עלון קיבוץ גן שמואל

גיליון 28 | 13.01.2023
בשער: אחד מציוריו של אביגדור בן סימון
תחילת שנות ה-2000 |
צילמה: מיכל שבולת

חברנו היקר אביגדור בן סימון איננו


07.01.2023 - 16.06.1933


יהי זכרו ברוך

0
להספדים ותמונות בדף ההנצחה >

יש להתחבר כדי להגיב

השיבוץ הקרוב | שיבוץ ח'

שישי-שבת, 13-14.01


השיבוץ הבא | שיבוץ ט'

שישי-שבת, 20-21.01

0
ללוחות השיבוצים המלאים | 2023 >

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן המזכירים | איריס ועילם


חברות וחברים שלום רב


בישיבת המזכירות האחרונה קיימנו דיון בנוגע להתנהלות חברי המזכירות לפי הקוד האתי עליו אנחנו חתומים. הדיון התפתח לאור התייחסויות ברשתות החברתיות שציירו מצב בו יש כוחות בתוך המזכירות הפועלים לשיבוש התהליך גן שמואל - היום ומחר.

לאור זאת, ברצוננו לחדד שחברי המזכירות פועלים באחריות וברצינות בהובלת התהליך. אנו מקדישים זמן רב לעיצוב השאלון הציבורי, מדייקים יחד את נוסח השאלות המורכבות שעשויות לייצר התנגדות בציבור ורואים במגוון הקולות במזכירות תנאי קריטי להצלחה.

אנו נחושים להמשיך בתהליך ובשאלון שבסופו, ומבטיחים לעשות זאת יחד עם המזכירות באחריות גדולה כפי שעשינו זאת עד כה.

ודבר אחרון - זו הזדמנות עבורנו להזכיר לעצמנו ולכולם את האחריות המשותפת שלנו על השיח הציבורי, על מה ואיך אנחנו אומרים או כותבים בזירה הציבורית ואילו השפעות הם מעוררים בציבור.

שבת שלום, איריס ועילם.

0

יש להתחבר כדי להגיב

ג"ש - היום ומחר | מפגש העמקה


ניתוח הוצאות משק בית

לפי סטאטוס משפחתי


יום א' | 15.01.2023 | 20:00 | בית אורי


במפגש תוצג עבודת ניתוח הוצאות משקי הבית שלנו: כיצד נחלק תקציב הוצאות קיום על פני פרופילים שונים של משפחות.

העבודה בוצעה ע"י אופיר שרון, סמנכ"ל כספים של חברת "משקי טנא" שיגיע למפגש להציג את עיקרי הממצאים.

אין מדובר בעבודה מדויקת המתאימה לכל משפחה אלא עבודה מדגמית המייצגת קבוצות מרכזיות באוכלוסייה.

כל משפחה תוכל למצוא את הדגם הנבדק שהכי קרוב למצבה ולקבל אומדן של ההוצאות שלה מתוך התקציבים הציבוריים.

המפגש יהיה מלווה במצגת (לא לשכוח להביא משקפיים).

לאחר הצגת העבודה ייתנן זמן לשאלות ולהבעת דעות החברים.

בואו – יהיה מעניין!


יש לכם.ן שאלות לקראת המפגש?

הכנסו לקישור וכתבו לנו!

0

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן המזכירות

בישיבה שהתקיימה ביום ד' ה-04.01, חברי המזכירות דנו בשלושה נושאים: בחירת שלושה נציגי מזכירות (אזרחים) לוועדת חריגים לענייני תושבים, סיכום מפגש ההעמקה בנושא אתגרי הדיור ודיוק המפגשים הבאים, והשתתפות חברי המזכירות בפיילוט קופות חד"א ומיניכל עם 'מקומי'.

0
לפרוטוקול המלא >

יש להתחבר כדי להגיב

משולחן משאבי אנוש | משרות פנויות


דרוש.ה מנהל.ת מכבסה

משרה מלאה | התחלה: אפריל 2023


לייזר הרשקוביץ מסיים את תפקידו, נאחל לו בהצלחה!

התפקיד כולל:

אחריות לכיבוס הכביסה בסטנדרטים המקובלים | קשר קבוע ושוטף עם מנהלת הקומונה, קומונה ילדים ומוסדות הקיבוץ | קשר עם ספקים, ניהול רכש ומלאי | ניהול טכני וטיפול מונע של תחזוקת המכונות, ציוד ואביזרים, ואיכות המים | ארגון וניהול עובדים, שיבוצם והכשרתם.

