עלון קיבוץ גן שמואל

גיליון מס’ 4 | 24.06.2022
צילום שער: שחר הרשקוביץ
שתילת אבטיחים בזיתא ג’, השבוע

חברתנו היקרה נטע סיון איננה


23.06.2022 - 12.07.1936


יושבים שבעה בביתם של נטע וגידי,

ביום שישי, 10:00-14:00

ביום שבת, 10:00-13:00

                16:30-19:30

ובימים ראשון עד שלישי, 09:30-14:00

                                    17:00-20:00

0

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן המזכירים | איריס ועילם

חברות וחברים שלום,

אתמול אחה"צ נפרדנו מחברתנו היקרה נטע סיון, ובערב - שמחנו בשמחתם של שי וענבל ומשפחותיהם שסוף-סוף ניצחו את הקורונה והתחתנו.

במעגל החיים שלנו עצב ושמחה שלובים יחדיו והמעבר ביניהם לעיתים מורכב ומאתגר את הלב.

לצד המורכבות, אנו מוצאים את עצמנו משתאים ונרגשים נוכח הסולידריות והחברות, הבאים לידי ביטוי באירועים כאלה. בתפקידנו כמזכירים, אנו רואים כיצד ההתגייסות למען משפחה ברגעי העצב או השמחה מחזקת, תומכת ומעמיקה את החיבור הרגשי לקיבוץ ולחבריו.

ברקע האירועים הללו, מתקיימת הצבעה (שבעת כתיבת שורות אלה, עדיין אין אנו יודעים את תוצאותיה) המעוררת מחלוקת וסערת רגשות בקרב חלק מהציבור. אנו מודעים לכך, ויחד עם זאת, מאמינים שניתן לנהל מחלוקת באופן תרבותי בכלים הדמוקרטיים שלנו, מבלי להיבהל מהמתח שנוצר ומתוצאות ההצבעה, יהיו אשר יהיו.

אנו שולחים חיבוק של תנחומים לגידי ולמשפחת סיון, וחיבוק של שמחה לשי וענבל ומשפחותיהם.

שבת שלום, איריס ועילם

0

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן המזכירות

בישיבה שהתקיימה ב-08.06 המזכירות דנה בנושאים הבאים: שרי גדות – הודעה על עזיבת הקיבוץ, שמרית שוויגמן (בת זוגו של גיא שוויגמן) – מעבר למועמדות, ותקנון הקליטה המחודש (המשך דיון מישיבה קודמת).

0
לפרוטוקול >

יש להתחבר כדי להגיב

שיחת קיבוץ | הקלפי פתוחה להצבעה

הנושאים להצבעה משיחת הקיבוץ שהתקיימה ביום א' (19.06):

  • אישור הדו"ח הכספי של הקיבוץ לשנת 2021
  • אישור פורמלי לחלוקת רווחים לחברי הקיבוץ מרווחי שנים קודמות
  • אישור פורמלי להעברת רווחים לקרן המילואים
  • קרן מילואים - אישור דו"חות כספיים לשנת 2021, אישור חלוקת ההכנסה החייבת של הקרן
  • המלצת הנמ"צ: העברת ספריית העיון לחלל הספרייה הלימודית, לטובת הסדרת חדר ישיבות ומשרדים לחברים

הקלפי הממוחשבת פתוחה להצבעה עד היום (ו', 24.06) בשעה 12:00


להצבעה (חברי וחברות קיבוץ בלבד) לחצו כאן

0
לצפייה בשיחת הקיבוץ האחרונה >

יש להתחבר כדי להגיב

משולחנו של מרכז המשק

בישיבת ועדת משק שהתקיימה ביום א' (19.06) הוצגו הדו"ח הכספי של הקיבוץ לשנת 2021, וסיכום הרבעון הראשון של טריסן לשנת 2022.

