ספגטי ברוטב עגבניות – עומר מילר
מצרכים:
- 1 חבילה ספגטי דק
- 3 כפות שמן זית + אקסטרה לשלב הטחינה
- 1-2 פלפל צ’ילי טרי – לא חובה
- 6-8 שיני שום, קלופות
- 2 עלי בזיליקום (כמובן שאפשר יותר!)
- 1 עלה מרווה – לא חובה
- ¾ סלסלה עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר (אפשר גם סלסלה שלמה)
- ¾ כפית מלח
שדרוג:
- 40 ג’ חמאה או ½ מיכל שמנת מתוקה
- ½ כפית צ’ילי גרוס
אופן הכנה:
- פורסים את השום לפרוסות די עבות וחוצים את פלפל הצ’ילי לאורכו. כדאי להפטר מהגרעינים שלא יהיה חריף מדי
- חוצים את העגבניות לחצי
- במחבת רחבה מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום (והמרווה אם יש לכם) על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך
- מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש לגבוהה. מערבבים במשך 2 דקות
- מכסים ומבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר הבישול ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה
- מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר/מעבד מזון וטוחנים. אפשר להוסיף קצת שמן זית שיפתח את המרקם ויהפוך אותו ליותר רך, לא חייבים
- בשלב הזה מבשלים את הספגטי בהרבה מים מומלחים עד למידת העשייה האהובה עליכם ומסננים מנוזלים. משאירים בצד חצי כוס מים
- מחזירים את הרוטב למחבת ומוסיפים חמאה או שמנת עם פלפל צ’ילי. אפשר גם בלעדיהם. מערבבים
- מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב. אם הרוטב סמיך לכם מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים ממי הבישול
טיפים
- אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של בזיליקום אפשר לשים גם יותר
- הרוטב יראה לכם קצת סמיך וזה בסדר, הוא נפתח בצורה מדהימה כשמוסיפים את הספגטי ואפשר תמיד להוסיף ממי בישול הפסטה
- מומלץ להגיש גם עם גילופי גבינת פרמזן ועלי בזיליקום מעל
ספרו לנו איך יצא!
בתאבון, אופיר ודנית