כישורים נדרשים:

יכולת עבודה פיזית | אכפתיות ומסירות, שירותיות | כישורים טכניים וכישורי מחשב - ברמה סבירה | תחילת יום העבודה בשעות הבוקר המוקדמות.

להגשת מועמדות צרו קשר עם אלון קרל במייל או בטלפון.


דרושים.ות במועצה האזורית מנשה:

רכז.ת חיילים משוחרריםרכז.ת להט"ב 

דרושים.ות באזור:

איש.ת שיווק וקשרי לקוחות בחטיבת ההיסטוריה של השומר הצעיר - קרן חבצלת | עובד.ת לארכיון השומר הצעיר בגבעת חביבה | ארגון עובדי המים - עובד.ת מעבדה לאיכות מים (כרכור) | לGI מקבוצת גרנות דרוש.ה מנהל.ת כספים

מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה!

שבת שלום,

עינבר קדם אסייג ואלון קרל, מש"א.

0

יש להתחבר כדי להגיב

מהנעשה בחינוך | חובב שלח


שותפות הורים במערכות חינוך


בעבר, מערכות החינוך המסורתיות וגם הורים לתלמידים לא ראו חשיבות רבה בשיתוף ההורים בנעשה במסגרות החינוכיות, כך שלמעשה נוצר חייץ בין המערכות להורים.

בחלוף השנים ובעקבות שינויים רבים שחלו בעולם המערבי (למשל – זכויות הילד, שינוי באופי הסמכות ההורית, שינויים בסמכות המערכות), מסגרות החינוך התחילו לחפש דרכים שונות לשיתוף ההורים בנעשה אצלן.

המונח שיתוף הורים נולד סביב ההבנה שבשביל לכוון ילד לאפיקים חיוביים ולמנוע ממנו כיוונים פחות מוצלחים יש צורך במסר אחיד שמגיע משני הכיוונים: ההורים והמסגרת החינוכית.

למעשה, עם השנים ובגלל שהורים וילדים כבר לא רואים במורה (לדוגמה) דמות סמכותנית שיש לקבל את ההחלטות שלו כתורה מסיני, מערכות החינוך הבינו שיש לעבוד בשיתוף עם ההורים כדי שהמסרים לא יהיו סותרים.

מצד שני, ברור שיש גבול עד כמה מערכות החינוך יכולות לשתף את ההורים בנעשה אצלם, וזה יוצר מתח לא מבוטל בין ההורים למערכות השונות. יש הבדל גדול בין שותפות הורים, מעורבות של הורים והתערבות של הורים.

ככלל, מערכות חינוך מתקשות לתפקד כאשר יש התערבות של הורים בנושאים כגון החלטות פרסונליות שנוגעות לצוות החינוכי, החלטות שנוגעות לכלל הקבוצה ולא לילד ספציפי, והחלטות מערכתיות שבדרך כלל מעורבים בהן הרבה שיקולים מקצועיים וכסף רב. בדרך כלל, בנושאים כגון אלה, מצופה מההורים להביע אמון ולתת למערכות החינוך “שקט תעשייתי”.

אז מה כן מצופה ממערכות החינוך בנושא שיתוף ומעורבות הורים?

עוד

אינפורמציה. עדכונים מהמערכת ושקיפות מקסימלית לגבי החלטות ופעולות שהמערכת עושה או מתכוונת לעשות.

איכות וכמות הקשרים שיש עם ההורים הם באחריות המערכת והיא זאת שצריכה ליזום ולהוביל תקשורת מיטבית ומקסימלית גם כאשר יש התנגדות מצד ההורים.

כאשר יש התלבטות לגבי ילד ספציפי ההורים הם המבינים ביותר, ועל מערכות החינוך חלה החובה לקבל את העובדה הזו ולנסות לפעול יחד עם ההורים ולטובת הילד.

באופן כללי האחריות היא של מערכות החינוך. ההנחה אומרת שככל שהמערכת תדע לשתף ולערב טוב יותר את ההורים, כך יקטן הצורך של ההורים להתערב בניהול המערכת.


ומה אצלנו?


אצלנו זאת השנה השנייה ששותפות הורים היא מטרת על בכל הגילאים, ואנו משקיעים בנושא הרבה זמן, כולל למידה של העקרונות וכלים מעשיים לביצוע.

