גלידה ביתית מ-2 מרכיבים
מצרכים:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל) (מי שאוהב פחות מתוק אפשר לשים 3 מיכלים)
- 1 פחית חלב מרוכז
- 1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את מיכלי השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
- מוסיפים את החלב המרוכז והווניל וממשיכים להקציף עוד דקה
- זה הזמן לתוספות: מחלקים את הגלידה לכמה קופסאות ומוסיפים תוספות כרצונכם
ו..זהו! יש לכם גלידה מעולה! מכסים היטב ומכניסים למקפיא למשך הלילה.
רעיונות לתוספות:
פירות – ניתן לשלב פירות טריים, עדיף כשהם חתוכים לקוביות קטנות, ממש בתוך הגלידה או להניח אותם מעל. הפירות שעובדים הכי טוב הם הפירות הרכים יותר: מנגו, פירות יער, אננס, מישמש, אפרסק וכו’.
שוקולד וממרחים – ניתן להוסיף כל ממרח שאוהבים, כמו ממרח חלבה, פיסטוק, נוטלה, חמאת בוטנים ועוד. מחממים כמה שניות במיקרו כף מהממרח ומערבבים עם חצי מיכל שמנת מתוקה עד שנוצר רוטב סמיך. את הרוטב משיישים לתוך הגלידה או מערבבים לגמרי.
עוגיות ותוספות קרנצ’יות – עוד אופציה נהדרת היא להוסיף עוגיות או חטיפים פנימה. ניתן לקצוץ עוגיות אוריאו, לוטוס, עוגיות חמאה, מקופלת, סניקרס וכו’. מומלץ לעטר את הגלידה עם התוספות גם מלמעלה.
אגוזים ודומיהם – תוספת מאוד אהובה היא קוקוס קלוי או פרוסות שקדים קלויות. כל מה שצריך זה לקלות מעט שקדים או פרוסות קוקוס על מחבת עד שהם מזהיבים, לצנן ,ולהוסיף לגלידה. כמובן שאפשר לגוון גם עם פקאנים קצוצים, אגוזי מלך קלויים ועוד אגוזים שאתם אוהבים.
טיפ למתקדמים: גלידה תמיד באה טוב בתוך גביע איכותי. תנו קפיצה לוניליה והשקיעו כמה שקלים מהמינוס בגביעי גלידה איכותיים…
ספרו לנו איך יצא!
קיץ כיפי ובטוח, אופיר ודנית