תפוחי אדמה מעוכים
מצרכים:
- 10-15 תפוחי אדמה קטנים – בינוניים
- 4 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה דק או ½ כפית אבקת שום – לא חובה
- כפית מלח גס
- 2 ענפי רוזמרין – לא חובה
אופן הכנה:
- ממלאים סיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה
- מנקים את תפוחי האדמה, אבל לא קולפים, ומכניסים למים הרותחים.
- מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מתפרקים. מסננים היטב מכל הנוזלים ומצננים מעט
- מערבבים בכוס או קערה קטנה את השמן והשום
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומורחים אותו ב- 2 כפות מהשמן עם השום
- מניחים את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית עם רווחים ביניהם ומועכים אותם עם תחתית של כוס, כך שהקליפה מתפקעת והתוך יוצא קצת החוצה
- מזלפים מעל את יתרת השמן עם השום
- מפזרים מלח גס על תפוחי האדמה ואם רוצים מפזרים מעל גם עלי רוזמרין, אורגנו, טימין, בזיליקום, פפריקה או כל תבלין שאוהבים
- אופים עד שתפוחי האדמה צלויים לגמרי ואפילו קצת שרופים.
זהירות – ממכר!
“תוצרת בית” יוצאת לפגרת קיץ קצרה. בקרוב נשוב עם מתכונים טעימים ומפתיעים!
בתאבון ושבת שלום,
דנית ואופיר