ההתקדמות לא אחידה. בחלק מהסגרות אנחנו עדין בתחילת הדרך, עוד לא רואים תוצאות בפועל והעבודה עוד רבה. ברוב המסגרות שלנו הגישה מושרשת יותר, ואנחנו רואים תוצאות ושינוי דרמטי ביחס שאנחנו מקבלים מההורים ובביצועים של המסגרות.

כמובן שנושא זה מצריך התעסקות מתמדת, תחזוקה רבה וכל המסגרות יצטרכו להמשיך ללמוד, להשתפר ולהתמקצע בתחום.

שבת שלום לכולם,

חובב

0

יש להתחבר כדי להגיב

מהנעשה בנעורים | שי אורן

<דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


אז מה היה לנו? מקבץ תמונות


גמר המונדיאליטו של ועדת ספורט הגיע לסיומו במשחק בין קבוצת פקאן לקבוצת מנטה. פקאן ניצחו וזכו בגביע, כאשר למקום השלישי מגיעה קבוצת אגם. באירוע הגמר שולבו פרסומות של צוות וידאו, תוכלו לראות אותן כאן.

שבוע רציחות בנעורים נפתח בסערה עם ערב רציחות במועדון חד"א.

הלהקות מחממות גרון לקראת ערב במה פתוחה שיערך בשבוע הבא בחממה למוזיקה.

התארגנות מחאה סביב בית יואל (הבית המשותף) והכנת שלטים בעקבות הדיונים בעד ונגד סגירתו.


מוזמנים לעקוב אחרינו גם באינסטגרם

0
לדף הפייסבוק של הנעורים >

יש להתחבר כדי להגיב

שעת סיפור | ספריית הילדים

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


השבוע אירחנו בספריית הילדים

את נועה אסייג הספונטנית והנהדרת!

תודה גדולה.

תודה גם למיכל כהן על העזרה הרבה במבצע עטיפות הספרים.


נשמח לארח גם אתכם.ן לשעה קלה של סיפור וחוויה משותפת. לנוחיותכן.ם, יצרנו טופס מקוון להרשמה לשעות הסיפור.

לסיום, בקשה קטנה: לחלק מהספרים כבר יש רשימת המתנה, וזה מאד משמח שיש התעניינות ורצון לקרוא. אנא החזירו ספרים שברשותכם זמן רב על מנת שילדים וילדות אחרים יהנו גם הם.


תודה על שיתוף הפעולה ולהתראות בספרייה, עינת בן-זאב

0

יש להתחבר כדי להגיב

ילדים ממליצים על ספרים

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


ילדה אחת ומטריה אחת

דתיה בן דור


נועה קישינבסקי, גנון תלתל

"ילדה אחת ומטריה אחת" הוא השיר האהוב עליה מתוך הספר


ספריית הילדים פתוחה לעיון,

הפעלות וגם להשאלות,

בכל יום שני החל מהשעה 16:00


להתראות!

0

יש להתחבר כדי להגיב

פעילויות בבית נחמה | הזמנה

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


חברות יקרות וחברים יקרים,

מצורפת תוכנית הפעילות לשבוע הבא.

עותק מודפס של לוח הפעילות החודשי - ניתן לקבל אצלנו.

מוזמנות ומוזמנים להצטרף אלינו!

צוות בית נחמה

0

יש להתחבר כדי להגיב

ביקור במוזיאון | אסנת פיינזילבר ברדה

< דפדפו ימינה ושמאלה בגלריה >

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


מוזיאון ישראל, ירושלים


ירושלים אמנם רחוקה, אבל מוזיאון ישראל מצדיק את מאמץ הנסיעה.

אני משתדלת להגיע אחת לארבעה חודשים. המוזיאון (קראתי פעם) נמצא בשורה הראשונה של מוזיאונים גדולים בעולם. בביקור האחרון חיכיתי לאביגיל בבית הקפה שם (פעם ראשונה שישבתי בו, יתכן שהוא סגור בשבתות), שמעוצב בסגנון וינטג’י עם הרבה עציצים שתלויים בתוך יצירות מקרמה.

כל ביקור מתחיל בבדיקת נוכחות של יצירות איקוניות במוזיאון: נמרוד (פסל איקוני של יצחק דנציגר משנת 1939, עשוי אבן חול נובית) – צ’ק, הנער מדרום תל אביב של אוהד מרומי (פסל ענק של ילד שחור בקומה השלישית) – צ’ק. בית הכנסת הגרמני (בית כנסת מצויר מוטיבים צמחיים: פרחים, עלים, אריות) שנבנה בתחילת המאה ה-18, שימש כמתבן חלק מהזמן וניתן במתנה למוזיאון ישראל בשנות ה-60? צ’ק. בית הכנסת מקוצ’ין שבהודו שהועבר בשלמותו למוזיאון? צ’ק. ציורים של האמנים הישראלים הכי מפורסמים (פחות מדי נשים), ביניהם יוחנן סימון, את רובם אני מזהה מרחוק לפי הסגנון? צ’ק.

עוד

בסיור הפעם אביגיל ואני התמקדנו בחדרון לא גדול שבו מוצגים רישומים קטנים על דף מחברת של האמן אביגדור אריכא ממלחמת העולם השנייה. אלו רישומים נפלאים, ממוראות החיים במחנה ריכוז ברומניה. הוא הגיע אח"כ לישראל, ואז היגר לפריז, שם נפטר לפני מספר שנים בגיל שמונים. תערוכה זו תהיה פתוחה רק עד ה-11.02.

כמו כן התמזל מזלנו לפגוש את האמנית סיגלית לנדאו ביום הראשון של התערוכה שלה. התערוכה נקראת הים הבוער. זהו נושא החוזר ביצירתה, והיא העמיקה בו - הכוונה לים המלח.

לנדאו טומנת חפצים שונים בים המלח. החפצים התכסו בגבישי מלח יפהפיים, והמוצגים נמצאים בתערוכה. ההתייחסות לים היא אמנותית, אבל גם אקולוגית סביבתית וגם פוליטית: האמנית יסדה עמותה בנושא, שמטרתה יצירת גשר מלח בין ישראל לירדן.

כאמור, התמזל מזלנו לפגוש את לנדאו בתערוכה. היא הייתה עסוקה בהטמנת אבטיחים (רק החלק האדום) בתוך אמבטיית מלח, וטענה שאחרי מספר ימים האבטיחים מתכווצים לצורה וגודל של לב אדם. כמו כן, בתקופת הקורונה לנדאו לקחה גובלנים שעליהם מופיעים נושאים של שלג (נראה קצת כמו מלח), בקשה מדיירות דיור מוגן בירושלים לרקום אותם, וטמנה בים המלח. התוצאה בתערוכה.

אחותי ז"ל אהבה והכירה את לנדאו. את חלק מהעבודות ראינו יחד בתערוכתה הראשונה במוזיאון ישראל לפני יותר מעשרים שנה. הבילוי הנפוץ של סיגל ומשפחתה היה לנסוע לים המלח, והמקום קשור אצלה בזיכרונות משפחתיים. ממש כשסיימה את לימודיה בבצלאל, אמה נפטרה מסרטן והאומנית יצרה צילומים ועבודות וידאו נהדרות, בהן היא משתלבת בעירום בתוך ספירלת אבטיחים שנפתחת ונסגרת (לצפייה בוידאו - לחצו). רוב האבטיחים שלמים, אך חלק מהם נחצבו כך שניתן לראות את התוך האדום שלהם, והתוצאה נדמית לתאי דם – לויקוציטים.

התערוכה פתוחה עד ה-17.06.2023, ואני ממליצה בחום לא לפספס אותה.

0
לאתר המוזיאון >

יש להתחבר כדי להגיב

כרטיסים למוזיאונים | שמעון זיו-אור


תזכורת


למוזיאון ישראל בירושלים ולמוזיאון תל אביב לאמנות ניתן להיכנס עם כרטיסי מנוי של הקיבוץ. 

למדעטק (חיפה), לטכנודע (חדרה) ולמוזיאון ארץ ישראל (תל אביב) מקבלים החזר מול קבלות.

החל מחודש ינואר 2023 מקבלים החזר גם על ביקור במוזיאון הטבע בתל אביב.

לתיאום צרו קשר עם שמעון זיו-אור.

0

יש להתחבר כדי להגיב

מילה שלה She Said | סינמה מנשה יום ב', 16.01, 20:30

סרט עלילתי מרגש ומרתק על כוחה של עיתונות ועל מאבק נשי ואומץ בלתי רגיל לחשיפת האמת.

סיפורן של העיתונאיות שהובילו את אחד מהתחקירים העיתונאיים החשובים ביותר של דורנו: חקירת קשר השתיקה סביב פרשיות המפיק ההוליוודי החזק הארווי ווינשטיין שתקף עשרות נשים וזכה במשך שנים להגנת התעשייה. זהו התחקיר שעורר את תנועת MeToo# והביא לרעידת אדמה בתרבות האמריקאית העכשווית. מבוסס על עבודתן זוכת פרס הפוליצר של עיתונאיות הניו-יורק טיימס ג'ודי קנטור, מייגן טוהיי ורבקה קורבט.

עם קארי מאליגן ("צעירה מבטיחה"), סמנתה מורטון ("חיות הפלא") וזואי קאזאן ("חולי אהבה").


לרכישת כרטיסים ופרטים נוספים
לחצו כאן


חברי וחברות הקיבוץ מוזמנים לרכוש כרטיסים (30 ש"ח) גם דרך שלומית אלוני כחצי שעה לפני ההקרנה, בכניסה לפואיה

0
ללוח המופעים המלא >

יש להתחבר כדי להגיב

בעיקר שירי רועים | מחווה לחנוך בראון

השבוע ציינו ארבע שנים ללכתו של חברנו חנוך בראון, וכך כתב אבינועם גולן על הערב בעיקר שירי רועים שהופק לזכרו:

ערב "בעיקר שירי רועים" הוא קונצרט מחווה שנעשה לכבודו ובהשראתו של החלילן חנוך בראון, איש קיבוץ גן שמואל.

בנוסף לחליל הצד המזוהה כ"כ עם חנוך - הוא שלט שליטה וירטואוזית בחלילית, והצליל שהיה מפיק ממנה היה מן הזכים שיש: הוא הכיר על בוריים את מרבית שירי הרועים הארצישראלים; את חלקם למדנו ממנו...

תמיד תכננו לעשות את הערב הזה יחד אבל זאת נראתה תכנית גרנדיוזית מדי, אז... דחינו ל'מתישהו' ולמרבה הצער לא זכינו להגשים יחד איתו את החלום.

בערב "בעיקר שירי רועים" שהתקיים בקיבוץ גן שמואל ביולי 2019 התכנסנו חבורה של מוסיקאים קיבוציים בעבר ובהווה שהשירים האלה זורמים כדם בעורקיהם כדי לפרוע חוב: גייסנו את איש כלי ההקשה לֶב אֶלמן ואת החלילנית יעל טישלר והגשנו את הקונצרט הזה לכבודו של האיש המיוחד והיחיד הזה, שתמיד ידע לתת בהם סימנים.

עמית בן זאב: מנדולינה | אבינעם גולן: פסנתר, גיטרה קלאסית ואקורדיון | תובל בראון: כלי הקשה | אייל ילין: חליל צד | עומר ילין: גיטרה בס | עמרי הרשקוביץ: קלידים | יעל טישלר: חליליות | לֶב אֶלמן: כלי הקשה

עיבודים והפקה מוסיקלית: אבינעם גולן | עיצוב סאונד: גיל אורן | הקלטת מופע: משה הנורן | מיקס ומאסטרינג: אבינעם גולן / Stretch Studio | צלמים: עמוס גיל, נורית רון קישיק, גל פיטוסי | עורך וידיאו: גיא דלריאה | עיצוב במה: אבישי טבת | הפקת המופע: נצר טבת

הוקלט בקיבוץ גן שמואל 05.07.2019

הביא לפרסום: עמית בן-זאב

שבת שלום

0

יש להתחבר כדי להגיב

תוצרת בית | דנית ואופיר

ניתן להגדיל את התצוגה בתנועת צביטה נפתחת


החורף בעיצומו


קר, גשום, המווון אנשים וילדים חולים… ומה יותר טוב ממרק? ומה עוד יותר טוב מבגט שילווה את המרק?

קבלו מתכון לבגט צרפתי כמו במאפיות בפריז… פריך ומתפצפץ מבחוץ, רך כמו כרית מבפנים, עם ביס מענג הנמס בפה.

הבגט יכול (וחייב!) להצטרף למרק חם ומפנק, למשל כמו המרק הכתום שלנו או מרק בצל או כל מרק אחר. הוא ימלא את מקומם של הקרוטונים בהצלחה רבה!

