תוצרת בית | דנית ואופיר


רק אומרים חג ביכורים וכבר אתה רואה בעיניי רוחך את הטריבונות, מרגיש עיקצוץ ברגליים לרקוד את “ישנם ימים ללא מרגוע”, מתמלא גאווה בתהלוכת הענפים, מתרגש מהרונדו הבין דורי, ורק מחכה לנאום של בני…


בחג ביכורים כולם אוכלים על הדשא ליד הבית, זה כתוב בתקנון אורחות חיים! אז למען כל הכייף הזה אנחנו תורמות לכם מתכון נפלא: בורקס שבלול מפילאס, ממולא בתרד וגבינות. כל החומרים הם מתוצרת מקומית ונמצאים בהישג יד: במיניכל, במחלבה ובחממה ההידרופונית.



בורקס שבלול תרד וגבינות


המצרכים:

  • חבילת בצק פילאס מופשר (על פי ההוראות באריזה)
  • חבילת תרד של החממה ההידרופונית
  • 1 קופסא גבינה בולגרית של המחלבה או גבינת פטה
  • 100 גר (חצי קוביה) גבינת גאודה של המחלבה
  • חופן עלי זעתר טריים (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • שומשום
  • מלח, פלפל


אופן ההכנה (ראו גלריית תמונות מעלה):

  • במחבת גדולה חולטים את התרד עם מעט שמן זית עד שהוא מאבד מנפחו. מסננים ומניחים לצינון.
  • בקערה גדולה מערבבים גאודה מגוררת וגבינה בולגרית מפוררת. מוסיפים מלח (לא הרבה כי הבולגרית מלוחה), פלפל ואת עלי הזעתר תוך כדי מעיכה עם מזלג.
  • מוסיפים את התרד לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.
  • פותחים את גליל הבצק, משאירים על הניילון, ובעזרת סכין מחלקים אותו לשתי רצועות ארוכות.
  • מניחים בתחתית החצי התחתון כמחצית מהמילוי ומגלגלים בצורה הדוקה עד שנוצר גליל בצק.
  • את הרולדה שנוצרה מניחים במרכז תבנית עם נייר אפיה וכורכים בצורת שבלול.
  • חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק שנותרה וממשיכים להגדיל את השבלול.
  • מברישים את השבלול בביצה טרופה ומפזרים שומשום מלמעלה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ30-40 דק עד שהשבלול מזהיב.


טיפ – השבלול מוכן בוודאות כאשר גם התחתית שלו זהובה. ב-10 הדקות האחרונות לאפיה ניתן להעביר את התנור לחום תחתון בלבד. 

ספרו לנו בתגובות איך יצא!
בהצלחה, חג שמח ובתאבון

 

שתפו :

Subscribe
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמע לשמוע את דעתך!x
דילוג לתוכן