פיצה ביתית
בצק ל2-3 פיצות גדולות:
- ½ קילו קמח (½3 כוסות)
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- ½ כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- ½1 כוסות מים חמימים
הוראות הכנה:
- מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח
- מוסיפים שמן זית ומים, לשים כ-10 דקות במיקסר או ידנית
- שמים בקערה משומנת להתפחה
- מתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
רוטב עגבניות:
- 2 כפות שמן זית
- רוטב פיצה של המפעל, או 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות או 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
- 4 שיני שום כתושות
- חופן עלי בזיליקום מהחממה, חתוכים
- תיבול: כפית סוכר, כפית מלח, מעט פלפל, מעט אורגנו מיובש
הוראות הכנה:
- מטגנים מעט את השום בשמן זית
- מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות, בזיליקום ותבלינים
- מבשלים מספר דקות ומצננים
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מרדדים את הבצק לצורת עיגול על תבנית פיצה או תבנית תנור, מוסיפים שליש מכמות הרוטב, מפזרים מלמעלה גבינת גאודה של המחלבה ומקשטים בבזיליקום. מוסיפים בנדיבות כל תוספת אהובה.
אופים כ-10 דקות עד להשחמת הבצק ולבעבוע של הגבינה.
פורסים בעזרת גלגלת או סכין חדה, סופרים עד 100 כדי לא לשרוף את הלשון וזוללים בהנאה.
בתאבון, וספרו לנו איך יצא!
דנית ואופיר