט כרוב עם נודלס


מרכיבים לסלט:

  • כרוב אחד בינוני או חצי כרוב גדול חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות סירופ מייפל אמיתי או 3-4 כפות סוכר חום דמררה
  • חופן שקדים פרוסים מולבנים
  • חופן חמוציות
  • 2 שקיות מפוררות של נודלס ללא בישול של אוסם (יש במיניכל, בתוך חבילה של נודלס יש 4 שקיות)

מרכיבים לרוטב:

  • ½ כוס שמן
  • ¼ כוס חומץ
  • 3 כפות דבש
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • 2-3 כפות חרדל דיז’ון

אופן ההכנה:

מניחים את הכרוב החתוך בקערה.

למחבת יבשה ללא שמן מוסיפים את השקדים ואת הנודלס המפוררים. מזהיבים מעט ומוסיפים את המייפל/סוכר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2 דקות. להיזהר לא לשרוף! אמור להיווצר קרמל עם שקדים ונודלס. מורידים מהאש ומצננים. אם מתקשה- פשוט לפורר עוד פעם. להוסיף את החמוציות ואת הקרמל לכרוב.

בקערה נפרדת – לערבב את כל מרכיבי הרוטב, לטעום ולשפר טעמים.

לפני ההגשה לשפוך את הרוטב על הסלט, לערבב ולהתענג.


כיכר קממבר אפויה (רחלי קרוט)


מצרכים:

  • 1 כיכר קממבר (אפשר להכין עם ברי)
  • 3 כפות דבש
  • ½ כפית מלח גס
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית אבקת שום
  • 3 ענפי טימין

מכינים את הקממבר: בתוך קערה שמתאימה לתנור או בתבנית תנור, מניחים נייר אפייה ומעליו מניחים את הגבינה.

יוצרים חריצים לאורכה ולרוחבה של הקממבר, בחלק העליון, כך שנוצרים מרובעים. חשוב מאוד לחתוך ½ ס”מ ולא יותר כדי שהגבינה לא תתפרק לגמרי באפייה.

מזלפים מעל דבש ומפזרים מלח, פלפל שחור, אבקת שום ועלי טימין. תהיו נדיבים עם התיבול זה מושלם עם הדבש.

אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות או עד שהגבינה מותכת מבפנים.

מגישים מיד, כל עוד הגבינה חמה, ביחד עם קרקרים, לצד באגט או בליווי לחם טרי.

בתאבון וחג שמח!

דנית ואופיר

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן