השיבוץ הקרוב | שיבוץ ג'
שישי-שבת,09-10/12
השיבוץ הבא | שיבוץ ד'
שישי-שבת, 16-17/12
יש להתחבר כדי להגיב
גיליון 24 | 09.12.2022
בשער: זריעת חיטה בזיתא ג’, נובמבר 2022
צילום: שחר הרשקוביץ
שישי-שבת,09-10/12
השיבוץ הבא | שיבוץ ד'
שישי-שבת, 16-17/12
יש להתחבר כדי להגיב
תודה ישראל!
הוא הקדים את זמנו והקים את אתר האינטרנט של הקיבוץ הרבה לפני שמרבית הקיבוצים בכלל חשבו על כך.
במסגרת האתר הוא גם ייסד את אתר הנצחת הקהילות (יחד עם טל רותם), אתר המוסד החינוכי (יחד עם אברמלה פרנק) ואת אתר חג הביכורים בשנת ה-90 לקיבוץ (יחד עם צוות החג).
מאז הקמת האתר, במשך 25 שנה, הוא מתחזק אותו, מייצר מאגר מידע המונגש לציבור ומשקיע מזמנו לטובת כולנו.
עכשיו הוא מסיים ומעביר את המושכות, וזו הזדמנות להודות מקרב לב לישראל רפפורט על שנים רבות של עשייה חברתית ודיגיטלית באחזקת אתר הקיבוץ.
בכל פעם מחדש מרגש אותנו לפגוש חברים שהתמסרו לתחום כזה או אחר של עשייה חברתית ופעלו בו במשך שנים ארוכות. זה מעורר הרבה כבוד והערכה ואולי גם השראה עבור הצעירים שלנו.
אנו מודים לך ישראל על כל השנים של הקמה, אחזקה ופיתוח האתר!
ורד גולן וסנדרה קציר לקחו את ניהול האתר מידיו המסורות של ישראל.
אנו מודים להן על רוח ההתנדבות ולקיחת האחריות מתוך הבנה שמדובר בניהול כלי תקשורתי חשוב ביותר בקהילתנו.
ישראל ימשיך לנהל את אתר ההנצחה כל עוד כוחו במתניו.
שבת שלום, איריס ועילם
יש להתחבר כדי להגיב
סיכום תקופה
תחום העבודה והתעסוקה עובר בשנים האחרונות תהפוכות גדולות ביותר. שינויים משמעותיים שהקורונה האיצה אותם מאוד: שינויים טכנולוגיים, תרבותיים ולעיתים אף חוקיים – משפיעים מאוד על שוק העבודה הארצי והעולמי.
לטוב ולרע שינויים אלה לא יעצרו בשער הקיבוץ, ולכן נכון להכירם ולהיערך אליהם. במהלך השנים שעבדתי בגן שמואל, זה מה שניסיתי לעשות. מקווה שהצלחתי להעביר את רוחות השינוי שנושבות בשוק התעסוקה.
כחלק מאסטרטגיה זו היפנתי את עיקר המאמצים שלי לפיתוח ההון האנושי הגן שמואלי, כדי שיהיה מצויד בכמה שיותר כלים ויכולות להתמודדויות הנדרשות בשוק העבודה העכשווי.
במהלך שנים אלה מירב כהן ואנוכי דייקנו ושיפרנו את אופן עבודת ועדת השכלה. הקפדנו על ליווי של המבקשים ללמוד, תוך הכוונה לצרכי גן שמואל ושוק העבודה בכלל, בנינו קריטריונים מהודקים, ועשינו מאמצים גדולים להוסיף עוד כספים לטובת הכשרות ולימודים, ממקורות שונים.
בצוות מש”א התרכזנו בשיפור הליווי שאנחנו מספקים למחפשי ומתלבטי העבודה. לא רק בתחום של “מה פנוי כרגע”, אלא – מה נכון לך? איך מחפשים? ואיפה? כולל הפנייה החוצה לייעוץ על פי הצורך. כל זאת, מתוך תפיסה שכשאדם עובד במקום שתואם את יכולותיו ותשוקותיו – הוא פרודוקטיבי יותר, מאושר יותר ובדרך כלל גם מצליח להתפרנס יותר.
בניית עתודה ניהולית היא עוד דרך לפתח הון אנושי, וזאת עשינו דרך ליווי הדוק ומקצועי של מנהלי הפעילויות השונות בכדי להקל על עבודתם ולשכלל את יכולותיהם הניהוליות. הוצאנו לפועל שני קורסי פיתוח מנהלים בהם השתתפו כ-40 מנהלים ומנהלות מכל הפעילויות של הקיבוץ, ובכלל זה גם מהמפעל.
עודכחלק מפיתוח דור העתיד קיימנו סדנה לצעירי הקיבוץ לגבי כיווני קריירה אפשריים, תוך בחינת החוזקות של הצעיר למול דרישות והאפשרויות הקיימות בשוק העבודה. כל זאת, גם לטובת סיוע בבחירת מסלול לימודים נכון ומותאם לצעיר עצמו. הסדנה היתה מוצלחת ביותר, ורק חבל שלא היו עוד צעירים שהשתתפו ונהנו ממנה.
מתוך הרבה כבוד לא רק "לעתידי" אלא גם לקיים ולעבר, הצטרפתי לדינה גביש ורונית דה פאס בהובלת תהליך קהילתי רחב שעסק ועודנו עוסק בתהליכי פרישה מעבודה. האם, איך ומתי?... הובלנו תהליך ציבורי שכלל סדנה מוצלחת מאוד לפורשים מהעבודה, במהלכו הם עסקו במחשבות, רצונות וחששות שלהם סביב פרישה או הישארות בעבודה מעבר לגיל פנסיה. קיימנו גם יום עיון למנהלים בנושא חשוב, משמעותי ורגיש זה, בכדי ללמדם איך לגשת לסוגיה המורכבת עם עובדים שלהם הנמצאים בגילאים הרלוונטיים.
לצערי לאורך כול תקופת עבודתי בגן שמואל, נאלצתי לעסוק רבות בתחום רישום העבודה. מערכת המידע היתה ועדיין לא מדויקת ומעודכנת מספיק. הציבור לא מספיק זוכר לדווח, והצורך בעיסוק בדיווחי עבודה רחוק מלהיגמר. אין כל ספק שהמצב היום משופר לעין ערוך, אולם עדיין נדרשת עבודה רבה כדי להביא את המערכת למאה ה 21.
וכמובן שאסור לשכוח שלמעלה משנה וחצי עסקנו בקורונה...
למרות שזה היה מתחת למודעות הציבורית, תחום משאבי האנוש בארץ עבד במהלך משבר הקורונה קשה מאוד. וכך גם אנחנו כאן בקיבוץ - הוצאנו והחזרנו מחל"ת שכירים של הקיבוץ, וליווינו עובדי חוץ שיצאו וחזרו מחל"ת. עסקנו רבות בהפניית עובדים פנויים למשימות קורונה שונות כגון שמירה, בייביסיטר, משלוחים וכדומה. נאלצנו לעשות "משפטי שלמה" מי זכאי להיכנס למערכות החינוך ומי לא, משימה שהייתה קשה עבורי באופן אישי מאוד! ההכרה בכעס ובקשיים הקהילתיים שהנושא מעלה, יחד עם ההבנה לגבי המשמעויות הרגשיות והחינוכיות הנרחבות, עשו משימה זו לבלתי אפשרית עבורי בשלב מסוים. אמנם הקורונה עברה לשמחתנו, אבל אני מאמינה כי השאירה את רישומה אצלנו בדרכים שאינן תמיד מודעות לנו (ראה סעיף ראשון על חלק משינויים בשוק העבודה..).
אני רוצה לנצל הזדמנות זו ולהודות לכל שותפי לעבודה הנוכחיים והקודמים – למת"פים, למנהלים וכמובן לצוות מש"א המופלא, שאמנם השתנה חדשות לבקרים אבל כל הזמן כלל אנשים מצוינים, ובראשם מירב כהן שהייתה לי שותפה אמיתית וחברה.
תודה לכל קיבוץ גן שמואל, חברותיו וחבריו על הזכות לעבוד איתכם. הכרתי קהילה חזקה, נעימה, אוהבת, חמה ומפרגנת. מאחלת לכם שעל החלקים האלה תדעו איך לשמור.
מאחלת המון הצלחה לאלון קרל בתפקיד חשוב ומורכב זה!
מורן
יש להתחבר כדי להגיב
עברו שלושה חודשים מאז הפעם האחרונה שכתבתי בעלון, ואנחנו כבר בעיצומו של הסתיו (נכון שדצמבר ואנחנו בטוחים שכבר אמור להיות ממש חורף בחוץ, אבל טכנית החורף מתחיל רק ב21 לדצמבר).
מה שמאפיין את הסתיו בהקשר של הגשמים זה שהמופעים שלהם מקומיים ואין תפרוסת אזורית אחידה. לדוגמא, יש הבדל של מעל 10 מילימטר גשם בין חלקות דמיירה לחלקת זיתא ג', ופער של עשרות מילימטרים בין גן שמואל לאזור גבעת עדה.
יש סיבה שאני מספר לכם את כל זה, והיא תקופת זריעות החורף. בעונה החקלאית הזאת אנחנו זורעים את החלקות בחיטה ושעורה שישמשו מזון לפרות ברפת שלנו.
מועד הזריעה המומלץ על פי משרד החקלאות הוא ה15 בנובמבר ולא לפני. ההמלצה מתבססת על ממוצע גשמים רב שנתי אזורי, כאשר הרציונל מאחורי ההמלצה הוא איזון בין החשש שנזרע מוקדם מידי - ואז אנחנו עלולים לקבל גשם שינביט את הזרעים, אך לאחריו עלול להיות חודש שחון ואז הגידול יפגע. מן הצד השני - לא נתכנן לזרוע בדצמבר שכן אז אנחנו מסתכנים בכך שעברו כבר שתיים-שלוש מערכות גשם משמעותיות ואז לא נוכל לעלות על השדות עם הכלים.
בנוסף, משך גידול החיטה הוא כ-120 ימים, ואנחנו לא רוצים למשוך את קציר החיטה ליותר מתחילת חודש אפריל - כי אחרי קציר החיטה מיד עולים לעבד את החלקות לזריעות הקיץ.
ובפועל? (דמיינו את הקול של דדה) "דחילק תיכנס לזרוע חבל על הזמן" - בפועל אנחנו עובדים במרץ מסביב לשעון כדי להספיק את כל הדונמים...
סופ"ש נעים,
שחר
יש להתחבר כדי להגיב
< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >
ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת
השבוע אירחנו בספריית הילדים
את טל מלוכנא עם דריה ושולה הכלבה!
תודה גדולה.
נשמח לעזרתכם בפתיחת הספרייה, ברישום ההשאלות וכמובן לארח אתכם.ן לשעה קלה של סיפור וחוויה משותפת.
יצרנו טופס מקוון להרשמה לשעות הסיפור. התאריך הקרוב הפנוי הוא ה-28/12, מוזמנים.ות להתארח אצלנו!
להתראות בספרייה, עינת בן-זאב
יש להתחבר כדי להגיב
ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת
אין אריות כאלה
מאת אמי רובינגר
דריה פוסטל-מלוכנא
בת שנתיים, גנון תלתל
הכי אוהבת את האריה על הסיר
ספריית הילדים פתוחה לעיון,
הפעלות וגם להשאלות,
בכל יום רביעי החל מהשעה 16:00
להתראות!
יש להתחבר כדי להגיב
ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת
חברות וחברים,
מצורפת תכנית הפעילויות לשבוע הבא. למעוניינים - ניתן לקבל לוח פעילות חודשי מודפס בבית נחמה.
בואו בשמחה!
שבת שלום, צוות בית נחמה
יש להתחבר כדי להגיב
ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת
בשבוע הבא בחממה למוסיקה:
טריו בן חיים
קונצרט שני בסדרה!
בואו לנוח מאתגרי החיים
ולהנות ממוזיקה טובה ואיכותית
יום שבת, 17/12
11:00 - קפה ועוגה
11:30 - תחילת הקונצרט
לתושבי גן שמואל הכניסה חופשית
בכל שאלה ובקשה מוזמנים לפנות לרינת.
שבת שלום, ולהתראות בחממה למוזיקה!
יש להתחבר כדי להגיב
תערוכה חדשה בגלריה:
מעל השדה שלא אראה עוד
דנה בומץ
הפתיחה ביום שבת הקרוב, 10/12
שעות פתיחת הגלריה
חמישי | 16:00-18:00
שישי, שבת | 11:00-14:00
מוזמנים ומוזמנות באהבה!
יש להתחבר כדי להגיב
סיפורן האמיתי של "הג'ייניות", קולקטיב נשים מחתרתי שפעל בשיקגו בשנות ה-60 על מנת להעניק בסודיות הפלות בטוחות עבור כ-12,000 נשים ונערות.
הסרט מסופר מנקודת מבטה של ג'וי, אישה מהפרברים ואם לנערה חריפה ביותר. חיי המשפחה המאושרים של ג'וי בהם היא משתפת את חברתה הטובה ביותר, לאנה, יוצאים מאיזון כאשר ההריון לו ציפתה כל כך מסכן את חייה.
לרכישת כרטיסים ופרטים נוספים
לחצו כאן
חברי וחברות הקיבוץ מוזמנים לרכוש כרטיסים (30 ש"ח) גם דרך שלומית אלוני כחצי שעה לפני ההקרנה, בכניסה לפואיה
יש להתחבר כדי להגיב
ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת
שלום מונדיאל
שלום לצופים האדוקים, לצופים הסלקטיביים, לאוהדים, לנשים ולחברות שלהן וגם לכאלה שכשמתחיל משחק הם סוגרים את הטלוויזיה.
קשה שלא להיסחף להתלהבות, להתרגשות, לפרשנויות ובעיקר ל’ביחד’ המשפחתי, החברי והקיבוצי שהמונדיאל מביא אתו.
אז לכבוד כולכם ולכבוד הפתעת המונדיאל, נבחרת מרוקו – קבלו מתכון מהאחת והיחידה, בשלנית על עם נגיעות מרוקאיות: קלר מידן.
מתכון מרוקאי אסלי, שמביא את ניחוחות המדינה הזאת. המתכון מעט מורכב, אבל אם תעקבו אחרי שלבי המתכון במדויק – בטוח שתצליחו ולא תצטערו.
אז שיהיה לנו חג מונדיאל שמח!
למתכון והוראות ההכנה – לחצו עוד
עודפסטייה מרוקאית
מאפה בשר חריף עם מעטפת מתוקה
מצרכים:
הוראות הכנה:
במעבד מזון קוצצים את הבצל.
באותו מעבד (בלי לרחוץ אותו) קוצצים בפולסים את הפרגית ומעבירים לקערה גדולה.
מעמידים שני סירים על האש.
בסיר מספר 1: מקפיצים את האגוזים ומוסיפים להם לאט לאט את יתר הפרי היבש שקצצנו ואת הצימוקים.
בסיר מספר 2 (סיר גדול): מקפיצים את הבצל שקצצנו עד שהוא שחום יפה – לא שרוף. מוסיפים לבצל המטוגן את הפרגית הקצוצה, מטגנים ומוסיפים גם את הבקר הטחון. מערבבים ומטגנים. כשהכל מטוגן יפה מוסיפים לתערובת את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים.
עכשיו יש לנו בסיר: בשר פרגית טחון, בשר בקר טחון, פירות יבשים ובצל מטוגן. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות. מתבלים בזנגביל, פלפל שחור, קינמון, אגוז מוסקט ומלח.
לוקחים תבנית פיירקס או סיר שמתאים לתנור.
משמנים את עלי הפילו בחמאה או בשמן זית. מסדרים את העלים המשומנים כשהם מכסים גם את הפנים וגם את הדפנות, שחלק מהעלה משתפל מהסיר/תבנית, (כדי שאפשר יהיה לקפל אותם מעל התערובת). כדאי שיהיו לפחות 3 שכבות של עלים.
ממלאים בתערובת הבשר והפירות היבשים.
סוגרים את העלים מעל המילוי.
מורחים ביצה על כל המאפה ומפזרים קצת צנוברים. אופים ב-190 מעלות.
המאפה מוכן כשעלי הפילו חומים ושזופים.
מקררים את המאפה ומפזרים למעלה אבקת סוכר (כן, כן).
שימו לב: מידת החריפות של הבשר תלויה בפלפל השחור - כל אחד לפי הבנתו וטעמו.
בהצלחה, בתאבון, וספרו לנו איך יצא!
שבת שלום, דנית ואופיר
יש להתחבר כדי להגיב
חידת תרתי משמע
בן גביר מגוש לאומי מעורבב
יוצר פעילות חדשה לילדים בקיבוץ
(5,3,7)
שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il
בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר
פתרון החידה הקודמת: הפוך על הפוך
ענו נכונה וזכו בהגרלה: יעל ודורון ארזי
יש להתחבר כדי להגיב
תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון
ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.
תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il
להתראות בעלון הבא,
ורד גולן
יש להתחבר כדי להגיב
כל הזכויות שמורות לקיבוץ גן שמואל © 2022
Powered By emilion