0
לתקציר הישיבה >

יש להתחבר כדי להגיב

הנהלת המגזר הצרכני | ריכוז שירותים

בישיבת הנהלת המגזר הצרכני שהתקיימה ביום א', 19.06, עלו הנושאים הבאים:

  • תוצאות תקציב הוצאות קיום ל-4 החודשים הראשונים של 2022
  • עדכונים כלליים
  • פעילות צוותי רשות הבנייה בנושאים שונים – איתי הראל
  • פעילות בריכת השחייה – אסתי ספיר
0
לסיכום הישיבה >

יש להתחבר כדי להגיב

נהיגה ללא רישיון בקלאב-קאר ורכיבה על אופניים חשמליים ברחבי הקיבוץ | פנייה לציבור

חברים, הורים, ונערים יקרים –

לפני כשנה קם צוות לטיפול בהתנהגויות מסוכנות של בני נוער במרחב הציבורי.

הצוות הוקם על-מנת לנסות ולמנוע התנהגויות מסוכנות של בני נוער בשטחי הקיבוץ שאינם בתחום הנעורים (בשטח הנעורים החינוך אחראי על טיפול).

הצוות כולל את עילם (מזכיר), נעה הגני והילה סיוון (יעוץ ילדים וחברים), אור גולדמן (נציג הנהלה ציבורית של החינוך), שי מיכאל וחובב שלח (חינוך).

מזה זמן, חלה עליה מסוכנת במספר הנערים והנערות שנוהגים ללא רישיון (טרקטור/רכב) בקלאב-קאר ורוכבים על אופניים חשמליים לפני הגיל המותר ע”פ חוק. כיוון שיש בנושא סכנה רבה, וכיוון שגם היו מספר פניות של חברים בנושא, הצוות לטיפול בהתנהגויות במרחב הציבור נפגש עם ועדת רכב והתקיים דיון.

עוד

סיכום הדיון:

  • אנחנו מזכירים שמדובר בשני כלי רכב מסוכנים ובעלי עוצמה לא מבוטלת, שיכולים בשנייה של היסח-דעת לגרום לנזק רב ברכוש וסכנה ממשית לבריאות הסובבים.
  • החוק קובע כי:
    1. נהיגה בקלאב-קאר מחייבת רישיון נהיגה לטרקטור או רכב ואסורה גם במקרים שיש מבוגר עם הנער
    2. רכיבה על אופניים חשמליים מותרת מגיל 16 ומעלה
  • הצוות וכל מוסדות הקיבוץ פונים לכל ההורים, רכזי ענפים, בעלי קלאב-קרים, נערים ונערות שנוהגים ללא רישיון או לפני שהגיעו לגיל הנדרש לאופניים חשמליים, להפסיק את התופעה.
  • נהיגה בכל כלי רכב ללא רישיון נהיגה, או מתחת לגיל המינימלי המותר, מסכנת לא רק את הנוהג אלה את הסביבה כולה. לכן, מוסכם על הצוות ועל כל הנוגעים בדבר שהטיפול בנושא זה צריך לשאת פרי ואם הפניה הציבורית לא תשפר את המצב, הצוות יצטרך לבחון דרכים אחרות להתמודדות עם הבעיה, כולל זימון אישי של ההורים הנוגעים בדבר לצוות.

הצוות ומוסדות הקיבוץ פונים ומבקשים מכל מי שפועל בנושא זה בניגוד לחוק, ובכך מסכן את עצמו ואחרים, לעשות את המעשה הנכון ולסייע לנו מנוע את התופעה.

תודה מראש על שיתוף הפעולה,

ועדת רכב וצוות לטיפול בהתנהגות מסוכנת של בני נוער במרחב הציבורי

0

יש להתחבר כדי להגיב

פינות נוי | ניר רותם וצוות גינות נוי


קתרנתוס ורוד


כינוי: וינקה ורודה

משפחה: משפחת ההרדופיים

מיקום: טיילת הכניסה לקיבוץ, וערוגות פורחות רבות ברחבי הקיבוץ


שבת שלום חברים,

השבוע שתלנו בטיילת פרחים עונתיים קיציים, והמרכזי ביניהם הוא הקתרנתוס הורוד.

זהו צמח נהדר, יפה וחזק, המגיע בגוונים רבים של ורוד/אדום/סגול/לבן, ואוהב השקיה מעטה יחסית.

משום מה בארץ חל בלבול, וכמעט כולם קוראים לקתרנתוס - "וינקה", למרות שוינקה זה צמח דומה אך שונה.

הקתרנתוס הוא צמח מאוד פופולרי בארץ ולרוב משמש כעונתי קיצי על אף שהוא יכול לשרוד מספר שנים. 

כמו רבים במשפחת ההרדופיים, גם הקתרנתוס הינו צמח רעיל, אבל זה כבר נושא לשבוע אחר. על קצה המזלג רק אגיד שאנחנו חיים בשלום לצד המון צמחים שעדיף לנו לא לאכול אותם.


עם פרסום פינתנו בשבוע שעבר, גיל אורן הסב את תשומת לבנו שבריכת הנוי בתמונה היא אינה הבריכה של בית אורי, אלא צולמה בגינה האגדית של רחל שי, לכיוון דשא האשלים.

מה אתם חושבים?

מוזמנים לכתוב לנו פה בתגובות!

להתראות בשבוע הבא, ניר וצוות הנוי.

0

יש להתחבר כדי להגיב

החממה ההידרופונית | ליאור גולדשטיין

בטורים הקודמים דיברנו על החממה עצמה ועל שיטת הגידול ההידרופונית. עכשיו – נרד לתכל’ס: מה אפשר לגדל בעצם?


קצת על חסה


כיום יש בעולם קרוב ל-30 זנים שונים של חסה, ובארץ ניתן למצוא כ-10 מהם. באשר לגידול, נהוגות כיום שתי שיטות: השיטה העתיקה באדמה, והשיטה החדשנית, במצעים מנותקים.

בשיטה ההידרופונית שבה אנו עובדים, שתילי החסה צפים בבריכות מים על גבי מצע של קלקר, והתוצאה היא חסה נקייה מאדמה. האדמה היחידה שקיימת במערכת היא האדמה שבה נזרע הזרע ומכילה את השורשים הראשונים של השתיל. החסה אינה עוברת ריסוס או הדברה כך שלמעשה אין צורך בשטיפה משום שאין בה שאריות של אדמה מהקרקע.

עוד

פה ושם עלולים להסתתר בין העלים חרקים שהצליחו להשתחל פנימה, משום שהחממה אינה סטרילית לגמרי או מנותקת ב-100% מהסביבה החיצונית, כמו גם אבק מבחוץ שעשוי להיכנס דרך מערכת האוורור של המתקן, אבל חומרים כימיים – אין!

צריכה של החסה ההידרופונית חוסכת לצרכן הסופי זמן ניקוי והתעסקות עם הירק עד לשלב האכילה. כמעט ואין פחת של ירק כמו בחסות שגדלות בקרקע, והצפי הוא שבעוד עשור החקלאות המודרנית תוביל למהפך, וכל החסה שנצרוך תגדל מחוץ לאדמה.

עבור החקלאי מדובר בשיטה שמזרזת משמעותית את קצב הגידול ומחזורי הגידול. בשל השליטה בבקרת האקלים של בית הגידול (חממה, במקרה שלנו..) - ניתן לגדל מסביב לשעון ולאורך כל עונות השנה בהשוואה לשדה הפתוח, כשקצב הגידול עומד על 21-30 יום בחממה לעומת 45-60 יום בשטחים הפתוחים!

בנוסף לכל אלה, השיטה גם חסכונית מאוד במים ובשטח, כיוון שהיא ממחזרת את המים בסחרור וניתן לגדל בה בצפיפות כפולה מאשר באדמה, כלומר לגדל פי 2 תוצרת למטר רבוע!

כל זאת בנוסף להימנעות מהדברה שציינו קודם, שנותנת תוצרת נקייה ולא מרוססת בחומרים שונים.


היצרנית הכי גדולה בעולם של חסה (ואנדיב/עולש) היא, איך לא, סין.

בעולם מייצרים בכל שנה כ-23.5 מיליון טונות של חסה. הסינים לבדם מייצרים 12 מיליון טון חסה בשנה (כלומר - 51% מהחסה בעולם גדלה בסין!), יותר מפי שניים מהמדינה הבאה אחריה ברשימה (ארה"ב – שמייצרת 5 מיליון טונות בשנה - 22% מהתצרוכת העולמית).


