עלון קיבוץ גן שמואל

גיליון מס’ 6 | 08.07.2022
בשער: עיתונים על הספה, 1959
סמק ערמון – ארכיון הקיבוץ

משולחן המזכירים | איריס ועילם

"דף הבית" מס' 6 עלה לאוויר, ונראה לי אך מתאים להתייחס אליו במסגרת מילות הפתיחה שלנו.

העברת מידע מקיף ככל האפשר לחברי הקיבוץ, היא אחת הדרכים לשתף ולהביא, את כלל הציבור, למעורבות בחיי הקהילה.

ה"מקומי" כלוח מודעות דיגיטלי, התחיל לפעול לפני כשנתיים כאלטרנטיבה זמינה ונגישה יותר למרבית החברים, בהשוואה ללוח המודעות שבכניסה לחדר האוכל.

"דף הבית" מהווה המשך ישיר למגמה זו, ומעביר מידע שבועי מממלאי התפקידים, מהוועדות השונות ומהמתרחש בחצר הקיבוצית.

מלוא ההערכה לורד גולן שיצרה כאן משהו חדש, צעיר ודינמי, שמאפשר - בנוסף להעברת מידע - גם אפשרות לתגובות והבעת דעה, ובכך משפר אף יותר את השותפות והמעורבות של החברים במתרחש בקיבוץ.

האם אתם קוראים את העלון?

נהנים ממנו?

נשמח לקבל תגובות, הערות, הארות, רעיונות והצעות לשיפור.

שבת שלום, איריס.

0

יש להתחבר כדי להגיב

מזל טוב


יוני 2022


למרדכי יסעור ליום הולדתו ה-90


למישה בר אילן ליום הולדתו ה-80


לאילן שדה ליום הולדתו ה-85


ליאיר רונן ליום הולדתו ה-80


ליוסי ארזי ליום הולדתו ה-75


זר ברכות

מכל בית גן שמואל

0

יש להתחבר כדי להגיב

בשעה טובה


לאסנת צפוני ורן דגן להולדת הבן

לברוריה ויפתח צפוני להולדת הנכד

לחדוה צפוני להולדת הנין העשירי!


בריאות ונחת להורים ולמשפחות

0

יש להתחבר כדי להגיב

קול ששון וקול שמחה


לשי אורן וענבל מרום

שפע ברכות לרגל חתונתכם!

לעוד שנים רבות של שותפות ואהבה


🖤

0

יש להתחבר כדי להגיב

עובר ושב


שמרית שוויגמן ואורי גל

התקבלו למועמדות

המשך השתלבות נעימה בקיבוץ


אידן רוט

יצא לחופש צעירים

צאתך לשלום ודרך צלחה

0

יש להתחבר כדי להגיב

קול קורא | ועדת מינויים


רכז.ת וחבר.ה בועדת השכלה


להגשת מועמדות או המלצה על מועמד.ת ניתן לפנות עד ה-18.07 במייל לסנדרה, או ליצור קשר עם אחד מחברי וועדת מינויים: אילן בן שימול, סנדרה קציר, עופר בנדיקט, ג'ני בנדק, שי אורן, יותם זומרפלד, עמיר ליזון ומורן יהלום.

0
למסמך המפורט >

יש להתחבר כדי להגיב

ספרית הילדים וגומות חן | הפתיחה

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >
התמונות באדיבות החינוך, עינת בן-זאב ור.שירותים


ביום רביעי אחר הצהריים חנכנו את ספרית הילדים המחודשת ואת גומות חן במשכנן החדש – בית החינוך!

אירחנו את ילדי וילדות הגיל הרך ונהנינו משעת סיפור עם אורית קוליקובסקי


ספרית הילדים תהיה פתוחה לעיון והפעלות בלבד

בכל יום רביעי מהשעה 16:00


חן ורותם לרשותכן ב’גומות’ כמו תמיד 


לקריאת הברכה החגיגית של צוות החינוך >

עוד
 

יורם טהר לב, בשירו "החולמים אחר השמש", כתב:

 

"בין הברושים והכרם שנית נעבור

בין הערביים שוטפות סנוניות את העמק

ערב יפה וחמים שט על גגות ותלמים

אנו כמו כל החולמים אחר השמש"

 

לעמוד כאן היום מלווה בהרבה התרגשות, וברור כי אנחנו רק פרק בתוך סיפור. ויש כאן סיפור ויש כאן חלום, ויש הרבה אנשים טובים שסייעו בדרך.

 

חן,

הגומות ואת, זה חיבור התואם את השלב ההתפתחותי בו נמצאים התינוקות והאימהות, שעבורן כאן זה – בית. יחד עם רותם, את פוגשת אימהות בשלב שבו עוד אין נפרדות ברורה והמקום הזה כל-כך מזוהה איתך. עם הטוב שבך, עם הנתינה האינסופית שלך.

נדמה, שכל המעורבים בהקמת המקום הזה, עבדו בתחושת שליחות. לראות את החיוך שלך המתפשט על השפתיים עם כל יום שעבר, חימם את הלב וריגש.

 

עינת ונעמי,

אומרים, שהייתה כאן ספריה – ממלכה לפני שהגעתי. ברור, שהמקום החדש הוא לא ה"חלום" בהתגשמותו ובכל זאת... התגייסתם כשהמשימה העיקרית הייתה להחזיר מפגש ילדים- וספרים. אז כן, היו פשרות בדרך אבל התקבלה ספרייה לתפארת, שכבר פועלת וקולות ילדים נשמעים. הרבה שותפים היו למהלך הזה וכרגע לא אמנה את כולם. אבל ברור שבלי החזון שלכם, הנתינה ושעות העבודה, זה לא היה קורה.

מארק טוויין כתב, "לאדם שלא קורא ספרים טובים, אין שום יתרון על-פני אדם שלא יודע לקרוא". ואנו שמחים על כל מפגש כאן המחבר בין ילד – אדם וספר.

מי ייתן ונזכה עוד לחלום ולהגשים חלומות.

בריאות טובה לנעמי ותודה גדולה לכם,

צוות חינוך גן שמואל

0

יש להתחבר כדי להגיב

פינות נוי | ניר רותם וצוות גינות נוי

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >


כסיית האבוב


מיקום: טיילת הכניסה וברחבי הקיבוץ

משפחה: קסאלפיניים

ארץ מוצא: הודו


שלום חברים וחברות,

החודש עשינו מתיחת פנים לכסיית האבוב בטיילת, ועכשיו בפריחה אפשר לראות אותה בשיא תפארתה.

מדובר בעץ בינוני, נשיר מותנה, בעל פריחה צהובה מרשימה מאוד ופירות גליליים מאורכים בצבע חום כהה.

כסיית האבוב שייכת למשפחת הקסאלפיניים (קטניות), משפחה מוצלחת כזאת, בעלת הרבה צמחים מיוחדים ויפים, כמו גם הצאלון משבוע שעבר.

אני אמעיט במילים ורק אגיד שיש כמה עצים כאלה ברחבי הקיבוץ, ושממש עכשיו מומלץ לעצור על ידם, ולהתפעל עם העיניים והאף, שכן בנוסף למראה המלבב - לפריחה יש גם ריח נעים.

שבת שלום,

ניר וצוות גינות נוי

0

יש להתחבר כדי להגיב

החממה ההידרופונית | ליאור גולדשטיין

חושבים שהמשפחה שלכם מסובכת??

אצל הנענע המצב עוד יותר מסובך!


קצת על נענע


הנענע מגיעה ממשפחת השפתניים, משפחה ענפה בעולם הצמחי שמורכבת ממעל ל-240 סוגי צמחים שונים שמסתעפים לעוד כ-3,500 מינים שונים!

קרובי משפחתה הם בין היתר צמחים כמו: מרווה, לבנדר, טימין, זוטה, מליסה ועוד…

כמו שאנחנו מכירים בעולם הצמחים, מהרבה מהם ניתן להפיק שמן לטובת שימושים שונים לאדם (תעשיית המזון, תעשיות הבריאות וכו’). לנענע יש שמן מיוחד שמכיל חומר הנקרא מנתול.

עוד

מה מיוחד במנתול?

כשאתם צורכים נענע, היא מפרישה שמן ריחני מתקתק שנקרא מנתול. מולקולת המנתול היא קטנה יחסית, ובצריכה שלה היא נקשרת בגוף לקצות תאי העצבים שרגישים לטמפרטורה ומגבירה את הרגישות שלהם לקור. כלומר - התחושה של הקור כשאתם לועסים מסטיק למשל (או במשחות שיניים או במשחות לשרירים למיניהן) מגיעה מאותו מנתול, שמופיע באופן טבעי בנענע (וכמובן מיוצר גם באופן מלאכותי בתעשייה).

הנענע גדלה בישראל כצמח בר באזורים לחים לצד נחלים בעיקר, ובארץ היא משמשת כתוסף הכי אהוב לכוס תה חם, אבל לא רק: היא משמשת גם כתוסף וכתבלין בבישולים, סלטים, שייקים, שוקולדים ואפילו סתם כעלי קישוט (לעומת זאת, בסיגריות מנתול אני לא בטוח שמדובר על תוסף טבעי...).

הנענע היא שיח חזק ומשתרע, ששולח שלוחות לכל עבר ולכן מומלץ לשתול אותה באדנית או עציץ גדול כך שניתן לשלוט על קצב הגידול שלה, כל זאת עד שמגיע החורף, אז היא נוטה להתחיל להיראות עצובה ואין עליה יותר עלים. עם בוא האביב, מתחיל להתחמם והיא פורצת שוב בקצב גידול מטורף.

הנענע אוהבת הרבה מים אבל לא פחות חשוב מזה אוהבת גם הרבה שמש, אז מומלץ לשתול אותה במקום מואר וחשוף לשמש של של לפחות 6 שעות ביום. כנראה בגלל זה בחורף כששעות השמש פוחתות והטמפרטורה צונחת היא נכנסת לדיכאון, אולי זה מה שמבאס אותה... לכן, לקראת החורף מומלץ להכניס אותה לאזור קרוב יותר לבית, מתחת לגגון או פרגולה, לשמור שתהיה במקום שזוכה לכמה שיותר שמש, במידת האפשר, אך עדיין חמים יותר ומוגן מרוחות שיעזרו לה לשרוד בחורף.

הנענע היא חברה חדשה יחסית בחממה, רק כמה חודשים. היא צמח קלאסי למים ולשיטת הגידול ההידרופונית. היא שולחת שורשים לכל עבר, מעל המים, בתוך המים, היא אפילו לא חייבת מגע ישיר עם המים, מספיק אזור לח והשורשים שלה יסתדרו כבר...

את הנענע (כמו בניסוי משבוע שעבר עם הבזיליקום) ניתן להרבות בשיטה של ייחורים די בקלות, פשוט קוטפים ענף עם מספר מפרקי עלים, מורידים את העלים במפרקים התחתונים, מניחים בכוס מים על השיש ובתוך מספר ימים יצמחו להם שורשים חדשים ויהיה ניתן לשתול אותה מחדש.

אתן כאן גם תשובה לשאלה שנשאלתי: מה ההבדל בין נענע ומנטה? מנטה היא בעצם סוג של נענע חריפה יותר (נקראת באנגלית: Peppermint). הסוג שגדל אצלנו בחממה הוא סוג של נענע המכונה "נענע מנטה ספרדית". זוהי נענע חזקה וארומטית מאוד, שמשדרגת כל משקה, תבשיל או כל מה שתבחרו להכין!!!
0
לקבוצת הוואטסאפ של החממה >

יש להתחבר כדי להגיב

הגלריה לאמנות | אורית קוליקובסקי

ביום שבת ה-16.7, בשעה 12:00

תתקיים פתיחה חגיגית של התערוכה:


החבר יוחנן


יוחנן סימון, צייר מוערך באמנות הישראלית, היה חבר קיבוץ גן שמואל בין השנים 1936-1953.

תערוכה זו, באוצרותה של טלי תמיר, סוגרת את תערוכות שנת המאה שהתקיימו בגלריה. יוצגו בה חומרים מהארכיון על החיים בקיבוץ בראשית דרכו בשנות ה-30 וה-40 מזווית הראיה של יוחנן סימון, וכמו כן, תוכלו לפגוש בציורי דמויות ומצבי חיים משנים אלו בקיבוץ.


רשמו לפניכם ובואו!

0
לדף הפייסבוק של הגלריה >

יש להתחבר כדי להגיב

חנות ספרים בפריז | היכל התרבות מנשה יום ב', 11.07, 20:30

וינצ'נזו מקדיש את חייו לחנות הספרים שלו, פנינה של טעם טוב בכיכר פריזאית קסומה, ולבתו אלברטין המקורקעת לבית.

הוא עטף עצמו בקליפה מגוננת שעשויה להיסדק בכל רגע. ואכן, כשיום אחד נכנסת לחנות בסערה אישה בשם יולנד, וינצ'נזו נותר המום ומוקסם.

אישיותה הסוערת של האישה מאתגרת אותו, וצדדים באישיותו שנדמה כשכבר הושתקו מתעוררים לחיים חדשים.

ע"פ תסריט שנכתב בין השאר על ידי אטורה סקולה.


לצפייה בטריילר, רכישת כרטיסים ופרטים נוספים - לחצו כאן


חברי וחברות הקיבוץ מוזמנים לרכוש כרטיסים (30 ש"ח) גם דרך שלומית אלוני כחצי שעה לפני ההקרנה, בכניסה לפואיה

0
ללוח המופעים המלא >

יש להתחבר כדי להגיב

הקונטיינר | מרכז צעירים מנשה

מרכז הצעירים של המועצה האזורית מנשה מזמין אתכם ואתכן להנות ממגוון פעילויות ושירותים


בניוזלטר תוכלו למצוא מגוון תכנים למשתחררים וסטודנטים, מפגשי הכוונה לתעסוקה, חיזוקים לתקופת הבחינות, מלגות, הרצאות להורים צעירים, קבוצת אבות נפגשים על בירה, חוגים, רפואה אלטרנטיבית ועוד..


לפרטים נוספים על הקונטיינר באתר האינטרנט של המועצה, לחצו כאן

0
לדף הפייסבוק של הקונטיינר >

יש להתחבר כדי להגיב

פינת הפירגון | אומרים תודה

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >


תודה!!!


לירדן קינמון ובן לנדסמן, ולכל צוות חתונות המדהים שהפיק חתונה מהאגדות!

תודה על ההקשבה, תשומת הלב, הדאגה לפרטים הקטנים והגדולים, הנכונות ללכת עם כל ה"שגעונות" עד הסוף ועד שנהיה מרוצים, על האהבה החום והקבלה - עשיתם לנו ערב בלתי נשכח!

לבית שלנו הגדול והנדיב בית גן שמואל, על האהבה הרבה שקיבלנו ושבאתם לשמוח בשמחתנו.

אשרינו שזכינו,

משפחות אורן ומרום.


אני מזמינה חברות וחברים נוספים לומר תודה או מילה טובה לאחר. ניתן לצרף תמונה או סרטון קצר.

הבמה לרשותכם ולרשותכן


איזה כיף! אני רוצה לפרגן

0

יש להתחבר כדי להגיב

אומרים שהיה פה שמח | מן הארכיון

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >


השבוע לפני...


עלונצ'יק יולי 1998

איורים: עמיר שפירא


תזכורת על העיתונים בתאי הדואר | צוות חתונות בראשות נירית אהרון ואייל אדוט | מענה קולי חינם בפלאפונים | משפט לשבת | תוספת חד פעמית לתקציב הפרטי | דף לשיחה | קפה קיץ | הקרנה חוזרת של הסרט "טיטניק" | טיול חופים ועוד...


תודה מיוחדת לאריאל שבולת

על עזרתו באיסוף החומרים לפינה זו

0

יש להתחבר כדי להגיב

תוצרת בית | דנית ואופיר


סיפור אישי שמתחיל באמריקה | דנית


ב-1997 נסענו לשליחות הוראה במדינת אוהיו בארה”ב. זו הייתה שליחות משנת חיים – אבל זה לסיפור אחר.

ההתחלה לא הייתה קלה לאף אחד מאתנו וחפשנו דרכים להתעודד, ומה יותר מעודד מאוכל טוב במסעדה טובה?

קיבלנו המלצה מחברים על מסעדה מקסיקנית בשם “קנקון”. מקסיקני?? לפולנים שכמותנו שלא אוכלים חריף?..

החלטנו לנסות – ולא חזרנו אחורה יותר! האוכל היה מדהים! טעמים חדשים וחזקים, חומרי גלם שלא הכרנו, שילובים מוזרים ונפלאים.. חגיגה אמיתית בפה! כן, היה חריף! היינו צריך להתרגל, אבל היה שווה!

המסעדה הפכה למסעדת הבית שלנו. בעל הבית והמלצרים כבר הכירו אותנו ובעיקר את טל וגיל, שקיבלו מהם יחס מיוחד.

כשחזרנו לישראל הייתי חייבת לשחזר את הטעמים האלה שנשארו מאחור. בארץ עוד לא היו מסעדות מקסיקניות וחומרי הגלם כמעט ולא היו בנמצא, אבל מצאתי תחליפים ובניתי לעצמי מלאי מתכונים מקסיקנים שהולכים איתי עד היום.

הפעם, אשתף אתכם במתכון למרכיב חשוב במטבח המקסיקני: סלסה.

למצרכים והוראות הכנה לחצו >

עוד

יש סוגים שונים של סלסה, וזאת הכי פופולארית. כדאי מאוד להשתמש במעבד מזון או ממחה כלשהו. הכמות המתקבלת: קערית מרק מלאה.

לשים במעבד המזון (ראו תמונה):

  • חצי בצל סגול חתוך לרבעים (אפשר גם לבן)
  • 2 שיני שום
  • ¼ צרור כוסברה מהחממה ההידרופונית (לשונאי הכוסברה - אפשר פטרוזיליה, אבל תתבגרו כבר!)
  • ¼ פלפל חריף בלי גרעינים (אפשר גם בלי, אבל לא חבל?)

לטחון את הכל יחד בפולסים. לא לעשות מזה רסק אלא תערובת!

להוסיף 4-5 עגבניות בינוניות חתוכות לרבעים. רצוי להוציא את התוך והגרעינים של העגבניות (ראו תמונות) ולטחון בפולסים.

להוסיף: מלח (כ-½ כפית), קצת פלפל, מיץ מחצי לימון, כפית סוכר. לטעום ולתקן טעמים.

אוכלים עם נאצ'וס (יש במיניכל) בתור מתאבן לארוחה.

שימושים נוספים לסלסה - בהמשך!


ויוה מקסיקו!

בהצלחה, וספרו לנו איך יצא!

0

יש להתחבר כדי להגיב

תומר והאבודים | צילום: גיל אורן

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >


תומר ועדי עם לוקים מושלמים
מהבגדים האהובים שנשכחו מאחור

והפעם: טי-שירטס לנצח!


כמו לרכב על אופניים


מזהה את החולצה?

המכנס נראה לך מוכר?

בואו לקומונה בשעות הפעילות:

ימים א', ג', ה':  06.00-17:00
ימים ב', ד':       06:00-16:00
יום ו':               06.00-13:00

0
לשעות פתיחת ענפי השירות >

יש להתחבר כדי להגיב

נקודה למחשבה | גלעד קאלך

חידת תרתי משמע


שמעון מצא מקום אחרי שורה אנכית 5-4 ועכשיו הוא יכול לראות את המרוץ הדו-גלגלי
(4,2,3)


שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il

בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר


פתרון החידה הקודמת: יפה שעה אחת קודם

ענה נכונה וזכה בהגרלה: עמר בן-זאב

0

יש להתחבר כדי להגיב

זה הכל להפעם

תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון


ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.


תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il

להתראות בעלון הבא,
ורד גולן

0
לכל העלונים >

יש להתחבר כדי להגיב

דילוג לתוכן