שימו לב שהכנת הבצק מתחילה יום קודם, שתרגישו כאילו אתם בדרך לפריז…

אל תיבהלו מהזמן הארוך – ההכנה פשוטה וקלה! אז שיהיה חמים וטעים!

למתכון והוראות ההכנה – לחצו עוד

עוד

בגט צרפתי ביתי ללא לישה

מתכון של קרן אגם


מצרכים לשלושה בגטים:

  • 500  גר' (3.5 כוסות) קמח חלה/לחם/לבן רגיל
  • 5 גר' (1 כפית) שמרים יבשים
  • 2 כפיות גדושות מלח דק
  • 10 גר' (1 כפית) דבש (או סילאן)
  • 360 מ״ל (1.5 כוסות) מי ברז
  • אופציונלי: להוסיף כוס זיתים קצוצים לבצק

לאפייה:

  • 3-4 קוביות קרח

הוראות הכנה:

לילה קודם מכינים את הבצק: בקערה מניחים את כל חומרי הבצק ובעזרת כף עץ מערבבים מעט רק עד לאיחוד של החומרים (אל תתפתו לעשות שום דבר מעבר לערבוב קל של 10-20 שניות) במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים מעט מים.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר או במקרר.

שימו לב: בחודשים דצמבר-אפריל לא להתפיח במקרר! בחודשים אפריל עד נובמבר זמן ההתפחה יכול להישאר אותו הדבר אבל במקרר. ניתן להתפיח גם 24 שעות במקרר זה אפילו עדיף ומצויין!

למחרת: מחממים תנור ל-225 מעלות (אפשר טורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (למי שיש אבן פיצה יכול למקם אותה במרכז התנור על הרשת).

מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח.

הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, כדי שכל הבצק יהיה מקומח.

אם נותרו צדדים לא מקומחים בשלב הזה פשוט תגלגלו את הבצק בתוך הקמח.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם.

בעזרת הידיים, מותחים את הבצק על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב. מהדקים את העלה בעזרת הידיים למשטח, זה ישטח אותו עוד טיפה.

כדי לעבוד נכון תוודאו שהבצק נמצא רוחבית אליכם.

מקפלים שלישי תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומתחילים קצת לעצב עם הידיים, כדי ליצור גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז.

מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה, חותכים שלושה/ארבעה פסים לאורך הבצק.

כשכל השלושה מוכנים, זורקים לתחתית התנור את קוביות הקרח, ממש על התחתית. זה יוצר קראסט מדהים לבצק והקוביות נמסות ומתאדות. (אפשר לשים את הקרח גם בתוך קערה חסינת חום בתחתית התנור).

מיד מכניסים את הבגטים לתנור (אין צורך בהתפחה שנייה).

אופים 20-25 דקות עד שהבגטים שחומים.

טיפ: הבגטים במיטבם ביום האפייה ואף סמוך ליציאתם מהתנור, אבל אפשר להקפיא אותם כשהם טריים, להפשיר ולחמם שוב לפני הגשה.


בתאבון ושבת שלום,

דנית ואופיר

0

יש להתחבר כדי להגיב

נקודה למחשבה | גלעד קאלך

חידת תרתי משמע


הם סובלים מכמות עבודה
בלתי אפשרית, אבל נוסעים באופן
חופשי
ובלי פקקים (כמו בנת"צ).
אפשר להבין גם שהם יושבים בגודש.

(5,6,2)


שלחו את התשובה למייל שלנו:
AlonGS@ganshmuel.co.il

בין הפותרים.ות נכונה יוגרל שי צנוע
שיחכה לזוכה בתא הדואר


פתרון החידה הקודמת: האריה שאהב תות

ענה נכונה וזכה בהגרלה: דוד כץ

0

יש להתחבר כדי להגיב

זה הכל להפעם

תודה לכל מי שנתנו יד להוצאת העלון


ככל והדבר אפשרי, העלון מנוסח
באופן המתאים לכל המינים.
במקרים בהם הנוסח איננו כזה,
אנא קבלו זאת בהבנה.


תגובות, שאלות, רעיונות ושאר ירקות
יתקבלו בברכה כאן או במייל:
AlonGS@ganshmuel.co.il

להתראות בעלון הבא,
ורד גולן

0
לכל העלונים >

יש להתחבר כדי להגיב

דילוג לתוכן