בחממה שלנו גידלתי כבר שישה סוגים שונים של חסה: סלנובה (בתמונה מעלה - סלנובה סגולה), מסולסלת, אייסברג, ערבית/רומית, ליטל ג'ם ולאליק, כאשר במדד הפופולריות בגן שמואל – חסה לאליק לוקחת בגדול!

על פי המחקרים, הרבה בריאות יש בחסה: היא עשירה בנוגדי חמצון התורמים לבריאות העין ולהפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן. היא מהווה מקור חשוב לחומצה פולית וכן לוויטמין C ולבטא-קרוטן, מקור חשוב לויטמין K. אלו - תורמים גם הם להפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן, וחלקם אף תורמים להפחתת הסיכון לשבץ מוחי, קטרקט וסיבוכי סוכרת, וכן לשמירה על תפקוד מערכת החיסון, לגדילה תקינה, לשמירה על בריאות העור, לקרישת הדם ולחוזק העצם.


בפעם הבאה נדבר על עשבי התיבול השונים שגדלים בחממה, ובינתיים, החסה שלנו מחכה לכם במקרר בחדר האוכל ובמערכת ההזמנות של החממה!

0
לקבוצת הוואטסאפ של החממה >

יש להתחבר כדי להגיב

ערב סיום שנת המצוות | קבוצת ספיר

ילדי והורי קבוצת ספיר

מוסרים תודה מקרב לב

לכל השותפים והשותפות

להצלחת ערב סיום שנת המצוות


קרן חיון, שירן זאודרר, ליאן מילגרם,

אנשי מערכת החינוך, עילם בר לב,

איילת גיל, שחר שלום, רינת לומסטרה,

ליאורה אורן, גפן אהרון,

צוות ההגברה והתאורה המסור מהנעורים,

איילת ייטב, גיל אורן, דפנה סיטנר,

קב' לוטוס והוריהם - על ההקמה והפירוק,

ולכל ההורים והנוער המוכשר

שהתגייסו להפקה ולביצוע


תודה גדולה ולהתראות בשמחות!

התמונה באדיבות הנעורים

0

יש להתחבר כדי להגיב

מופע סיום שנת המצוות | סרטון


צפייה מהנה


צילום ועריכה: אוריין ונורית רון קישיק

0

יש להתחבר כדי להגיב

שלוש קומות | היכל התרבות מנשה יום ב', 27.06, 20:30

עיבוד לרב המכר של הסופר הישראלי אשכול נבו, שהופך כאן לדרמה איטלקית המבוימת על ידי אשף הקולנוע האהוב נני מורטי, שאחראי ל"אמא שלי" ול"חדרו של הבן" המופתי. 

בסגנון וברגישות האופייניים לסרטיו, מורטי משרטט דיוקן של בניין שיכול להיות ממוקם בכל מקום בעולם, ואת סיפורם של אנשים המתמודדים עם הקושי להיות הורים, אחים ושכנים - ולמצוא מקום לחמלה ואהבה.


לתקציר הסרט, צפייה בטריילר,
כרטיסים ופרטים נוספים - לחצו כאן


חברי וחברות הקיבוץ מוזמנים לרכוש כרטיסים (30 ש"ח) גם דרך שלומית אלוני כחצי שעה לפני ההקרנה, בכניסה לפואיה.

0
ללוח המופעים המלא >

יש להתחבר כדי להגיב

מגדל התבואות | עזרה בזיהוי

נשמח לעזרה בזיהוי החתום או החתומה

בספר האורחים של מגדל התבואות

(בתמונה המצורפת)


באם החתימה מוכרת לכם.ן אנא כתבו לנו כאן בתגובות או במייל למיכל שבולת


בימים אלו מוצגת במגדל תערוכת צילומי טבע שצולמו בקיבוץ

בהשתתתפות ג'ובק רוטברד, ישראל אדר, ניבה כהן, אילן נחמיאס ועירד סולניק

הציבור מוזמן לבקר בשבתות ובחגים מ-11:00 ועד 14:00

להתראות, צוות מגדל

0

יש להתחבר כדי להגיב

לֹא עַל עֵץ וְלֹא עַל שִׂיחַ | מן הארכיון


חלוקת אבטיחים, 1977


אליעזר שניידר, חיים שרון, יעקב חנני,

ישראל אייזנברג, צשק רוזנטל,

ישראל אדר, יהושע הניג, יצחק רימון

0

יש להתחבר כדי להגיב

תוצרת בית | דנית ואופיר

הפעם אנחנו בעניין עגבניות,

עגבניות שרי. המצאת המאה!

המתכון אמנם פשוט, אבל הטעם… טעיםםם!

הזכויות למתכון הן של השף עומר מילר, אבל כל אחת ואחד מכם יכולים להוסיף ולגרוע כרצונכם ולעשות אותו לשלכם.

כל המרכיבים בהישג יד במיניכל, ומתוצרת החממה והמחלבה שלנו.

נסו ותהנו!

לרשימת המצרכים ושיטת ההכנה – לחצו “עוד”

עוד

ספגטי ברוטב עגבניות – עומר מילר


מצרכים:

  • 1 חבילה ספגטי דק
  • 3 כפות שמן זית + אקסטרה לשלב הטחינה
  • 1-2 פלפל צ’ילי טרי - לא חובה
  • 6-8 שיני שום, קלופות
  • 2 עלי בזיליקום (כמובן שאפשר יותר!)
  • 1 עלה מרווה - לא חובה
  • ¾ סלסלה עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר (אפשר גם סלסלה שלמה)
  • ¾ כפית מלח
 

שדרוג:

  • 40 ג' חמאה או ½ מיכל שמנת מתוקה
  • ½ כפית צ’ילי גרוס
 

אופן הכנה:

  • פורסים את השום לפרוסות די עבות וחוצים את פלפל הצ’ילי לאורכו. כדאי להפטר מהגרעינים שלא יהיה חריף מדי
  • חוצים את העגבניות לחצי
  • במחבת רחבה מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום (והמרווה אם יש לכם) על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך
  • מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש לגבוהה. מערבבים במשך 2 דקות
  • מכסים ומבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר הבישול ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה
  • מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר/מעבד מזון וטוחנים. אפשר להוסיף קצת שמן זית שיפתח את המרקם ויהפוך אותו ליותר רך, לא חייבים
  • בשלב הזה מבשלים את הספגטי בהרבה מים מומלחים עד למידת העשייה האהובה עליכם ומסננים מנוזלים. משאירים בצד חצי כוס מים
  • מחזירים את הרוטב למחבת ומוסיפים חמאה או שמנת עם פלפל צ’ילי. אפשר גם בלעדיהם. מערבבים
  • מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב. אם הרוטב סמיך לכם מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים ממי הבישול
 

טיפים

  • אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של בזיליקום אפשר לשים גם יותר
  • הרוטב יראה לכם קצת סמיך וזה בסדר, הוא נפתח בצורה מדהימה כשמוסיפים את הספגטי ואפשר תמיד להוסיף ממי בישול הפסטה
  • מומלץ להגיש גם עם גילופי גבינת פרמזן ועלי בזיליקום מעל
 
 

ספרו לנו איך יצא!

בתאבון, אופיר ודנית

0

יש להתחבר כדי להגיב

תומר והאבודים | צילום: גיל אורן

תומר ועדי עם לוקים מושלמים
מהבגדים האהובים שנשכחו מאחור

והפעם: One Piece Collection


כתום זה השחור החדש


מזהה את הגלביה?

האוברול נראה לך מוכר?

בואו לקומונה בשעות הפעילות:

ימים א', ג', ה':  06.00-17:00
ימים ב', ד':       06:00-16:00
יום ו':               06.00-13:00

0
לשעות פתיחת ענפי השירות >

יש להתחבר כדי להגיב

נקודה למחשבה | גלעד קאלך

חידת תרתי משמע


האבוקה תבער על ראש הנכנס וזה מבלבל ילד פיראי
(4,4)


שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il

בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר


פתרון החידה הקודמת: חוגגים לספיר בר מצווה

ענה נכונה וזכה בהגרלה: ליאור גולדשטיין

0

יש להתחבר כדי להגיב

זה הכל להפעם

תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון


ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.


תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il

להתראות בעלון הבא,
ורד גולן

0
לכל העלונים >

יש להתחבר כדי להגיב

דילוג לתוכן